Länk kopierad!

Visningar

Kontakta säljaren för information om visning, se kontaktuppgifter nedan.


Objektnummer

HS-001697

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
850 000 euro
Plats
Benissa
Rubrik
Vacker spansk villa med pool och otrolig utsikt
Typ
Villa
KVM
434 kvm
Tomt
ca 1 619 KVM
Rum
6 rum, varav 5 sovrum. 3 badrum.

Vacker spansk villa med pool och otrolig utsikt

Beskrivning

Denna fantastiska, charmiga och välskötta villa är byggd i spansk stil med terrakottagolv och träbalkar i innertak. Bostaden är belägen i högt och sydväst läge vilket ger sol under hela dagen. Utsikten från bostaden och samtliga terrasser över Medelhavet och ner mot Calpe-klippan är hänförande och tomten helt insynsskyddad. I priset ingår en byggbar tomt som vid önskemål kan avyttras eller behållas efter tycke.

Entrén till bostaden sker från en vacker terrassyta och intill entrédörren finns en täckt terrass med sittplatser. Man kommer in i bostaden på nedre plan i anslutning till det öppna köket med rymd och bra arbetsytor. I anslutning finns ett praktiskt grovkök med plats för förvaring. Det amerikanska köket är öppet men avskilt mot vardagsrum och matplats genom en vägg. Det mycket rymliga vardagsrummet har dubbel takhöjd och en stor öppen spis. Den del av vardagsrummet som ligger närmast köket är en trevlig matsalsdel med plats för ett stort matbord. Matsalsdelen är avskild mot vardagsrummets loungedel via platsbyggda soffor vars bakstycke utgörs av bokhyllor. I loungedelen finns den trevliga öppna spisen vars murstock i natursten är helt frilagd. Längs med vardagsrummets långsida mot syd finns flera altandörrar i trä och glas som leder ut till en täckt och inglasad terrass. Genom att öppna dörrarna omvandlas terrassen till en integrerad del av vardagsrummet och härligt dagsljus flödar in. Från vardagsrummet leder en dörr till ett gästrum på nedre plan som idag används som TV-rum. En trappa upp når man en härlig loftgång med ett vackert klinkergolv och räcke i mörkt trä. I taket bidrar träbalkar till att ge huset dess spanska karaktär och en enhetlig stil. Från loftgången på övre plan nås det mycket stora master-sovrummet med ett ensuite-badrum. I master-sovrummet finns en loungedel med soffor och fönster som ger utsikt över havet och ned mot Calpe-klippan. I det tillhörande badrummet finns gott om garderobsutrymmen, en nedsänkt Jacuzzi och dusch.
Längre ned i loftgången finns två rymliga gästrum med plats för dubbelsäng. Båda sovrummen har ett eget badrum ensuite. Mellan de två gästrummen finns också en rymlig och praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare. På den härliga naturtomten i flera nivåer och med underbara terrasser ligger poolterrassen runt poolen med stor plats för solstolar. Poolen om 8x 5 meter ligger i ett högt och fritt läge vilket ger en fantastisk utsikt. Intill finns en täckt terrass med bardisk för härliga stunder med familj och vänner i sol eller skugga. Allt efter egna önskemål. På denna terrass finns även en murad grill. I gatunivå finns ett rymligt dubbelgarage. Intill finns fastighetens entré. Bostaden och dess terrasser nås via en trappa. Fastigheten är omgärdad av vackra murar i natursten.

I det välutrustade köket finns spis, spisfläkt, ung, kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn.

Under senare delen av 2018 och början av 2019 har ägaren investerat mer än 100 000 Euro i bl.a. en ny mur mot vägen, renoverat master bedroom, ny pool, ny stensättning i trädgården.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Typ

Villa

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Storlek

Boarea 434 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

6 rum, varav 5 sovrum. 3 badrum.

Tomt

Storlek: 1 619 kvm.

Byggnad

Byggnadsår: 1978
Fönster: 2-glasfönster isoler

Exteriört

Pool: 8 x 5 meter
Terrass: 53 kvm.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i euro/månad om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 0 euro.

Renoveringar

Renoveringar sker löpande

Närområde

Allmänt om området: Benissa är en stad nordost om provinsen Alicante, i distriktet Marina Alta och har ca 14 000 invånare. Kommunen Benissa har en mycket oregelbunden och blandad terräng som sträcker sig ner till kusten och har en kustremsa på ca 4 km, mestadels med små vikar och klippor. Vattnet är kristallklart och är ett paradis för alla som vill snorkla. Andra vattensporter som utövas här är dykning, segling, kajakpaddling och vindsurfing.
Vandring är en annan populär aktivitet då Benissa är omgiven av berg och det mest kända är Sierra de Bernia är nästan 1200 meter över havet. Här finns många vandringsleder av olika svårighetsgrad.
Benissa är en av de äldsta städerna på Costa Blanca med vackert bevarade byggnader från 1700- och 1800-talet. Grannstaden Teulada, med smala kullerstensgator som kantas av palmer och höga radhus alla målade i olika höstliga nyanser, är en lugn och rofylld stad.
Jordbruket har fortfarande stor betydelse för staden och runt omkring odlas allt från oliver, vindruvor, citroner till apelsiner. Teulada har behållit sin spanska prägel med arv och traditioner trots att många holländare, tyskar och engelsmän har gjort Teulada till sitt nya hem.
Själva namnet Benissa är arabiskt och betyder son till Isa, som förmodligen var en betydande arabstam som befolkade detta område under arabtiden.
Prova gärna den lokala gastronomin i Benissa som består av utsökta risrätter och charkuterier.
Missa inte heller den gamla staden med sin medeltida karaktär. Det finns byggnader från både 1500?1600- och 1700-talet här som är väl värda ett besök och Calle Desamparados, med många ståtliga hus med smidesjärngrindar. I april har Benissa sin lokala fiesta för att hedra skyddshelgonet Purísima Xiqueta.
Kommunikation: Till Benissa tar man sig lättast via motorvägen vilket tar ca 1h. Att ta bussen tar längre tid ca 3-4 h och kostar 12 euro från flygplatsen. Du kan också åka tåget som går längst kusten från Alicante till Denia.

Objektnummer

HS-001697

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy