Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 400 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 400 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Simpnäsvägen 558, Backa, Väddö, Väddö
Typ
Villa
KVM
162.0 kvm, biarea 24.0 kvm
Tomt
1 220 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till denna unika fastighet med stor potential och många möjligheter.

Här på Simpnäsvägen 558 i Backa ligger denna charmiga fastighet som har många rum, orginaldetaljer och inredning från olika tidsperioder. Tre entréer, flera olika eldstäder såsom kakelugn, gårdslänga, trevlig avskild trädgård, åretruntstandard och fiber indraget.

Ta chansen att förvärva denna fastighet som har varit inom samma familj i generationer.
Detta är möjligheternas hus! På 1930-talet var det pensionat och därefter har det varit både kaffestuga och postkontor.

Idag används fastigheten året runt som fritidshus, men det finns goda möjligheter till att huset skulle kunna bli permanentbostad. Det finns vattentoalett, dusch, borrad brunn, godkänt avlopp med infiltration och framför allt en helt ny vedeldad kökspanna med ackumulatortank som värmer hela huset via vattenburna radiatorer.

Fastigheten är välplanerad med massor av charm, belägen i närheten av ICA-butik med bensinpump. Till vackra Bylehamn är det cirka 2 km och här finns både klippbad och sandstränder. Läget är fantastiskt, nära naturen, havet, Café och restaurang. Fastigheten är beläget i kulturlandskap på vackra Björkö med både, ängar, jordbruk och skogar som är inramat av havet.
Allt detta väntar på nya ägare.

Huset
Vi kommer in i första entrén till hallen som har gott om utrymme och där till vänster har vi den vackra trätrappan till övervåningen. Till höger finns det stora härliga köket med kökspannan, vacker kakelugn och burspråk. Det separata vardag/finrummet har en s.k. rörspis. Detta rum har också burspråk och de gamla timmerstocksväggarna är synliga. Stort sovrum finns också i detta plan. Från både kök och entré nr 2 kommer man in till ?förrådsrummet? genom att passera duschrummet med handfat och här finns också ett separat toalettrum med handfat. Här på nedervåningen finns även den tredje entrén från parkeringen och vägen utanför, vilket ger goda utvecklingsmöjligheter. Där finns en rymlig hall och sedan ett stort rum som skulle kunna göras om till hemmakontor, egen verksamhet, uthyrning m.m.
När vi tar oss upp för den härliga trappan, finns tidstypiska original detaljer kvar, såsom platsbyggt klädskåp, bröstpanel, pärlspont och en möblerbar hall. Därefter finner vi fyra fina sovrum och en stor balkong. Tre av dessa rum har plats för dubbelsäng och möblemang.
Övervåningen har trägolv i alla rum både målade och skurgolv. Korridor till två av sovrummen och en städskrubb. Dessutom finns det kattvindar.

Övriga byggnader
På tomten finns en länga med vedbod, utedass och redskapsbod.

Tomten
Den trivsamma insyningsskyddade tomten känns som en egen oas med sina träd, fruktträd, blommor, bär, buskar och gott om plats för odling, spel och lek på gröna ytor. Här finns flera
härliga uteplatser/altaner, både med och utan tak. Tomten är väldigt plan och har två möjliga parkeringsplatser med plats för flera bilar på varje.

Närområdet
På Väddö finns många härliga aktiviteter, naturupplevelser och närheten till havet och Väddökanal. Här erbjuds många möjligheter till bad och båtliv.
Älmsta Centrum erbjuder välsorterad ICA Supermarket, apotek och populära restauranger, bank, vårdcentral, tandläkare, hundtrim, bygghandel, färgbutik, båtaffär, minigolf , lekplats, Edblad i Gåsvik med restaurang, affär och lekplats för barn.

Utanför Älmsta finner vi Bondens Glasskalas och burgare som erbjuder fina delikatesser.
Arholma finner vi en kort bilfärd och båttur bort från fastigheten.
Grisslehamn finns en bilfärd bort från fastigheten. I Grisslehamn finns också en mataffär, mysig fiskehamn med fiskaffär, caféer, ett flertal restauranger, hotell Havsbaden med spa och pensionat. Eckerö linjen trafikerar linjen Grisslehamn -Åland. En resa till Åland är en upplevelse i sig.
Här finns även Albert Engströms hus.

I dessa orter finns ett flertal aktiviteter för hela familjen både barn och vuxna.

En kort biltur från fastigheten finns Simpnäshamn med restaurang, klippbad, båtplatser, bad och mycket mera. Vackra Arholma nås från Simpnäshamn. Här går Vaxholmsbåtarna m.m.
Endast 2km till vackra Bylehamn med båtplatser och bad.
Bussen går i närheten av fastigheten som tar dig till vackra Älmsta och där kan ni byta buss vidare in till Norrtälje och därifrån Stockholm, Arlanda eller Uppsala. I Älmsta finns det mesta man kan behöva. På vägen till fastigheten finns Barnens Ö:s krog och scen med en fantastisk strand, båt- och kanotuthyrning. I närheten av Älmsta finns Väddö Golfklubb. En kort bilfärd från huset finner vi Marum med naturreservat en vacker sandstrand och Ålandshav. Med bil tar du dig enkelt via de större vägarna ända fram till fastigheten.

Underbara Roslagsleden som har sin början i Danderyd och slut i Grisslehamn erbjuder ett strålande friluftsliv, skärgårdsliv med fin access till Roslagens vackra skärgård.

Nu finns den lyckosamma möjlighet som sällan skådats i Backa att förvärva denna fastighet något utöver det vanliga med massor av historia.
Här finns gott om plats att skapa ert eget Residence med plats att samla hela familjen, släkten och vännerna.
Fastigheten har potential att utvecklas till, café, uthyrning, generationsboende, butik, galleri bara fantasin sätter gränserna.


Välkommen att kontakta Fastighetsmäklaren för visning.

Rumsbeskrivning

All / finrum

Stort härligt vardagsrum med gott om plats. Vacker rörspis med fin mysfaktor. Tapetserat väggar och gamla stockväggarna som ger karaktär. Burspråk. Trägolv.

Kök

Härligt stort kök med gott om utrymme. Här finns ny vedspis med ugn i äldre stil. Denna värmer fint och är integrerad till det vattenburna värmesystemet.
Rejäl diskbänk och elspis med fläkt.
Vackert laminatgolv som är nytt och klassisk kakelugn som via skorstensstocken även värmer delar av övervåningen. Pärlspont som är målad. Burspråk.

Sovrum 1

Stort och ljust, golvet har målade plywoodskivor och tapetserad vägg.

Toalett

Toalettrum med vattentoalett och handfat. Varmvattenberedare.
Tapet på vägg och träpanel.

Entré 2

Dusch och handfat i entrén.

Hobby/relax avdelning / förråd

Rum till höger om entrén 2.
Trägolv och väggpanel.

Entré nr 1

Vacker hall med trägolv, väggar med bröstpanel och trappan till övervåningen, ackumulatortanken till värmesystemet är under trappan.

Entré nr 3

Entré med många detaljer från svunna tider.
Trägolv.

Rum från entré nr 3

Stort härligt rum som kan används som sällskapsrum eller utvecklas. Tapetserade väggar och målat trägolv.

Övre Hall

Hall med trägolv, original detaljer och platsbyggt klädskåp i trä över trappan. Hallen är möblerbar med utgång till balkongen.
Bröstpanel och pärlspont.

Korridor

Mysigt trägolv och målade träväggar.

Sovrum 2

Trägolv och tapet på vägg. Luftvärmepump.

Sovrum 3

Trägolv och tapet på vägg

Sovrum 4

Trägolv och tapet på vägg

Sovrum 5

Trägolv och tapet på vägg, plats för en säng och platsbyggda över och underskåp på kortväggen.

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 400 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

8 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

1 220 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

162 kvm

Biarea (BIA)

24 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Simpnäsvägen 558

Ort

Väddö

Kommun

Norrtälje

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

966 000 SEK

Taxeringsvärde mark

542 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 508 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE VÄDDÖ-BACKA 2:18

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

1909

Typ av byggnad

1 1/2 plans villa

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Murad skorsten

Avlopp

Godkänt avlopp med infiltration-

Vatten

Djupborrad brunn

Typ av uppvärmning

Vattenmantlad vedeldad kökspanna som är kopplad 10st vattenburna radiatorer och till en 500 liters ackumulatortank (med elpatron), 2 luftvärmepumpar

Fasadtyp

Eternit

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber indraget

Uteplatsbeskrivning

Härlig altan med delvis tak, Balkong på övreplan.

Övriga byggnader

Förrådslänga

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

1 175 SEK/år

Sotning

1 000 SEK/år

Renhållning

2 440 SEK/år

Årlig elförbrukning

15 950 kWh/år

Elkostnad

16 000 SEK/år

Hushållsel

13 200 SEK/år

Försäkringskostnad

5 875 SEK/år

Summa driftkostnad

39 690 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning,ledning - Se beskrivning

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

39 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta