Länk kopierad!

Beskrivning

Rejäl bergsvilla ovanför Villajoyosa

Visningar

Kontakta säljaren för information om visning, se kontaktuppgifter nedan.


Objektnummer

TF-000592

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
260 000 EUR
Plats
Villajoyosa, Villajoyosa, Costa Blanca, Spanien
Typ
Villa
KVM
270.0 kvm
Tomt
ca 2 300 KVM
Rum
3 rum, varav 2 sovrum. 1 badrum.

Rejäl bergsvilla ovanför Villajoyosa

Välkommen till en unik villa i bergsmiljö ovanför Villajoyosa, Alicante!

Villan är mycket rymlig både utvändigt och invändigt. Här kan man njuta av lugnet och har gott om plats för att leva ett bekvämt liv i ett utmärkt klimat. Villan har en stor terrass med rejält tak under vilken det blir svalt de varmaste sommardagarna. När man kommer in möts man av ett vardagsrum med en gjutjärnskamin och gott om plats för sociala aktiviteter. Längre in från vardagsrummet finner ni köket som är mycket bra byggt med stora arbetsytor och öppen spis. Intill köket finner ni ett gästrum samt ett badrum med dusch. Huvudsovrummet har en separat utgång till terrassen och är även detta god storlek.

På gården finns en trevlig trädgård med mysiga platser att umgås och koppla av. Huset är förberett och har utgrävt för en pool på ca. 6x8 meter. Med en bilfärd på ungefär en halvtimme åker ni till centrala Villajoyosa och där allt man kan tänkas behöva i serviceväg samt fantastiska stränder.

Kontakta oss för mer information eller om ni önskar en visning på denna villa!

Beskrivning

KÖK
Köket är ett fullstort amerikanskt kök med öppen spis. AC installerat.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har stor väggmonterad TV och en gjutjärnskamin för kalla dagar. AC installerat.

SOVRUM
Gästrummet har plats för en enkelsäng.
Huvudsovrummet är mycket rymligt med plats för skrivbord och är möblerat med dubbelsäng och garderober.

BADRUM
Badrummet har dubbla handfat och dusch.

TERRASS
Terrassen under tak är ett utmärkt ställe att umgås under dagen och har plats för loungemöbler och matbord.
Ovanpå terrassen finns en takterrass där man kan njuta av solen hela dagen.

ÖVRIGT
En liten pool ovan jord finns för tillfället på framsidan av huset.


Fastighetsskatt (IBI) - 400 EURO/år + 65 EURO basura
Samfällighetsavgift (Comunidad) - 0 EUR/år

Internt objektnummer - A462

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Typ

Villa

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Storlek

Area 270.0 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum. 1 badrum.

Tomt

Storlek: 2 300 kvm.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i euro/månad om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Närområde

Allmänt om området: Villajoyosa, ligger endast 20 km norr om Alicante och har ca 30 000 invånare. Som så många andra kuststäder är detta också från början en gammal fiskeby som än idag lever på fisket men har nu vuxit till en spansk småstad.
Denna charmiga och pittoreska stad har en härlig sandstrand som slutar vid en småbåts- och fiskehamn.
?La Villa? är känt för de originella husen, målade i olika pastellfärger. Husen var tidigare fiskarbostäder och skulle fiskarna komma vilse så kunde de lätt se de färgglada husen från havet och hitta hem igen. Villajoyosa har ett antal historiska byggnader och förr fanns det ett slott med ett vakttorn som varnade för fienden. Idag kan vi se rester av väggarna som är från 1600-talet.
Det finns en vacker gotisk kyrka där porten är en ingång till den gamla stadskärnan och det finns också romerska broar.
Gamla stan i Villajoyosa har blivit utnämnt av UNESCO som världsarv p.g.a. sina karakteristiska kvarter och stränderna lär vara de vitaste på hela Costa Blancas kust.
Bergskedjan ger ett bra skydd för kalla nordanvindar så klimatet är mycket behaglig här men i juli-augusti blir det väldigt varmt.
Det finns en del vandringsleder i olika svårighetsgrad men föredrar man det lite enklare så finns flera promenadstråk att välja mellan.
I riktning mot Benidorm går Cala walk över klippor och hamnen och söderut mot Alicante går Xarco walk, över Amadoriofloden på vackra stränder och förbi vakttornet. Båda dessa leder visar på historiska sevärdheter och de tar ca 2?3 timmar i vardera riktningen.

Marknadsplatsen hittar man i den gamla delen av Villajoyosa och marknaden är en äkta spansk med humana priser.
Här finns det mesta att köpa som kläder, smycken och lädervaror är speciellt prisvärt. I hamnen hålls de traditionella fiskauktioner varje kväll när fiskarna kommer in med sin fångst. Det är ett nöje att bevittna dessa livliga auktioner där krögarna budar om de bästa fiskarna.
I Villajoyosa kan man också besöka Valor, en av Spaniens äldsta och största chokladtillverkare. Här kan man få en intressant rundvandring, provsmaka och förstås köpa Spaniens godaste choklad, Valor.
Man får under rundvandringen veta att fabriken grundades av Valeriano Lopez Lloret redan år 1881 och att den femte generationen äger den nu och driver den dygnet runt med hjälp av 300 anställda.
Villajoyosa nås med bil på ca 30 minuter från Alicantes flygplats. Dessutom finns busservice och inte minst det smalspåriga tåget som förbinder Villajoyosa med Alicante i söder och Denia i norr. Här behövs ingen bil utan man klarar sig bra med kollektivtrafiken.

Objektnummer

TF-000592

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta