Länk kopierad!

Visningar

Kontakta säljaren för information om visning, se kontaktuppgifter nedan.


Objektnummer

HS-001754

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
88 000 euro
Plats
Villajoyosa
Rubrik
Liten fin lägenhet med bra läge i Villajoyosa
Typ
Lägenhet
KVM
60 kvm
Terrass
ca 6 KVM
Rum
3 rum, varav 2 sovrum. 1 badrum.

Liten fin lägenhet med bra läge i Villajoyosa

Beskrivning

Härliga Villa Joyosa kan vi erbjuda denna lilla fina lägenhet med bra läge. Söderläge vilket ger sol på eftermiddagen.Våningsplan 8. Hiss finns
Här finns ett sovrum med inbyggda garderober samt ett badrum. Välutrustat kök med tvättstuga bakom.Från vardagsrummet kommer man ut till terrassen. Lägenheten har garage och förråd i källaren. Säljs möblerad.
Stort gemensamt poolområde.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Typ

Lägenhet

Våning / hiss

Hiss finns.

Storlek

Boarea 60 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum. 1 badrum.

Byggnad

Byggnadsår: 2004
Fönster: 2-glas fönster

Exteriört

Pool: Gemensam pool
Terrass: 6 kvm.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i euro/månad om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 0 euro.

Närområde

Allmänt om området: Villajoyosa, ligger endast 20 km norr om Alicante och har ca 30 000 invånare. Som så många andra kuststäder är detta också från början en gammal fiskeby som än idag lever på fisket men har nu vuxit till en spansk småstad.
Denna charmiga och pittoreska stad har en härlig sandstrand som slutar vid en småbåts- och fiskehamn.
?La Villa? är känt för de originella husen, målade i olika pastellfärger. Husen var tidigare fiskarbostäder och skulle fiskarna komma vilse så kunde de lätt se de färgglada husen från havet och hitta hem igen. Villajoyosa har ett antal historiska byggnader och förr fanns det ett slott med ett vakttorn som varnade för fienden. Idag kan vi se rester av väggarna som är från 1600-talet.
Det finns en vacker gotisk kyrka där porten är en ingång till den gamla stadskärnan och det finns också romerska broar.
Gamla stan i Villajoyosa har blivit utnämnt av UNESCO som världsarv p.g.a. sina karakteristiska kvarter och stränderna lär vara de vitaste på hela Costa Blancas kust.
Bergskedjan ger ett bra skydd för kalla nordanvindar så klimatet är mycket behaglig här men i juli-augusti blir det väldigt varmt.
Det finns en del vandringsleder i olika svårighetsgrad men föredrar man det lite enklare så finns flera promenadstråk att välja mellan.
I riktning mot Benidorm går Cala walk över klippor och hamnen och söderut mot Alicante går Xarco walk, över Amadoriofloden på vackra stränder och förbi vakttornet. Båda dessa leder visar på historiska sevärdheter och de tar ca 2?3 timmar i vardera riktningen.

Marknadsplatsen hittar man i den gamla delen av Villajoyosa och marknaden är en äkta spansk med humana priser.
Här finns det mesta att köpa som kläder, smycken och lädervaror är speciellt prisvärt. I hamnen hålls de traditionella fiskauktioner varje kväll när fiskarna kommer in med sin fångst. Det är ett nöje att bevittna dessa livliga auktioner där krögarna budar om de bästa fiskarna.
I Villajoyosa kan man också besöka Valor, en av Spaniens äldsta och största chokladtillverkare. Här kan man få en intressant rundvandring, provsmaka och förstås köpa Spaniens godaste choklad, Valor.
Man får under rundvandringen veta att fabriken grundades av Valeriano Lopez Lloret redan år 1881 och att den femte generationen äger den nu och driver den dygnet runt med hjälp av 300 anställda.
Villajoyosa nås med bil på ca 30 minuter från Alicantes flygplats. Dessutom finns busservice och inte minst det smalspåriga tåget som förbinder Villajoyosa med Alicante i söder och Denia i norr. Här behövs ingen bil utan man klarar sig bra med kollektivtrafiken.

Objektnummer

HS-001754

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy