Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 3 jul 12:00 - 13:00
Välkommen att boka visning!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Askims Sävstig 11, Askim - Hult, Askim
Typ
Kedjehus
KVM
142.0 kvm
Tomt
433 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ATTRAKTIVT OCH EFTERTRAKTAT NÄRA HAVET I ASKIM

Attraktivt, mycket fint och rymligt kedjehus om 142 kvm totalyta med härlig trädgård. Trevlig, ljus och öppen planlösning med vardagsrum, kök, ett stort sovrum och badrum på entréplan. Allrum, två sovrum (kan enkelt delas av och bli tre) och badrum på övre plan. Intilliggande garage och carport. Lugnt och barnvänligt läge nära till en fin lekplats omgiven av grönska. Gångavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med en lång och härlig pir, klippor och en mindre strand på Marholmen. Till Hults skola kan barnen gå själva via en gångväg bakom huset och flera förskolor finns på promenadavstånd. Det är även nära till World of Golf och vill man inte cykla in till city så finns det mycket bra bussförbindelser, det tar ca 15 minuter in till Göteborgs nöjen. Gång- eller cykelavstånd även till simhall, gym och motionsanläggning. Utefter den gamla Säröbanan finns en härlig promenad- och cykelväg längs havet. Till Frölunda Torg med dess stora utbud av affärer, restauranger och caféer tar man sig på några minuter.

Allmän information

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

433 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

142 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Askims Sävstig 11

Ort

Askim

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Taxeringsvärde byggnad

1 854 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 836 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 690 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG HULT 2:124

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Kedjehus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett mycket fint kedjehus med totalyta om drygt 142 kvm. Ljust, fräscht och smakfullt renoverat med två härliga uteplatser. Nära hav, natur, skola, flera förskolor och bra bussförbindelser in till stan med expressbuss.

När ni kommer in genom carporten möts ni av en vacker trädgård med gräsmatta och altan från 2020. Här skiner solen på morgon och förmiddag och man kan njuta helt utan insyn.


Ljus och rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Ljuslaserade ekgolv som är genomgående för hela entréplanet och som lades in 2015.

I hallen direkt till höger ligger husets ena badrum som renoverades 2015. Helkaklat och ljust utrustat med dusch med glasvägg, wc, handfat, kommod och spegel. Våtrumsintyg finns!

Vidare i huset från hallen möts man av ljus som strömmar in från fönster i olika väderstreck. Här har nuvarande ägare öppnat upp och tagit bort flera väggar vilket har skapat en härlig planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Köket gjordes om 2015 i smakfull stil och ljusa nyanser samt med inbyggda spottar i taket. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt, samtliga från 2015. Kyl och frys är äldre. Mysig frukost och fikaplats med barstolar vid en trevlig bänk som delar av in mot matrummet. Alldeles intill köket finns mycket gott om plats för ett stort matbord där man kan duka upp för många gäster. Gott om fönster vid kök och matplats ger härligt ljus. Här finns även dörr ut till den mysiga altanen.

Intill köket finns husets tvättstuga med varmvattenberedare, tvättmaskin, torktumlare och groventré.

Vardagsrummet erbjuder härliga sociala ytor med plats för soffa och tillhörande möblemang. Här finns också utgång till husets fantastiska trädgård och altan som byggdes 2016. Trädgården är stor och mycket välskött med många olika växter och blommor. Grind ut till en gångväg som leder direkt till Hults skola, perfekt för barnen att kunna ta sig från eller till skolan själva. Trädgården på denna sidan av huset ligger i västerläge och här njuter man av eftermiddags- och kvällssol.

På entréplan finns också ett av tre sovrum. Ett luftigt rum som passar utmärkt att använda till både sovrum, arbetsrum eller gästrum.

Tillbaka i hallen finns trappen som leder upp till övervåningen och först möts man av ett trevligt allrum. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, tv-bänk, och förvaring i form av byrå. Två takfönster ger ett mycket generöst ljusinsläpp och för optimal förvaring finns det kattvind. Golvet är träparkett.

Precis vid trappan hittar man ett utav övervåningens två sovrum där man lade nytt golv 2015. Ett rum som enkelt skulle kunna göras om till två sovrum. Härliga fönster med utsikt över den fina trädgården på baksidan. Även här finns två kattvindar.

Nästa sovrum är också rymligt med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Längs ena väggen finns en gedigen garderob med skjutdörrar som rymmer otroligt mycket tack vare dess djup. En fransk balkong, perfekt för att enkelt kunna öppna och vädra om så önskas och med utsikt över husets främre trädgård och entré.
Detta sovrummet har trägolv och liksom det andra sovrumment på övre plan två kattvindar.

Här finns också ytterligare ett badrum. Original men nymålat juni 2022 och utrustat med badkar på tassar, wc, kommod och spegel.

Byggnader

Byggår

1968

Utförda renoveringar

Fönster bytta 2014, avfuktare installerad i krypgrunden 2015, taket omlagt men årtal okänt, luftvärmepump installerad i mars 2022. Nytt helkaklat badrum på entrévåningen 2015, nytt kök 2015 då man även öppnade upp planlösningen och lade in nytt ljust ekgolv i entrévåningen. 2017 målade man om allt trä på fasaden.

Typ av byggnad

1,5 plan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Isolerglasfönster från 2014 klädda med aluminiumprofil , äldre takfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Krypgrund med avfuktare

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt luftvärmepump installerad 2022

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegel och trä

Bjälklag

Trä

El kommentar

Elskåp utbytt 2015

TV/Internet beskrivning

Säljarna har beställt och bekostar installation av fiber via Telia vilket enligt uppgift kommer att ske i augusti.

Uteplatsbeskrivning

Två härliga uteplatser, en på vardera sidan om huset. Altan på entrésidan från 2020 och altan på andra sidan huset från 2016.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage med förråd, carport samt plats för ytterligare två bilar på uppfarten. El-laddplats finns för att kunna ladda bilen i carporten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 28/6 2022

Energiprestanda, primärenergital

118 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Emma Gustafsson, Raksystems Independia

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Hult Ga:15

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Askim Ga:25

Planer och bestämmelser

Hult Krokegården 2:85 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19690206)

Rättigheter last

Officialservitut: Tillträde

Rättigheter förmån

Officialservitut: Tillträde

Rättigheter last

Officialservitut: Tillträde

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

4 606 500 SEK

Dokument (pdf)

Planlösningar
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy