Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
675 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fälludden 189, Fälludden, Arnäsvall
Typ
Villa
KVM
0.0 kvm
Tomt
2 220 kvm (friköpt)
Rum
0 rum

Trevlig tomt i soliga Fälludden!

Drömmer du om ett havsnära boende endast 20 minuter från stan? Nu har jag fått förmånen att presentera en tomt med enastående havsutsikt i Fälludden! Tomten uppgår till 2 220 kvm och ligger högt och trevligt med bra solläge. Fastigheten har servitut på bad och båtplats i området. Fälludden passar både för sommar- och permanentboende då vägen underhålls vintertid och gatubelysning finns. Här bor du med närhet till naturen och till havet. Grundskola (F-5) samt förskola finns i Idbyn som ligger ca 13 minuter med bild från Fälludden.

Varmt välkommen att kontakta mig för visning eller för mer information!

Allmän information

Pris

675 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomtareal/mark

2 220 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Tomten är belägen utanför planlagt område. Köparen får själv ansöka om förhandsbesked. Observera att delar av tomten omfattas av strandskyddet, vilket innebär fastighetsägaren måste ansöka om dispens vid åtgärder på fastigheten.

Vatten och avlopp är ej framdraget. Servitut finns för anlägga en egen vattenbrunn på stamfastigheten.

Gatuadress

Fälludden 189

Ort

Arnäsvall

Kommun

Örnsköldsvik

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

ÖRNSKÖLDSVIK DEGERFÄLLE 1:53

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Tomt (Typkod: 299)

Byggnader

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Vatten saknas

El kommentar

Vattenfall har elnät i området. Kontakta Vattenfall för aktuella uppgifter om anslutningskostnaden i området.

Ekonomi

Kommentar

Vägavgiften regleras utifrån andelstal och faktureras från Fälluddens Samfällighetsförening. Av 737 kr avser 535 kr drift och underhåll och 202 kr upprustningsarbete.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Väg

737 SEK/år

Summa driftkostnad

737 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Örnsköldsvik Degerfälle Ga:3

Övriga rättigheter och belastningar

Servitut finns för utfart, anläggande av en vattenbrunn på stamfastigheten samt på båt och båtplats. Ett nytt servitut på bad och båtplatsen är undertecknat av nuvarande ägare och kommer att skrivas in hos lantmäteriet när resterande fastigheter också skrivit under.

Beskrivning

Vägbeskrivning

Från Örnsköldsvik tas E4 norrut ca 13 km. Sväng höger vid skylt Skeppsmalen, följ vägen drygt 8 km, sväng höger vid skylt Fälludden, Framme! Vägförening ombesörjer skötsel av vägen både sommar och vintertid. Gatubelysning finns på området.

Områdesbeskrivning

Fälludden är ett trevligt bostadsområde ca 2 mil från Örnsköldsvik med havet som närmsta granne och med en blandning av både åretruntbostäder och fritidshus. Området är långsmalt och sträcker sig längs kustremsan. Om man fortsätter vägen ut mot Skeppsmalen kommer man efter 10 km till pittoreska Skagshamn. Där ligger bland annat surströmmingssalteriet Röda Ulven. Ett par kilometer till och du är framme i Skeppsmalen som är ett mindre fiskeläge där även fyren Skagsudde är belägen. Skeppsmalen är även känt för sina vackra klippor!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl