Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

mån 27 jun 18:45 - 19:30
Varmt välkomna på visningen! Boka din plats direkt på hemsidan!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ormanäs 830, Munkarp, Höör
Typ
Villa
KVM
150.0 kvm, biarea 60.0 kvm
Tomt
1 320 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus familjevilla i närheten av Ringsjön!

Varmt välkomna till denna ljusa familjevilla på ett plan i närheten av Ringsjön!

På Ormanäs 830 bor ni enbart ett stenkast ifrån härliga Ringsjön samtidigt som ni bara har 11 minuters bilfärd till bekvämligheterna inne i Höör. Huset erbjuder hela fyra sovrum, öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök samt en källare som idag är en blank canvas som är redo för att inredas. Gott om ljusinsläpp samt ett genomgående material- och färgnyansval bidrar till "wow"-känsla hos den som kliver in genom dörrarna. Från lugnet i huset till pulsen i Lund och Malmö så tar det enbart 30-40 minuter med bil eller 20-35 minuter med tåg från Höörs station (varvid du kan parkera gratis på pendlarparkeringen).
Detta är ett hus som har allt som ni kan önska - boka visningstid redan idag!

Huset är förbesiktigat och protokollet kommer lämnas ut till spekulanterna efter visning.

Rumsbeskrivning

Hall:
Varmt välkomna in i detta öppna och ljusa hus. I den klinkerbelagda hallen knyter vi samman källare, badrum och sovrum med övriga huset. Här finns gott om plats för avhängning och för förvaring av ytterkläder. Väggarna är målade.

Badrum:
Det helkaklade badrummet är rymligt och utrustat med dusch, WC, vask och badrumsskåp. Badrummet stod klart 2007 och har golvvärme installerat.

Sovrum 1:
Det första sovrummet är ett rymligt barnrum med ingång både från hallen och från sovrum 2. Här finns gott om plats för både en större säng och för fristående förvaring. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och det finns både färg och tapet som väggbeklädnad.

Sovrum 2:
I detta stora sovrum finns platsbyggda garderober längs med ena kortsidan. Här får plats med ytterligare fristående förvaring och en dubbelsäng. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och det finns både färg och tapet som väggbeklädnad.

Kök:
Husets hjärta, köket, är placerat mitt i huset med öppen planlösning både mot hallen och matplatsen samt vidare till vardagsrummet. Köket är från IKEA och sattes in 2007. Med förvaring längs båda långsidorna samt i den stora köksön erbjuder köket mycket plats för allt som kan behövas. Utöver gott om förvaring finns även stora arbetsytor. Spis av märke Electrolux (2016), köksfläkt från IKEA (2007), kyl och frys från Electrolux (2006) samt diskmaskin från Bosch (ca 2010). På golvet ligger ett klinkergolv och väggarna är målade.

Matplats:
Den stora matplatsen finns mitt emellan köket och vardagsrummet. Denna del byggdes ut 2000 och här ligger ett furugolv. Rummet är rymligt med gott om plats för ett större matsalsmöblemang och är idag även inrett med en härlig läshörna. Från ena långsidan finns det förberett med en altandörr för den som önskar anlägga ett trädäck på boningshusets framsida. Två av väggarna är tapetserad och två är vitmålade.

Vardagsrum:
Ner för en halvtrappa tar vi oss vidare in i vardagsrummet och den del av boningshuset som byggdes till 2009/2010. Här är takhöjden hela 3,20 m högt och ljusinsläpp från flera väderstreck. Även här finns förberett med en altandörr till ett framtida trädäck. Vardagsrummet är rymligt med plats för bl.a. en större soffgrupp. Precis bredvid halvtrappan upp till matplatsen så finns det förberett för att kunna installera en kamin/öppen spis. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och väggarna är ljust målade.

Sovrum 3:
Detta sovrum är ett större barnrum med plats för både säng och skrivbord. Detta sovrum passar både som barnrum/gästrum och som kontor. Här ligger ett ljust askparkettgolv och det finns både färg och tapet som väggbeklädnad.

Sovrum 4:
Husets fjärde och sista sovrum är ett rymligt sovrum med platsbyggda garderober och gott om utrymme för både en större säng och ett större skrivbord. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och det finns både färg och tapet som väggbeklädnad.

Källare:
Under den ursprungliga delen av boningshuset finns källare med fyra rum. Här är väggarna putsade och vitmålade med gott om plats för förvaring eller som kan omvandlas till badrum och allrum/hobbyrum. I källaren finns idag en öppen spis och tvättstuga.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energirapport Ormanäs 830 Energideklaration Ormanäs 830 Information - undersökningsplikt

Länkar

Ormanäs 830

Allmän information

Pris

2 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

1 320 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

150 kvm

Biarea (BIA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ormanäs 830

Ort

Höör

Kommun

Höör

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Taxeringsvärde byggnad

1 511 000 SEK

Taxeringsvärde mark

262 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 773 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HÖÖR ORMANÄS 4:91

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1946

Om-/tillbyggnadsår

2011

Utförda renoveringar

2000 - Utbyggnad av huset med "matplatsen"
2007 - Renovering av badrum och byte av all el
2008 - Byte av alla fönster
2010 - Utbyggnad av huset med vardagsrum och två sovrum samt omläggning av tak
2016 - Installation av nytt minireningsverk
2018 - Ny träpanel på originaldelen samt utbyggnad 1 av boningshuset, målning av hela huset samt två nya luft/luft-värmepumpar
2020 - Nya fönster i källaren samt ny vattenpump
2022 - Putsat och målat källaren, tagna vattenprover samt murstock sotades

Typ av byggnad

1-plans hus med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Enskilt avlopp (minireningsverk)

Vatten

Enskilt vatten året om (provtagning skett 2022)

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källare, krypgrund och platta på mark

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-luft, direktverkande el och kamin

Märke på värmeanläggning

Mitsubishi

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

TV/Internet beskrivning

Fiber finns indraget i fastigheten från Ownit.

Uteplatsbeskrivning

Runt boningshuset finns en större gräsmatta där det finns fruktträd, gungställning och andra planteringar. Gräsmattan inramas av en hög häck. Vid utbyggnaden av huset har det förberetts med altandörrar för att kunna anlägga ett trädäck.

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett större garage på ca 76 kvm med flertalet förråd som nås både inifrån garaget och utifrån trädgården. Garagets takkonstruktion byggdes om 2009 där även ny takpapp lades. Utsidan uppdaterades 2019 med ny färg och ny panel samt under 2020 fick garaget nya fönster, dörrar och garageport.

Ekonomi

Kommentar

Kostnader enligt säljare. Kostnaden avseende vatten/avlopp inkluderar byte av fosforfälla som sker vart 5:e år. I kostnadsberäkningen finns 1/5-del av kostnaden för fosforfällan. Kostnad för villaförsäkring tillkommer.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 187 SEK/år

Sotning

620 SEK/år

Renhållning

3 270 SEK/år

Årlig elförbrukning

10 119 kWh/år

Elkostnad

27 000 SEK/år

Försäkringsinformation

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos TryggHansa

Summa driftkostnad

37 077 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

På fastigheten finns en större uppfart med plats för 2-4 bilar. I garaget får det plats med en bil.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 30/3 2022

Specifik energianvändning

65 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

127 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Sebastian Oliwers, Energibolaget Fastighetskontroll Sverige AB

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last

Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

Rättigheter last

Ledningsrätt: Starkström

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KRAFTLEDNING

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

1 955 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta