Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 650 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Isala 44, Isala, Svärdsjö
Typ
Villa
KVM
86.0 kvm, biarea 10.0 kvm
Tomt
1 620 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vackert vid grusvägen i Isala

Vid den lugna grusvägen mellan Böle-Isala bygdegård och Isala-lada med anor från Gustav-Vasas tid finner vi detta charmiga hus omgiven av åkrar och vackra ängar. Ett klassiskt pittoreskt mindre hus med eternitplattor, fint plåttak och massa charm.
Här har nuvarande ägare lagt ner mycket tid på stil, fines och känsla för att skapa det som vi alla drömt om. Har kan barnen leka "sicken blås" medans de vuxna dricker kokkaffe i köket. En klassisk "aha upplevelse" för oss som tillbringat mycket tid som barn hos mor & far-föräldrar.

En välkomnade hall med gott om förvaring, trappa till övervåningen samt ingång till vardagsrum och kök.
I hallen finner vi en toalett med kommod samt ingången till köket som går i gammal klassisk stil med fina skåpluckor och plats för matbord. Från köket når vi vidare ett väl tilltaget sovrum med vacker grön färg i smakfullhet. Här finns en vacker halvmåne kakelugn för att skapa den lugna värmen under dygnets alla timmar. Direktaccess till vardagsrummet som smakfullt har rosaskimrande färg. Här finner vi även öppenspis med kamininsats.

Övervåningen har en liten hall med plats för bokhylla och fåtölj. Utgången till balkongen som ligger i väst läge med härlig utsikt över åkrar och himlen.
Från hallen når vi ett större sovrum i smakfullstil med en större rektangulär kakelugn samt ett lite mindre sovrum med ingång till större kattvind för förråd.
Vid hallen ligger badrummet med toalett, kommod, dusch samt topmattad tvättmaskin.

En härlig inhägnad tomt av staket innehar gräsmatta samt flera buskar och träd.

En fantastisk fin fastighet som ni måste uppleva!

Välkomna på visning!

Allmän information

Pris

995 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

1 620 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

86 kvm

Biarea (BIA)

10 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Isala 44

Ort

Svärdsjö

Kommun

Falun

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

392 000 SEK

Taxeringsvärde mark

146 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

538 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

FALUN ISALA 9:2

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1914

Utförda renoveringar

Bytt tak
Renovering badrum
Ny el central
Nya element

Typ av byggnad

1,5 planshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Enskilt avlopp, 2 kammarbrunn

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Huggen sten

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt spis och kakelugnar

Stomme

Trä

Grundmur

Gråsten

Fasadtyp

Eternit

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Falu stadsnät

Övriga byggnader

Kallförråd på gården om ca 10 kvm

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Väg

1 000 SEK/år

Renhållning

1 992 SEK/år

Årlig elförbrukning

10 020 kWh/år

Elkostnad

10 600 SEK/år

Försäkringskostnad

2 127 SEK/år

Summa driftkostnad

15 719 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

4 035 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Kommentar

Energideklaration behöver ej upprättas då fastigheten använts av nuvarande ägare som fritidsbostad.

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

560 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Till Borgärdet som är centrum i Svärdsjöbygden är det ca 5 km
Borgärdet är ett levande samhälle med butiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger, förskolor, skola (årskurs 1-9). Här finns en bensinstation, helt ny pendlarparkering, Omhulda -en fantastisk blomaffär, ICA affär med rejält sortiment, Pizzeria Sorento & Plankan, Apotek, Euronics- Svärdsjö Radio och tv -service på riktigt, Svärdsjö Järn- en riktig järnaffär, Svärdsjö Guld och ur, Färg handel, Glastjänst, Rut och Knut -klädaffär med personligt bemötande, Hedmans taxi, Motortjänst - med kunskap om bilar, OT Motor, Kråkans skafferi, Trollnäs Hotell, samt mycket, mycket mer. Bygden har mycket att göra såväl sommar som vinter med fantastiskt natur runt om. Sommartid anordnas ett flertal kulturevenemang på Gammelgården, Arvidbacklundgården, Svärdsjö kyrka, konstrundor, auktioner och mängder av loppisar. Svärdsjön med Höganäs i norr och Borängessjön i söder är två underbara badplatser. Med bil når man den stora djupa skogen med Vintjärn i norr som har fantastiska skidspår i tidig säsong. Hillersbodabacken för slalom i öster, Sundborn med Carl Larsson Gården i söder och Toftbyn i väster. Runt om finns fantastiska fiskevatten, badsjöar med långa sandstränder som Sixsen, Storsjön och mytomspunna Lilla Hawaii, sevärda levande fäbodvallar som Nysjön och Spjärsbodarna och många, långa och korta vandringsleder.

Kort och gott. Svärdsjö har allt!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta