Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK
Adress
Floragatan 2, Östermalm, Eskilstuna
Typ
Villa
KVM
80.0 kvm, biarea 66.0 kvm
Tomt
468 kvm (friköpt)
Rum
3.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnläge i attraktiva Östermalm!

Nu ges äntligen chansen att förvärva en otroligt attraktiv bostad endast ett stenkast från Djurgårdsparken. På Floragatan 2 finner ni denna hemtrevliga villa om tre rum och kök. Fastigheten har ett optimalt hörnläge och erbjuder en grönskande trädgårdstomt med flertalet fruktträd och bärbuskar samt växthus. Vidbyggd altan, delvis med tak, i perfekt syd-/västläge samt plats för sittgrupp på tomten. Huset består av 80+ 66 kvadratmeter och har en genomtänkt planlösning vilket bidrar med bra sällskapsytor i både vardagsrum och intill det renoverade köket. På entréplan finns ett master bedroom, vardagsrum och en passage som i dagens läge används som bibliotek. På entréplan finns även en gästtoalett.
Väl på källarplan finns badrum, rejäl tvättstuga med gott om plats för arbetsytor, matkällare, sovrum, kaklat badrum och garage.

På Floragatan 2 bor ni centralt med närhet till skola, förskola, livsmedelsbutiker och centrum. Här nås även E20 inom några minuters bilfärd som tar dig enkelt till Stockholm!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL: Ljus och välkomnande hall tar dig direkt in i huset. Här kan du enkelt hänga av dig ytterkläder längs hatthyllan. Här ligger ett ljust trägolv och väggarna är vitmålade. Från hallen nås även trappen ner till källarplan och även vidare in i bostaden mot köket, matsalen och gästtoan.

KÖK: Påkostat, renoverat och fullt utrustat kök från 2015 med detaljer som gedigen träbänk, induktionshäll, kyl/frys från SMEG och gott om förvaring i flertalet skåp och luckor. I köket finns även flertalet fönster från olika väderstreck som bidrar med ett bra ljusinsläpp under alla årets dagar. Köket är även utrustat med diskmaskin.

MATPLATS: Intill köket finns bostadens allrum/matplats. Här ryms enkelt ett större bord med flertalet tillhörande stolar. Matplatsen har flertalet fönsterpartier som även bidrar med bra ljus. Golvet är av ljust träslag och väggarna är vitmålade. Från matplatsen nås även bostadens uteplats som sträcker sig runt halva bostaden.

HALL/BIBLIOTEK: Andra sidan av övre plan finns en passage som i dagens läge används som ett bibliotek. Här ryms enkelt dubbla fåtöljer för ultimat komfort. Intill biblioteket så finns bostadens vardagsrum och sovrum på övre plan.

MASTER BEDROOM: Från biblioteket nås master bedroom som är beläget på bostadens övre plan. Här finns platsbyggd förvaring som enkelt rymmer gott om kläder. Master bedroom har fönster med utsikt mot grönska. Golvet är av ljust träslag och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med en rejäl takhöjd. Här ryms en större soffgrupp med tillhörande bord och eventuella fåtöljer och tvbänk. Här kan hela familjen avnjuta fredagsmyset. Flertalet fönster med gott om ljusinsläpp. På golvet ligger ett charmigt trägolv. Här syns även en charmig balk i taket för känsla av detaljer.

NEDRE PLAN: På nedre plan möts du direkt av ett gästrum som även kan användas som sovrum. På källarplan finns även matkällare, garage, tvättstuga, toalett och även duschrum med duschkabin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 695 000

Antal rum

3.5 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Tomtareal/mark

468 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

80 kvm

Biarea (BIA)

66 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Floragatan 2

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1954

Taxeringsvärde byggnad

1 425 000 SEK

Taxeringsvärde mark

635 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 060 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

ESKILSTUNA ÖVERSTEN 12

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1943

Om-/tillbyggnadsår

2005

Utförda renoveringar

2001 - Dränering
2001 - Gjutning av ny platta + golvvärme
2001 - Fönsterbyte
2004 - Fjärrvärme (Ny växlare 2013)
2005 - Tillbyggnad av garage
2010 - Byte av avloppsstammar och rör inkl renovering av badrum, wc och tvättstuga
2010 - Takomläggning
2010 - Fasadbyte
2010 - Elcentral
2015 - Ombyggnad av kök.
2020 Renoverat trapp + källartrapp inklusive dörrbyten.

Typ av ventilation

Självdrag

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Källare

Stomme

Träreglar, Betong

Fasadtyp

Träfasad

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Tillhörande uteplats som sträcker sig runt halva bostaden. Delvis under tak. Även flertalet platser på tomten som är perfekt för en cafégrupp.

Övriga byggnader

Växthus med förvaringsdel finns på tomten.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 064 SEK/år

Uppvärmning

14 231 SEK/år

Renhållning

2 894 SEK/år

Årlig elförbrukning

17 520 kWh/år

Elkostnad

10 686 SEK/år

Försäkringskostnad

4 581 SEK/år

Försäkringsinformation

Länsförsäkringar

Summa driftkostnad

38 456 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Plats för bil på den grusade uppfarten.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Svanen Mfl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19340511)

Planer och bestämmelser

Översten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19430111)

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

1 306 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl