Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Klarbärsvägen 30, Fårdala, Tyresö
Typ
Villa
KVM
115.0 kvm, biarea 75.0 kvm
Tomt
966 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Familjedröm i Fårdala med stor potential och underbar trädgård!

Välkommen till Klarbärsvägen 30, en charmig familjevilla med stora sociala ytor och flera bra sovrum samt generös och uppvuxen tomt som vetter mot allmänning! Ett hus med suveränt läge och med stor potential där du får möjlighet att sätta prägel och forma ditt eget drömhem.

- Generösa sociala ytor.
- Flexibel planlösning där du bl.a. kan öppna upp övre plan.
- Fyra till fem sovrum, badrum och duschrum
- Ingen insyn och generös anlagd trädgård med trevligt solläge.
- Garage och separat förråd under.
- Mycket uppskattat, lugnt och fridfullt kvarter nära allt!

*Bergvärmepumpen har innan servicen (2022-08-25) endast gått på elpatron med bakgrund i ett igentäppt filter varpå elkostnaderna har ökat.
Sedan service utfördes kan man förvänta sig en lägre förbrukning enligt fackman.

När du stiger in i huset möts du av ett entréhall belägen mellan båda husets plan härlig takhöjd, luftigt intryck och trappa till både nedre plan och övre plan. I övre plan finner vi köket, badrum samt tre sovrum och ett stort vardagsrum. Från köket finns en härlig balkong som löper längs med husets fasad mot baksidan med vy över den fina anlagda trädgården. I nedre plan finns en trevlig gillestuga med braskamin, ett stort aktivitetsrum, sovrum, duschrum och tvättstuga. Även ett utrymme som kan nyttjas som matkällare eller förråd.
Planlösningen är flexibel där det bland annat finns möjlighet att öppna upp övre plan för en mer öppen planlösning, eller ett extra sovrum i nedre plan!

På husets framsida ligger skyddat utan något hus mittemot och ramas in av en fin häck och har gräsmatta med plats för en liten cafégrupp. Här finns det även en liten nedgång till husets baksida på vardera sida om huset. Väl nere på baksidan ser vi den härliga tomten breda ut sig. Vackra blomarrangemang, anlagd damm, flera trevliga uteplatser varav en pergola. Njut av bland den största jasminbusken du sett, äppel- och plommonträd, vinbär och krusbär. En magisk doft, en symfoni för ditt luktsinne, som sprider sig över både tomt och gata under de varma sommarkvällarna. Tomten ligger helt avskilt och intill allmänning. En lugn oas med stora möjligheter att förädla för den med gröna fingrar.

OMRÅDET
Läget i Fårdala är mitt i prick för familjen eller paret som har höga krav på sin boendemiljö. Villaområdet är ett av Tyresös mest klassiska och populära med god grannsamverkan och en genomgående lugn känsla utan genomfartstrafik.
Området har flera skolor och förskolor att välja mellan. Bland annat förskolorna Pusslet och Vattenhjulet samt Fårdala skola (F-6). Kring centrum där allt är nära finns även flertalet skolor för de äldre barnen.

Förbi allmänningen på husets baksida och en kort promenad finns ridskola och det vackra naturreservatet vid Kolardammarna med dess ankdamm, elljusspår och härliga promenadstråk. För den som önskar en härlig aktiv dag finns familjefavoriten Alby friluftsgård med dess härliga grönområde, utegym, bad och grillplats, elljusspår och frisbeegolfbana. Intill finns även Uddby gård med djur, café och matbod.
Från Fårdala har du mycket goda kommunikationer där du enkelt färdas du enkelt från flera busslinjer, tack vare det strategiska läget har du möjlighet att välja mellan hållplatsen vid Fårdala och Öringe vilka båda nås på en kort promenad. Avgångar går mot hela Tyresö kommun, Handen, Gullmarsplan samt direktbussar mot Stockholm C under pendlingstider. Nacka nås från Tyresö Centrum. Ta med dina klubbor till den närliggande 18-hålsbanan på Tyresö Golfklubb, spela padel, tennis och andra racketsporter i rackethallen, eller varför inte besöka simhallen Tyresö Aquarena och dess fina gym.

Med flera idrottsanläggningar och närhet till centrum och naturområden har man ett perfekt läge för familjens aktiviteter. På det stora hela ett boende där man får god funktionalitet i vardagen utan att kompromissa på livskvalité!

VÄLKOMMEN HEM

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med etager åt övervåning och undervåning. Plats för avhängning av ytterkläder vid hatthylla. Etagerna ger hallen lite högre takhöjd och gör ett luftigt intryck. Inre hall på övervåning förenar vardagsrum, kök, badrum och två sovrum. Luftvärmepump.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med plats för soffgrupper och möblemang enl. önskemål. Generösa fönsterpartier ger rikligt med ljus och vetter mot den skyddade framsidan.

KÖK
Kök med ljusa snickerier och kakel. Gott om förvaring i många kökslådor och skåp. Rostfri diskbänk. Maskinpark bestående av diskmaskin, spis med häll och ugn, köksfläkt samt kombinerad kyl och frys.
Plats för matgrupp intill stort fönster samt utgång till balkong mot baksidan.

SOVRUM 1
Sovrum som i dagsläget är möblerat som matrum. Här får du enkelt plats med exempelvis dubbelsäng, skrivbord och byråer. Utgång till balkong.

BALKONG
Härlig balkong som löper längs hela husets långsida med vy över den grönskande baksidan och vidare mot allmänning. Här kan du njuta av den vackra trädgården i fågelperspektiv vid cafébord och krukplanteringar.

BADRUM
Helkaklat badrum med dubbla handfat med kommoder, speglar, badrumsskåp, badkar och wc. Generöst fönster ger fint ljusinsläpp.

SOVRUM 2-3
Två bra sovrum som passar stor och liten. Plats för dubbel- eller enkelsäng och lekyta. Båda sovrummen har god förvaring i flertalet garderober.

NEDRE PLAN
GILLESTUGA
Väl nedan för trappen från hallen möts vi av en rymlig gillesstuga där det enkelt får plats med tv, soffgrupper. Flera fönster som vetter mot den skyddade framsidan. Braskamin.

DUSCHRUM
Helkaklat duschrum med handfat, wc, duschkabin och ljusinsläpp genom betongglas.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga där du enkelt får plats med inredning för linnen och arbetsytor. Tvättmaskin och vask.

AKTIVITETSRUM
Generöst rum med fönster och utgång mot baksidan. Det här rummet har använts för dans, att spegla pingis i, och för att umgås i. Här finns husets bergvärmepump samt ett enkelt byggt förråd som går att tas bort om man önskar större ytor.

SOVRUM 4
Sovrum som passar stor och liten. Här får du enkelt plats med dubbelsäng, skrivbord och garderober.

GARAGE/FÖRRÅD
Rymligt garage med plats för 1 bil eller perfekt att använda som verkstadsdel, snickeri eller förvaring.
Under garaget nås ett bra förråd från husets baksida. Perfekt för att förvara bland annat trädgårdsverktyg och cyklar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Besiktningsprotokoll Klarbärsvägen 30 Energideklaration Tomtkarta

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

7 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

5

Tomtareal/mark

966 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

115 kvm

Biarea (BIA)

75 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Klarbärsvägen 30

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Taxeringsvärde byggnad

2 284 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 685 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 969 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

TYRESÖ KARDAN 8

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1968

Typ av byggnad

Sluttningshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster, fönster med isolerglaskasetter

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Betongplatta

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump, Luft/luft värmepump, kamin

Skick på värmeanläggning

BVP, LVP båda servade 2022-08-25.

Ålder på värmeanläggning

2003, dec.

Stomme

Trä

Grundmur

Lättbetong

Fasadtyp

Kalksandsten och träfasad

Bjälklag

Trä

Skorstenskommentar

Sotad 2022-08-25

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Sotning

394 SEK/år

Årlig elförbrukning

28 000 kWh/år

Renhållning, vatten och avlopp

8 000 SEK/år

Uppvärmning, hushållsel, elnät.

53 446 SEK/år

Summa driftkostnad

61 840 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering på uppfart samt garage

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 30/8 2022

Specifik energianvändning

142 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

256 kWh/m²

Energiklass

G

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Kardan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19650928)

Planer och bestämmelser

Nö Delen Av Fårdalaområdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19641113)

Rättigheter last

Officialnyttjanderätt: Tele

Inteckning

Inteckningar

10

Totalt belopp

1 515 200 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy