Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 350 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Johannas väg 2, Hjärup, Hjärup
Typ
Villa
KVM
116.0 kvm, biarea 40.0 kvm
Tomt
491 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverat enplanshus på hörntomt i familjevänliga Hjärup!

Nu ges möjligheten att bo i en drömlik enplansvilla på en oerhört eftertraktad adress i Hjärup. I början av Johannas Väg är där detta kvalitetshus är beläget på en hörntomt alldeles intill skolor, lekplatser, idrottsanläggningar, Hjärupsparken och Hjärups tågstation.

I den välplanerade interiören erbjuds en härlig atmosfär med betoning på familj och umgänge. Vi hänförs av en härlig rymd i den trivsamma interiören som andas svängrum och volym. Stora delar av planlösningen präglas av spatiösa och öppna ytor med släta och nymålade väggar och ljusa tak. Praktiskt klinkergolv i beige kulör täcker enhetligt ytorna i entréhallen och tvättstugan. Ljus ekparkett är golvtemat i resten av bostaden. Nya fönster i olika storlekar ger interiören ett fantastiskt ljusinsläpp alla tider på dygnet! Bostaden har ett avskilt och stort master bedroom med närhet till det ena badrummet och en separat sovavdelning med ytterligare tre bra sovrum som delar på ett stort badrum. Badrumsmiljöerna är helkaklade i stilsäkra kakel- och klinkerval med elburen golvvärme. Intill sovrummen i sovavdelningen finns dessutom en klädkammare som säkrar förvaringsbehoven. Den fullutrustade tvättstugan med grovköksingång är belägen i anslutning till köket och är utrustad med förvaringsskåp, vask och tvättmaskiner. De sobra färgerna och de gedigna materialvalen har sannerligen gett detta hem den rätta känslan! Fastigheten har genomgått stora renoveringar där tak, plåtdetaljer, fönster, eldragning, värmeanläggning, ytskikt, badrum och kök renoverats 2021-2022. Här behöver du inte ändra och välja, här kan du bara flytta in och bo otroligt bra!

Bostaden har en nätt och lättskött trädgårdsmiljö på hörntomt i västerläge med mycket eftermiddagssol. Intill trädgårdens utemiljöer finns även en uppfart med uppställningsplats för fordon. I husvinkeln finns dessutom ett rymligt garage som även kan inredas till fler m² boyta.

Passa på och säkra ett kvalitetsboende nära Lund och Malmö med fina tågförbindelser, bil- och busskommunikationer, bra skolor och service.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

På en nätt och solrik hörntomt står detta renoverade enplanshus i absolut toppskick beläget mitt bland barnvänliga och lugna familjekvarter. Nära bostaden finns Hjärups Park, Stinsparken, skolor samt lekplatser som barnen kan springa ut till vilket gör detta hus till ett idealt villaboende för barnfamiljen. Interiört finns en planlösning som passar den stora familjen med hela fyra sovrum. I hela hemmet finns dessutom rejäla fönsterpartier med med fönster på rad som lyfter och ljussätter interiören.

INTERIÖR
Bostadens sociala ytor lockar till umgänge! Med ett generöst vardagsrum och matplats i ett, får man en ytterst trivsam och öppen planlösning. I rum efter rum löper ny vitlaserad ekparkett vilket ger bostaden dessutom en enhetlig känsla. Flertalet fönsterpartier med låg fönsterbröstning ger hemmets sällskapsytor både karaktär och ett mäktigt ljusinsläpp. Från köket finns en öppning mot hall och vardagsrum vilket ger fina serveringsmöjligheter.

SOVRUM 1, 2, 3
Det fina med detta hem är att bostadens privata ytor är smart avskilda från de sociala ytorna. I den privata delen finner man bostadens sovavdelning. Här finns ett stort sovrum med dörrutgång till trädgården samt två något mindre sovrum utmärkta som barnkammarrum, gästrum, kontor. Samtliga sovrum har nära till det ljusa och stilrena badrummet. Det finns även en stor klädkammare passande nog nära sovrummen!

SOVRUM 4/MASTER BEDROOM
Ett stort sovrum ligger avskilt från den andra sovavdelningen och har stora fönsterpartier mot entrésidan. Här kan man inreda en master bedroom eller ett tv-rum.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet finns det gott om plats för en soffgrupp och matgrupp. Intill vardagsrummet finns dörrutgång som leder ut till den nätta trädgården där underhållningen med fördel kan fortsätta. En stor öppning tittar ut mot hallen och alldeles intill finns köket.

KÖK
Stilrent kök (Epoque, 2021) med bra skåpförvaring i passande vitt, laminerad mörkgrå bänkskiva samt vitt kakel som stänkskydd runt arbetsytorna. Här vill stå och briljera! Intill köket finns en trevlig matplats bredvid stora fönsterpartier. Maskinerna består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll och svart spisfläkt, integrerad mikrovågsugn och varmluftsugn samt infälld diskmaskin. Samtliga från renoveringsåret. Ett stort fönster i köket skänker rummet både vädring och naturligt ljus.

TVÄTTSTUGAN
Tvättstugan ligger i anslutning till köket och är inredd med klinkergolv i ljus beige färgskala samt ljusgrå kakel som stänkskydd ovan arbetsytorna. Här finns vask, en laminerad arbetsbänk som ger bra arbetsyta samt generöst med förvaring i form av ovanskåp. I tvättstugan finns såväl tvättmaskin (2021) och torktumlare (2021) från Cylinda.

Husets värmecentral, en luft/vatten värmepump från CTC installerades 2021.

BADRUM 1
I sovavdelningen finns ett läckert helkaklat badrum (2021) inrett med marmor inspirerad klinker och kakel, komfortabel elburen golvvärme, duschhörna med glasvägg, wc, tvättställ med underskåp, vägghängd spegelskåp med infälld belysning samt handdukstork. Ett stort insynsskyddat fönster skänker badrummet ljus och naturlig vädring. Mekanisk frånluft via pax-fläkt i övrigt.

BADRUM 2
I entréhallen, passande nog nära sällskapsytorna, finns en stilren gäst-wc i samma kakel- och klinker utförande som det andra (2021). Inredning består i övrigt av wc, tvättställ med underskåp samt vägghängd spegel med belysning.

TRÄDGÅRDEN
Med en trädgårdstomt som pekar mot söder så hittar du alltid sol någonstans under dagen! Här väntar en lättskött trädgård för näste ägare att sköta vidare. Placeringen av trädgården tillåter växtligheten att breda ut sig i det solrika västerläget. Man hittar flertalet favoritplatser i trädgården där man skulle kunna placera ett inglasat uterum eller varför inte en stor veranda på trädäck? Här hittar man med enkelhet sin favoritplats i solen!

GARAGE
Huset har ett stort garage som nås via tvättstugan eller biluppfarten. Här finns utvecklingsmöjligheter att utöka boytan genom att inreda garaget!

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 350 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Omgående

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

491 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

116 kvm

Biarea (BIA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Johannas väg 2

Ort

Hjärup

Kommun

Staffanstorp

Taxeringsår

2021

Värdeår

1971

Taxeringsvärde byggnad

1 527 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 268 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 795 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STAFFANSTORP HJÄRUP 4:187

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1971

Utförda renoveringar

Fastigheten totalrenoverades 2021/2022
Nya eldragningar och elcentral
Nytt papptak
Nya badrum
Nytt kök (Epoque) med nya vitvaror
Nytt parkettgolv genomgående med nya golvlister
Bredspacklade väggar och ommålning av hela bostaden
Installation av ny värmepanna
Nya fönster genomgående
Nyrenoverad tvättstuga med klinkersättning av inredning av tvättstation beståendes av arbetsbänk, tvättvask, förvaringsskåp samt tvättmaskiner.
Trädgårdsarbete med fällning av träd samt buskage

Förgående ägare putsade om garageväggen 2019

Typ av byggnad

Enplanshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Utvändiga plåtarbeten

Plåt (2021)

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Papp (2021)

Grund

Betong

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Ålder på värmeanläggning

2021

Märke på värmeanläggning

CTC

Stomme

Trä

Fasadtyp

Målad tegelstensfasad, träpanel och puts

Bjälklag

Trä

Elkablar

Ledningar bytta

Jordat eller ojordat

Jordat

TV/Internet beskrivning

Fiber finns i gatan, ej indraget till fastigheten.

Övriga byggnader

Vidbyggt och integrerat garage med möjlighet till inredning av ytterligare boyta.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

3 500 SEK/år

Renhållning

1 970 SEK/år

Årlig elförbrukning

16 183 kWh/år

Hushållsel

25 000 SEK/år

Summa driftkostnad

30 470 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

156 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

273 kWh/m²

Energiklass

G

Besiktningsman

Christian Jirefjord, Enspecta AB

Kommentar

Ny energideklaration kan uppvisa bättre energiprestanda då värmecentral, fönster och maskiner i fastigheten är utbytta. OBS! Gällande energideklaration baserar på en oljepanna.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19691029)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

2 500 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta