Länk kopierad!
Bilder

Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Beskrivning

Övergiven historisk byggnad med två våningar mitt i Silves

Visningar

Kontakta säljaren för information om visning, se kontaktuppgifter nedan.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
150 000 EUR
Plats
Silves stad, Silves, Algarve, Portugal
Typ
Tomt
KVM
240.0 kvm
Tomt
ca 240 KVM
Rum

Övergiven historisk byggnad med två våningar mitt i Silves

Chansen till att förverkliga drömmen om att investera, äga eller utveckla ett Boutique Hotell/B&B, en lokal restaurang och/eller bar kan förverkligas med denna ruin/land.
Du kan även förvandla övervåningen till en vacker stadsvåning och kommersiella lokaler på gatuplan som ger en månadsavkastning.
Fastigheten ligger mitt i de centrala delarna i den underbara medeltidsstaden Silves, en gång i tiden Algarves huvudstad.
Vyerna av vin- och apelsinodlingar, bergen, floden och havet sträcker sig så långt ögat kan se från denna underbara gröna stad.

Silves ligger ca 20 minuter från den större staden Portimão med dess världsberömda dramatiska klippor och fantastiska stränder. På den korta bilfärden från Portimão upp till Silves passerar man några av Algarves bästa vingårdar. Eller varför inte åka båt längs floden Rio Arade som ringlar sig hela vägen upp till Silves från Atlanten.

Med redan godkänt projekt från kommunen, kan byggnaden idag renoveras till ett Boutique Hotell, B & B, restaurang, bar, affärer - eller vad nu fantasin och drömmarna leder till. Ansökan till att göra om byggnaden till en privat fastighet eller en delvis privat fastighet kan med lätthet ansökas om.

Vision, förkärlek till historiska byggnader och tålamod är ett måste för att förverkliga möjligheterna som denna enormt vackra byggnad erbjuder. Ett utmärkt läge mitt i de centrala delarna av staden, omgiven av kullerstensbelagda gågator, underbara restauranger, caféer, och barer i harmoni med 1000-årig historisk arkitektur och den dramatiska stadsmuren och slottet, allt detta omringar fastigeheten och ger den en sådan utmärkt utvecklingsmöjlighet och investerings objekt med mycket bra avkastning.

Under 800-1100 talet var Silves huvudstaden av Algarve under morerna och då ett stort defensivt fäste och viktigt handelscentrum med båtar som seglade nerför floden Arade och vidare till Nordafrika.
idag är Silves en lugn, idyllisk och charmig stad. Resterna av dess förflutna kan dock upplevas och ses utspridda i hela staden. Ett imponerande slottsmuseum av rött tegel, enorma stadsmurar, den gotiska katedralen som är byggd på platsen av en magnifik moské, omringat av de böljande kullarna på Algarves landsbygd. Silves ligger i ett underbart naturskönt läge längs stranden av det långsamt rinnande vattnet i floden Rio Arade.
Varje år firas en 9 dagars medeltids marknad när hela staden förvandlas och besökare från hela Algarve kommer och njuter av alla sevärdheter, event, mat och dryck.

Beskrivning

Fastigheten behöver total renoveras.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Storlek

Boarea 240.0 kvm.

Tomt

Storlek: 240 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadstyp: 2 plan
Övrigt: Historisk

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/månad om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Renoveringar

need of renovation

Närområde

Allmänt om området: Denna historiska och vackra stad var en gång i tiden den gamla huvudstaden in Algarve. Under Moorernas tid var Silves ett viktigt handelscentrum med båtar som seglade längs Arade floden och korsade Atlanten till Nord Afrika.
Idag är Silves en lugn och fridfull staden men resterna av detta berömda förflutna kan ses spridda över hela staden. Detta inkluderar den mäktiga borgen, stadsmurarna och den gotiska katedralen.
Silves är en glädje att utforska och har en distinkt portugisisk atmosfär med uteserveringar, kullerstensgator och ett avslappnat tempo. Staden är centrum för Portugals apelsinodlingar och norr om apelsinträden täcks kullarna av skog som leder upp till bergskedjan Monchique.

Avstånd

Hav: 15 kilometer
Köpcenter: 50 meter
Stormarknad: 50 meter
Centrum: 0 meter
Flygplats: 46 kilometer
Strand: 15 kilometer

Objektnummer

AS-000421

Karta