Länk kopierad!

Visningar

Kontakta säljaren för information om visning, se kontaktuppgifter nedan.


Objektnummer

HS-001755

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
249 000 euro
Plats
Tarbena
Rubrik
Underbart byhus med vinkällare i Tarbena
Typ
Radhus
KVM
320 kvm
Tomt
ca 0 KVM
Rum
5 rum, varav 4 sovrum. 3 badrum.

Underbart byhus med vinkällare i Tarbena

Beskrivning

Det här fantastiskt vackra byhuset hittar ni i charmiga bergsbyn Tarbena. Huset som är 320 m2 stort byggdes år 1900, renoverades år 2010 och det är byggt i 3 plan. I källaren där åsnorna bodde en gång i tiden ligger nu den trevliga och mysiga vinbodegan där man kan njuta av fina viner i goda vänners lag. Från bodegan finns en uppgång direkt till köket ovanför samt en trappa från hallen på entréplan. På entréplan finns ett vardagsrum med öppen spis, matrum, kök, toalett och en liten terrass.
En trappa upp finns 2 sovrum och två badrum och en terrass och på den översta våningen finns ytterligare 2 sovrum och 1 badrum samt en utgång till takterrassen. Ett av sovrummen har även det en öppenspis. Det är högt i tak och en del rum har synliga balkar i taket.
Ett fantastiskt vackert och smakfullt renoverat byhus med många antika detaljer.
Huset säljs delvis möblerat.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Typ

Radhus

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Storlek

Boarea 320 kvm.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum. 3 badrum.

Byggnad

Byggnadsår: 1900

Exteriört

Beskrivning: En terrass på varje våning

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i euro/månad om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 0 euro.

Närområde

Allmänt om området: Tárbena går tillbaka till förhistorisk tid och man kan hitta spår av de primitiva nybyggarna i grottor som kallas "Coveta de les Lletres" och "Cova de Dalt".
Byns namn, Tárbena, härstammar från det iberiska "Tarb" som betyder hög. Inte mycket är känt om vad som hände i regionen före 1607. Efter utvisningen av morerna av Felipe III
så avfolkades byarna i bergen i Bernia och Aitana där de senare återfolkades med människor från Aragonien och Katalonien. Tárbena återställdes av sju familjer från Mallorca som tog med sig sitt språk och sina vanor. Än idag så görs fortfarande den traditionella malloricanska korven "sobrasada" och den malloriska dialekten används fortfarande.
Utmärkande för Tárbena är bergslandskapet med fantastik utsikt över bergen och mot havet.
Med milt klimat, men med några sporadiska snöfall som kan komma vintertid, så erbjuder denna privilegierade plats sina besökare en ren och väldoftande luft som kommer från aromatiska växter i bergen.

Avstånd

Centrum: 50 meter

Objektnummer

HS-001755

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy