Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 13:00 - 13:40
Varmt välkommen på visning!
mån 27 mar
Kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 195 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Södervägen 40, Högmora, Huddinge
Typ
Parhus
KVM
72.0 kvm
Avgift
5 127 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högklassigt parhus med dubbel takhöjd

Nu finns möjlighet att förvärva en premiumbostad i Östra Terrassen. Det är uppfört av välrenommerade Innovation Properties i samarbete med den välkända hustillverkaren Borohus.

Läget är mycket trevligt och barnvänligt längst ner på återvändsgata med naturen tätt inpå. Tomten är en av de största och har plana gräsytor på såväl fram- som baksida.

Bostaden genomsyras av en väl bearbetad och omhändertagen känsla med omsorgsfullt utvalda material såväl exteriört som interiört.

Exteriört är fasaden vit i sin kulör som kontrasterar väl mot de grafitgrå fönstren, taket och hängrännorna. Husets entré har fina fönsterpartier bredvid dörren och gediget entrétak i samma grå ton som övriga plåtdetaljer. Up- & downlights lyser upp fasaden vackert kvällstid.

Huset är om totalt 117 kvm (72+45) i två plan och har tillhörande tomt med nyttjande rätt, två parkeringsplatser samt isolerat förråd i extern byggnad.
Denna bostad skiljer sig från övriga i föreningen då man valt att disponera planlösningen annorlunda vilket innebär att de sociala ytorna på entréplanet har den dubbla ytan. För den som önskar går det att få till ett extra sovrum på detta plan.
Vidare har man skapat två rum på det övre planet där det ena har ett fantastiskt ljusinsläpp och är generöst till ytan medans det andra lämpar sig bättre som barnrum. Dessutom finns det yta kvar för allrum eller arbetsyta.

Interiört är köken från svenska Marbodal och går i en harmonisk beige ton tillsammans med en slitstark bänkskiva i kvartskomposit.
Väggarna målas i en bruten ton som tillsammans med det vitpigmenterade trägolvet och den grå granitkeramiken skapar ett varmt, ombonat och samtidigt slitstarkt hem för den kräsne och medvetne köparen som önskar ett bekymmersfritt boende utöver det vanliga.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

5 195 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Boareabeskrivning

Entréplan består av boarea om 72 kvm.
Det övre planet har en begränsad takhöjd på 189 cm med sluttande tak vilket innebär att det betecknas som biarea.

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Södervägen 40

Ort

Huddinge

Kommun

Huddinge

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Isolerat förråd i extern byggnad.

Lägenhetsnummer BRF

29

Upplåten mark

Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Parhus

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
Hela entréplanet har vattenburen golvvärme. Golven är genomgående enstavig vitpigmenterade träparkett förutom våtutrymmena och delar av entréhallen där det är granitkeramik.

Entréplan präglas av härlig rymd där både trapphus och de sociala ytorna har öppet till nock. Vidare är det generösa sociala öppna ytor mellan vardagsrummet, matplatsen och köket. De stora fina fönsterpartierna i vardagsrummet öppnar upp emot den trädäckade altanen och trädgården.

ENTRÉ
När du kliver in i den ljusa hallen imponeras du av trapphuset som är öppet till nock och det trevliga ljusinsläppet från takfönstret. Granitkeramiken i entrén är sober och smälter väl in i övergången mot det vitpigmenterade trägolvet.

DUSCHRUM
I anslutning till entrén finns duschrum med glasväggar, tvättkommod, handdukstork, dusch och toalett. Dessutom inryms även tvättmaskin och torktumlare samt frånluftsvärmepump.

KÖK
Lättarbetat kök från svenska Marbodal och luckorna går i en sober beige ton som tillsammans med bänkskivan i kvartskomposit ger ett harmoniskt intryck. Blandare i krom från Tapwell. Vitvarorna är integrerade från Siemens.

MATPLATS/VARDAGSRUM
I anslutning till köket finns den generösa matplatsen som tillsammans med vardagsrummet skapar en social miljö där det rikliga ljusinsläppet samt rymden upp till nock bidrar till en energifylld plats som inbjuder till många trevliga stunder med nära och kära.
För den som önskar extra sovrum är det möjligt att göra om vardagsrummet till det. Nuvarande planlösning har skapats av nuvarande ägare.

UTEPLATS
Trädäckad altan med dubbla utgångar i tryckimpregnerat trä med ett djup om 3,5 meter och med längd lika husets långsida. Bostäderna avskiljs med en spaljé.

SOVRUM
Detta plan har ett sovrum som används som walk in closet. På originalritningen är det två sovrum på bekostnad av nuvarande vardagsrum.

ÖVRE PLAN
Består ursprungligen av ett loft om 45 kvm i golvyta med en takhöjd på 189 cm.
Nuvarande familj har dock inrett det med ett rymligt sovrum med dubbla takfönster samt fönster från gaveln vilket bidrar till ett rikligt ljusinsläpp. Vidare finns ytterligare ett rum med fönster mot trapphuset.

Glasräcket ner mot vardagsrummet är en fin detalj som skapar luftighet.

Uteplatser

Altan

Trädäckad altan och stor trädgård som består av gräsytor på såväl fram- som baksida.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Högmora 51

Organisationsnummer

769634-7579

TV/internet

Fiber.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 50

Antal lägenheter

50

Byggnader

Byggår

2021

Ekonomi

Månadsavgift

5 127 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår vatten, två parkeringar samt sophämtning.

Avgiftsförändringar

Nya avgiften gäller from 2023-04-01 (5 127 kr/mån).

Andelstal insats

2,29251 %

Andel av månadsavgift

0,0237292

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Föreningslån ännu ej upptaga då föreningen ej är överlämnad från byggherren till medlemmarna.

För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera den ekonomiska planen ytterligare.

Kommentar

Utgiften för hushållsel och uppvärmning är en schablonkostnad i väntan på att Vattenfall ansluter den ordinarie elen till bostaden.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

750 SEK/månad

Hushållsel

750 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Två p-platser ingår i månadsavgiften.

Beskrivning

Övrigt

OMRÅDET
Högmora är ett naturskönt och expansivt område med mycket bra läge i Huddinge mellan Stuvsta och Farsta.
Östra Terrassen är vackert beläget på återvändsgata i området med några hundra meter från den nyöppnade förskolan. På promenadavstånd når man dessutom flera sjöar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Högmora 51 EkonomiskPlan Situationskarta

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl