Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Porfyrvägen 7B, Bråstorp, Motala
Typ
Radhus
KVM
99.0 kvm
Avgift
4 600 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Radhus i nästintill nyskick i populära Bråstorp

Välkomna till Porfyrvägen 7 B och detta radhus med mycket av "nyhuskänslan" kvar. Här bor du bekvämt med Bråstorps köpcentrum precis intill och endast några km från vackra Varamobaden. Förskolor och skola på gångavstånd.

Framför den egna entrén finns en carport och plats för en utegrupp eller skön loungesoffa. På husets andra sida finns ett nytt inglasat uterum samt ett stort vidbyggt altandäck.

Entréplanet inleds med en hall som har ett grått klinkergolv och vitmålade väggar. Gott om förvaring och flera garderober. Duschrummet har ett grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Duschhörn med glasväggar. Kommod med skåp samt spegelskåp och ett vägghängt högskåp. Wc, tvättmaskin och torktumlare. Stort vardagsrum med öppen planlösning och integrerad köksdel. Vitmålade väggar och enhetligt snyggt vitlaserat trägolv. Köket har vita blanka luckor och skåpinredningar. Snygg svart bänkskiva av sten. Inbyggd micro, ugn och diskmaskin. Inductionshäll och fläkt i rostfritt stål. Kyl och Frys i fullhöjd. Köksö med matplats och gott om förvaring. Svart lyxig stenskiva på köksön, samma som bänkskivorna. Vattenburen golvvärme i hela entréplanet ger ett skönt inomhusklimat under hela året. Från kök/vardagsrum finns stora fönsterpartier samt utgång till ett inglasat uterum om hela 18 m² byggt 2021. Isolerade sidoväggar och golv med heltäckande uterumsmatta gör att det kan användas större delen av året. Utanför finns ett stort altandäck med gott om plats för utemöbler under bar himmel samt grill och lekplats. Uteplatsen har ett sydvästligt läge med sol stora delar av dagen.

Ovanvåningen har ett mindre vardagsrum/tv-plats med utgång till balkong i sydvästligt väderstreck. På ovanvåningen finns två mindre sovrum samt ett större med garderobsvägg. Enhetligt vitlaserat trägolv i samtliga rum och vitmålade väggar. Badrum med antracitfärgat klinkergolv och vita kaklade väggar. Kommod, spegelskåp, wc och badkar.

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus fin hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Från hallen når du entrévåningens badrum, kök och vardagsrum samt trapp upp till ovanvåningen.

Duschrum

Härligt duschrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Dusch med glasväggar. Kommod med skåp och spegelskåp samt ett vägghängt högskåp. Wc, tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Påkostat kök med vit skåpsinredning inklusive ett högskåp. Snygg svart bänkskiva av sten. Inbyggd micro och ugn samt inductionshäll. Diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd. Praktisk och snygg köksö med matplats och gott om förvaring. Svart stenskiva.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en öppen planlösning med köket och hallen. Ljusa vitmålade väggar och ett snyggt enhetligt vitlasererat trägolv. Stora fönsterpartier mot uterum och Porfyrvägen. Plats för soffgrupp samt matsalsgrupp.

Hall/tv-rum

Ovanvåningen inleds med en hall med ett mindre vardagsrum perfekt som mysigt tv-rum. Utgång till balkong i sydvästligt läge med utsikt över Porfyrvägen. Vitmålade väggar och vitlaserat trägolv.

Sovrum 1

Stort sovrum med garderobsvägg med skjutdörrar. Vitmålade väggar och vitlaserat trägolv.

Sovrum 2

Sovrum med ljusa väggar och vitlaserat trägolv.

Sovrum 3

Mindre sovrum alt. kontor. Ljusa målade väggar och vitt laserat trägolv.

Badrum

Härligt badrum med antracitfärgat klinkergolv och vita kaklade väggar. Kommod och spegelskåp. Wc och badkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar ÅR Gemenskapen 2021 Stadgar Gemenskapen Energideklaration Porfyrvägen 7B Frågelista - bostadsrätt 2022-07-08 0955

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

ca 99 kvm

Boareabeskrivning

Boarea ca 99m² enl. bostadsrättsföreningen

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Porfyrvägen 7B

Ort

Motala

Kommun

Motala

Beskrivning av förråd m.m.

Eget förråd i separat länga ingår

Lägenhetsnummer BRF

22

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Radhus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Gemenskapen i Motala

Organisationsnummer

769631-1013

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Gemenskapen i Motala består av 16 radhuslägenheter i bostadsrättsform på Porfyrvägen 5, 7, 9 och 11 A-D. Bostäderna är uppförda år 2017, inflyttning skedde hösten 2017. Här finns flera fördelar så som dubbla kaklade badrum, parkettgolv, egen carport i anslutning till entré, fiber, trädäck på baksidan m.m.

Föreningen har godkänt bygglov för inglasning/uterum som får byggas på befintligt trädäck utifrån föreningens bestämmelser kring utseende, för de medlemmar som önskar detta.

Brf bildades

2017

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber

Kommande renoveringar

Ev stödmur mot vägen.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje bostad hör ett förråd i gemensam förrådslänga samt en caportplats utanför egen entré. Besöksparkeringar finns i området. Det finns även ett sopsorteringsrum samt en gemensam redskapsbod med bl.a. gräsklippare. Gemensam grönyta mot skogen som klipps av en robotgräsklippare. Lekplats.

Antal lägenheter

16

Byggnader

Byggår

2017

Ekonomi

Månadsavgift

4 600 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Det är en kallhyra vilket innebär att den boende står för sin uppvärmningskostnad själv. I avgiften ingår kallvatten, sophämtning och carportplats.

Andelstal

6,25

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

700 SEK/månad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

85 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 285 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Varje bostad har carport utanför egen entré, ingår i avgiften. Besöksparkering finns i området.

Typ

Carport

Ingår i avgiften

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

62 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

98 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy