Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 5 feb 14:30 - 15:30

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 700 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kvarndammsvägen 4, Bua, Bua
Typ
Villa
KVM
90.0 kvm
Tomt
1 108 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fint läge vid Bua Strand!

Nu har du möjligheten att köpa ditt drömboende nära havet. Drömmer du om att bo med närhet till både hav och natur? Då har du hittat rätt. I populära Bua, bara några hundra meter från havet, finner du denna mysiga och välunderhållna stuga för åretruntboende. Här kan man bo året om eller ha som ett semesterboende där både släkt och vänner kan samlas oavsett årstid. Stugan har en stor friköpt tomt med hörnläge vilket skapar en väldigt privat tomt. På baksidan har man skapat en innergård som funkar som en privat och vinskyddad oas där man kan njuta av både sol och skugga. Runt innergården finns även två praktiska gäststugor samt förråd, verkstadsrum, vedförråd och en utedusch.

Utöver innergården har man ett fantastiskt uterum och en altan i sydvästläge som badar i sol större delen av dagen. Genom åren har stugan underhålls väl och större renovationer såsom tak, fönster, tillbyggnad och uterum är gjorda. Inomhus har man renoverat badrummet och fräschat upp vid behov.

När vi kliver in i bostaden möts vi av en ljus hall med klinkergolv och garderob för praktisk förvaring. Köket är rymligt och har gott om förvaring samt plats för matgrupp. Vardagsrummet är delat i två delar där man kan ha soffgrupp i ena delen och 2 stycken fåtöljer i den andra delen framför täljstenskaminen. I huset finns två sovrum, ett större med mycket garderobsförvaring samt ett mindre, även det med en rymlig garderob. Det finns även ett rum som för närvarande är ett kontor, men möjligheterna till ett tredje sovrum finns om det skulle behövas. Bostaden har vidare ett ljust och trevligt badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På husets tak har monterats solcellspaneler och det finns även laddstation för elbil på fastigheten.

Bua är ett charmigt gammalt fiskesamhälle med en vacker småbåtshamn där du bland annat kan hitta fiskbutik, glasscafé och restauranger. Samhället erbjuder även serviceanläggningar så som förskola och grundskola (F-6), bibliotek, vårdcentral och tandläkare. På torget i "centrum" finns bland annat ett apotek, en ICA-butik, ett bageri och frisör.

Busshållplats finns i närheten där flera turer om dagen tar dig in till Varbergs stadskärna som har ett stort utbud av restauranger, butiker och torghandel. Med bil tar du dig med enkelhet ut på E6:an för att komma till Göteborg och Halmstad. Det finns även ett beslut om att upprätta en ny pendelstation som enligt kommunen skall vara klar 2025.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall

När vi kliver in i bostaden möts vi av en ljus hall med grå/svart klinkergolv och garderob för praktisk förvaring.

Kök

Köket är rymligt och har gott om förvaring samt plats för matgrupp. Härifrån når du praktiskt både vardagsrum och uterummet. Köket byttes 2007/2008 och är i ek med gott om förvaring i både över och underskåp. Parkettgolv och ljus väggtapet. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis,micro, ugn och diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet är delat i två delar där man kan ha soffgrupp i ena delen och 2 stycken fåtöljer i den andra delen framför täljstenskaminen från 2016.

Sovrum 1

Mörkt laminatgolv med ljusa väggar samt en vägg med fondtapet. Inbyggd garderober med skjutdörrar.

Sovrum 2

Mörk laminatgolv med ljus väggtapet samt inbyggd hörngarderob.

Kontor/sovrum

Mörkt laminatgolv samt ljus tapet.

Badrum

Bostaden har vidare ett ljust och trevligt badrum med WC, dusch, tvättställskommod och garderob. Svart kakel på golvet och våtrumstapet på väggarna.
Här finns även en kombinerad tvätt- och torktumlare.

Uterum

Uterum som nås från köket med öppningsbara fönster samt glasskjutdörrar ut mot träaltanen. Infravärmare finns. Mörkt klinkergolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Tomtkarta Detaljplan Besiktningsprotokoll Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 700 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Tomtareal/mark

1 108 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

90 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Kvarndammsvägen 4

Ort

Bua

Kommun

Varberg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Taxeringsvärde byggnad

1 533 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 633 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 166 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VARBERG BUA 1:28

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1964

Om-/tillbyggnadsår

2011

Utförda renoveringar

Badrum och hall 2002
Installation av braskamin 2003
Tillbyggnad 2008 samt takbyte större delen av huset
Byte av golv 2010
Inglasat uterum 2014
Ny kamin 2016
Monterat solceller på taket

Typ av byggnad

1-planshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-luft, direktverkande el samt kamin

Fasadtyp

Träfasad

TV/Internet beskrivning

Fiber finns vid tomtgräns. Parabol används idag.

Uteplatsbeskrivning

Träaltan i anslutning till uterummet samt uteplats vid entrésidan.

Övriga byggnader

Två gäststugor, förråd, verkstadsrum samt vedförråd.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 156 SEK/år

Sotning

420 SEK/år

Renhållning

1 894 SEK/år

Årlig elförbrukning

9 725 kWh/år

Elkostnad

12 019 SEK/år

Försäkringskostnad

2 465 SEK/år

Summa driftkostnad

22 954 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

123 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Bua Strand Norr,bua 32:28 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19960926)

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

1 412 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta