Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 750 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Mittviksvägen 19, Vrångö, Vrångö
Typ
Villa
KVM
150.0 kvm, biarea 40.0 kvm
Tomt
639 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

HUS PÅ SOLIGA OCH MYSIGA VRÅNGÖ

En kort promenad från färjan hittar ni detta fina hus med härligt läge på mysiga Vrångö! Rymligt med plats för den stora familjen. Husets planlösning med två separata entréer erbjuder även bra uthyrningsmöjligheter. Beläget på en fin hörntomt där ni kan ha flera fina uteplatser i olika sollägen och med möjlighet att sätta egen prägel i huset. Här bor ni på en vacker och mysig ö längst ut i Göteborgs södra skärgård. På Vrångö finns en stor och fin gästhamn och hos Kajkanten finns det ett lägenhetshotell. I hamnen finns även Måsens Livs och sommartid även Fiskeboa och restaurang. Där ni går på och av båten till ön finns det också café och restaurang under sommartid. Runt om finns fina naturstigar och flera härliga badplatser att välja på.

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mittviksvägen 19 och till ett fint hus med ett härligt läge på Vrångö! Husets planlösning med två separata entréer erbjuder även bra uthyrningsmöjligheter. Belägen på en hörntomt med flera uteplatser och belägen endast en kort promenad från färjan.

Trevlig entré med ingång till en mycket rymlig, ljus och möblerbar hall.

Direkt till vänster från hallen genom de fina glasdörrarna når ni vardagsrummet med ett mycket väl bevarat parkettgolv. Här finns gott om plats för att umgås i både större och mindre sällskap. Ytan räcker gott och väl till bokhyllor, soffa och matbord. Stora och höga fönster släpper in rikligt med ljus och det finns utgång till en av uteplatserna som ligger i ett underbart västerläge utan insyn. Utmärkt plats att njuta av i kvällssolen!

Från vardagsrummet kan ni gå direkt in i köket. Det har originalstommar men man har satt in ny ugn/spis 2006 och ny kombinerad kyl/frys 2006. Köket är stort och här får ni också plats med en matgrupp samt vitrinskåp eller liknande. Vill ni kan ni också genom köket gå direkt ut till ytterligare en uteplats. Här finns mycket god potential att göra riktigt mysigt. I dagsläget är det stenplattor och runt om växer det bland annat kaprifol och hallonbuskar. Från uteplatsen sträcker sig en stor gräsmatta längs med huset.

Vidare från köket, som även nås från hallen, ligger tvättstugan. Här finns en tvättmaskin, varmvattenberedare från 1998, skåp samt plats för förvaring.

Vidare efter tvättstugan finns groventrén. Denna entré går utan problem att använda som en egen ingång om ni exempelvis vill hyra ut en del av huset. Groventrén är stor här finns gott om plats för skor, ytterkläder och annan förvaring.

Rakt fram finns ett rum med flera garderober. Det kan användas som kontor, hobbyrum eller till förvaring.

Till höger från groventrén finns det ytterligare ett rum som är rymligt med ljust golv och flera mindre fönster. Detta kan liksom det andra rummet användas till flera olika ändamål. Härifrån når man till sist ett av husets två badrum utrustat med dusch, wc och handfat.


Tillbaka till entréhallen där det direkt till höger finns ett andra badrum med helkaklade väggar och plastmatta på golvet. Utrustat med wc, bidé, handfat, badkar med dusch och badrumsskåp med plats för handdukar och annat.

Entréplanets sovrum har ljusa väggar och ett fönster för härligt ljusinsläpp. Lättmöblerat med plats för säng, sängbord, hyllor och skrivbord om ni önskar. Här står också tre garderober för optimal förvaring. Det finns även ytterligare garderober precis utanför sovrummet.


En trappa upp kommer ni till ett stort, ljust och mysigt allrum med plats för både soffa och arbetsplats. Ett takfönster ger extra ljus i rummet och härifrån nås även husets balkong i soligt västerläge med fri utsikt, den är också skyddad mot vind och regn under tak. Två identiska sovrum, stickvindar för förvaring, gästtoalett med wc och handfat samt ett förråd.

Bredvid groventrén finns det också ett förråd med plats för trädgårdsverktyg och utomhusmöbler. Mitt emot står en friliggande Attefallsbyggnad. I dagsläget används den som förråd/förvaringsutrymme men kan med fördel användas som gäststuga när man får besök av nära och kära. El finns indraget.


Lite info om ön: Vrångö är känd som Göteborgarnas badö och är en bilfri skärgårdsidyll. Vill du njuta av Vrångös vackra natur är en tur längs öns lättillgängliga promenadslingor att rekommendera. Vrångöhuset är öns samlingspunkt och är beläget mitt på ön. Här ryms kommunala och ideella verksamheter under ett och samma tak. I ena delen finns förskola och den andra delen av huset är en bygdegård och rymmer gymnastiksal, matsal, kök och bakstuga. Det finns även en vårdcentral (begränsade öppethållandetider) och en tennisplan.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 750 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

7 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

639 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

150 kvm

Biarea (BIA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Mittviksvägen 19

Ort

Vrångö

Kommun

Göteborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1978

Taxeringsvärde byggnad

2 148 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 232 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 380 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG VRÅNGÖ 1:116

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1978

Typ av byggnad

1,5 plansvilla

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft samt självdrag

Fönster

Blandade, många utbytta 2013

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor, plåt på förrådet

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Direktverkande el och luftvärmepump som är ca 7 år. Soligt läge om man ev vill installera solceller på taket.

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegel och trä

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns indraget.

Övriga byggnader

Gästhus/förråd

Radonkommentar

Radonmätning utförd 2013 med årsmedelvärde på mindre än 30 bq per kubikmeter. (Riktvärdet för människors hälsa är 200 bq).

Ekonomi

Kommentar

Elkostnad avser både hushållsel och uppvärmning.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

9 963 SEK/år

Väg

1 550 SEK/år

Årlig elförbrukning

12 100 kWh/år

Elkostnad

20 437 SEK/år

Försäkringskostnad

4 348 SEK/år

Försäkringsinformation

Länsförsäkringar

Summa driftkostnad

36 298 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 18/8 2022

Energiprestanda, primärenergital

51 kWh/m²

Energiklass

B

Besiktningsman

Lars Andersson, Eminenta

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Vrångö Ga:3

Planer och bestämmelser

Förslag Till Ändring Av Byggnadsplan För Del Av Vrångö, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19700606)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

660 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta