Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 11 dec 11:00 - 11:45
Öppen visning - välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 350 000 SEK / Utgångspris
Adress
Åkersvägen 1, Åker, Åkers styckebruk
Typ
Villa
KVM
149.0 kvm, biarea 115.0 kvm
Tomt
1 584 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad familjevilla!

Välplanerad familjevilla i omtyckt kvarter! Charmigt vardagsrum med parkettgolv och anslutande matsal. Via glasdörr nås altandäck och omgivande trädgård. Rymligt kök, dubbla badrum och gäst-wc. 3 sovrum i nuläget med goda möjligheter att skapa ytterligare 3 sovrum. Stort källarplan med egen entré, möjligt att tex bedriva verksamhet alt nyttja som hemmakontor eller liknande. Vattenburet uppvärmningssystem via bergvärme. Härlig trädgård i söderläge med plan och lättskött gräsmatta. Plommonträd, körsbärsträd & äppelträd. Flera bärbuskar och sommarvatten för bevattning. Trädgården ramas in utav omgivande häck och skapar insynsskydd. Garage och asfalterad infart med plats för flertalet bilar. Populärt och barnvänligt kvarter med promenadavstånd till både skola, förskola & ICA-butik. Gångavstånd till allmän badplats. Perfekt pendlarläge med kort bilresa till både motorväg och Läggesta station.

Åkers Styckebruk kännetecknas utav natursköna omgivningar, vandringsleder på Sörmlandsleden och ett rikt kulturarv. Sjön Visnaren med allmän badplats övergår i de vackra Marvikarna med en paddlingsled hela vägen till Gnesta. Skottvångs gruva med restaurang, barnteater och musikunderhållning finns inom cykelavstånd.

Rumsbeskrivning

Entréplan
Inbjudande entréhall med plastmatta på golv öppnar upp till kök & vardagsrum. Charmigt vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Anslutande matsal med parkettgolv som enkelt kan delas av och skapa ytterligare ett sovrum. Ifrån vardagsrummet ges access till takad altan och omgivande trädgård.

Stort kök inrett med vita skåpluckor och generösa bänkytor. Matplats invid fönster med utsikt mot husets entrésida och trädgård. Flertalet fönster skapar ett härligt ljusflöde i köket. Utrustning: Spis, fläkt, ugn. Kyl & frys i fullstorlek och diskmaskin.

Två sovrum samt ett badrum är placerade i husets ena gavel. Det ena sovrummet är inrett med parkettgolv och det andra sovrummet är inrett med heltäckningsmatta. Båda sovrummen har praktiska inbyggda garderober. Ett utav sovrummen har access till ett mindre altandäck och trädgård via glasdörr.

Ljust badrum inrett med våtrumsmatta. Vädringsfönster och badkar. Inbyggt badrumsskåp, handfat och wc. Bidé.

Övre plan
Trappa ifrån entréplan leder upp till övre plan och ett stort allrum, badrum & sovrum. Allrummets storlek gör att det enkelt kan avgränsas och delas upp i två mindre sovrum. Laminatgolv. Goda förvaringsmöjligheter via dels kattvind dels klädkammare. Trevligt sovrum inrett med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Två stora fönster och praktisk klädkammare. Sovrummet är möblerbart med dubbelsäng.

Badrum inrett med våtrumsmatta på golv. Ett takfönster skapar trevlig ljussättning. Dusch, handfat & wc. Spegelskåp.

Källarplan
Källarplan nås antingen ifrån husets entréhall eller via husets gavel. På källarplan finns goda möjligheter att tex. bedriva egen verksamhet alt. hemmakontor eller liknande. Stort källarrum som tidigare fungerat som blombutik med egen entré och lagerdel. Allrum med panelade väggar och heltäckningsmatta. Toalettrum med wc & handfat. Separat groventré med bergvärmepump och anslutande tvättstuga. Tvättstuga utrustad med tvättho och tvättmaskin. Flertalet förrådsutrymmen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista Besiktningsprotokoll Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 350 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

6

Tomtareal/mark

1 584 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

149 kvm

Biarea (BIA)

115 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Åkersvägen 1

Ort

Åkers styckebruk

Kommun

Strängnäs

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Taxeringsvärde byggnad

1 431 000 SEK

Taxeringsvärde mark

607 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 038 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STRÄNGNÄS SKÖLDEN 7

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1970

Typ av byggnad

1,5-plan med källare.

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glas kopplade fönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källare

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegel och träpanel.

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Altandäck i sydvästläge.
Goda möjligheter att anlägga flertalet uteplatser.

Övriga byggnader

Garage.
Larm.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 500 SEK/år

Samfällighet

500 SEK/år

Renhållning

2 354 SEK/år

Årlig elförbrukning

13 012 kWh/år

Elkostnad

28 585 SEK/år

Försäkringskostnad

5 000 SEK/år

Summa driftkostnad

40 939 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Asfalterad parkeringsplats för flertalet bilar.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19540107)

Planer och bestämmelser

Övergång Till Kommunalt Huvudmannaskap För Allmän Plats Inom Vissa Tätorter, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20111031, Registreringsdatum: 20120323)

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

265 400 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta