Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK
Adress
Tallvägen 13, Kjula, Eskilstuna
Typ
Villa
KVM
171.0 kvm, biarea 160.0 kvm
Tomt
1 449 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor villa om hela 330 kvm med stor pool

Nu ges chansen att förvärva en stor villa om 171 kvm boarea + 160 kvm biarea, totalt över 330 kvm disponibelyta ger detta magnifika hus allt du kan behöva. Den stora villan och poolen värms upp av bergvärmen som installerades 2006. Huset består av 6 rum och kök varav 4 sovrum på övervåningen vilket ger gott om utrymme för den stora familjen. Det enorma vardagsrummet ger gott om utrymme för den stora familjen och den stora festen. Trevligt ljusinsläpp från stora fönster ger än mer rymd till rummet. Den platsbyggda öppna spisen kan ge härlig värme under årets kallare dagar (ej i bruk idag). Via vardagsrum och matsal når du den stora uteplatsen på baksidan med den stora gjutna poolen om ca 10 x 5 meter och hela 2 meter djup på den djupaste delen, poolen värms som resten av huset av den effektiva bergvärmen. 2006 byttes även alla fönster på entréplanet i huset till 3-glas fönster. Bredband via fiber finns installerat. Källarplanet är stort och har idag en inredd gillestuga med egen bar, biljardbord och soffgrupp med tillhörande mediamöbel. Vidare in i källaren finns ett utrymme som idag nyttjas som gym, ytan är stor och skulle kunna delas av och nyttjas som exempelvis sovrum om så önskas. Källarplanet erbjuder även badrum med bubbelbadkar och bastu, tvättstuga, matkällare, garage med helkaklade väggar och klinker på golv, pannrum och mycket goda förvaringsutrymmen. Ett perfekt hus för den stora familjen som ställer stora krav på bra ytor.

I Kjula finns skola upp till årskurs 6 inom promenadavstånd. Kjula har dessutom en obemannad matbutik samt gym i nybyggda fräscha lokaler. Kungsvallen - fotbollsplanen i Kjula har nyligen fått en padelbana utomhus. På ca 10 minuter nås enkelt matbutiker med bil. Tycker du om naturliv finns härliga promenadstråk inpå knuten. Med ca 20 minuter till Eskilstuna och endast 5 minuter till E20 är Kjula perfekt både för den som arbetar i Eskilstuna som den som pendlar till Stockholm eller Västerås. Kjula logistikpark nås inom ca 2-3 minuters bilfärd, här finns idag även en rad olika restauranger att tillgå.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Välkomnande entré till hall med avhängningsmöjligheter i klädkammare. På golvet ligger stavsparkett av ek och väggarna är tapetserade i ljust.

I den inre hallen finns gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna som går längs en hel vägg. Via hallen nås en av de två trapporna som leder ner till källarplanet.

Via den inre hallen nås tre av fyra sovrum på entréplanet, rummen är varierande storlek samtliga rum har tapetserade väggar samt fina golv. Ett av sovrummen används idag som tv-rum.

Intill två av sovrummen på entréplanet finns ett helkaklat badrum med

Bostadens fjärde sovrum återfinns intill vardagsrummet, rummet är rymligt och vetter mot tomtens baksida, här finns garderober bakom skjutdörrsgarderober. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett fint golv.

Bostadens kök är påkostat och har stenskiva i granit. Kyl/frys av side-by-side modell med vatten och ismaskin, ugn och micro integrerade i högskåp, diskmaskin samt spishäll. På golvet ligger ett klinker och väggarna är ljusa. I köket finns plats för ett mindre matbord vid fönster.

Bostadens matsal återfinns intill köket och vardagsrummet, rummet ger plats för ett större matsalsbord. Via matsalen nås poolområdet via dubbeldörrar. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger stavsparkett av ek. I matsalen finns dessutom en garderob.

Bostadens vardagsrum är bokstavligtalat enormt, här finns plats för flertalet soffgrupper vilket ger gott om plats för den stora familjen. Vardagsrummet har en öppen spis som ej är i bruk idag. I vardagsrummet finns ytterligare en trapp som leder ner till källarplanet. Här finns också en altandörr ut till poolområdet på baksidan. Delar av vardagsrummet har stavsparkett av ek och den andra delen har ett parkettgolv. Väggarna är ljusa.

Via trappen från vardagsrummet leds vi ner till bostadens källare och gillestuga, rummet är stort och nyttjas idag som bar med biljardbord samt tv-rum med tillhörande soffgrupp. På golvet ligger ett golv av parkett och väggarna är klädda med träpanel och tegel.

Vidare in i källaren hittar vi ett rum intill gillestugan som idag nyttjas som gym, här skulle man potentiellt kunna inreda ytterligare ett sovrum om så önskas alternativt kontor/gästrum. Rummet är ljust och har ljusa golv och väggar.

I källaren finns många bra utrymmen såsom helkaklat badrum med badkar, dusch, bastu och intill det finns även en wc. Här finns även matkällare, tvättstuga, pannrum samt garage.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Tallvägen 13

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 995 000

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

5

Tomtareal/mark

1 449 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Trevlig trädgård med skyddat läge mot skogen. Tomten har gavelläge vilket skapar en mycket privat baksida där vi hittar poolen tillsammans med uteplatsen och uterummet.

Boarea (BOA)

171 kvm

Biarea (BIA)

160 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Tallvägen 13

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1964

Taxeringsvärde byggnad

1 749 000 SEK

Taxeringsvärde mark

632 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 381 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

Eskilstuna Kjulaås 1:48

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1962

Om-/tillbyggnadsår

1970 byggdes huset ut mot baksidan.

Utförda renoveringar

Grunden dränerad 80/90-tal
Taket bytt 1992
Fönster 2006
Bergvärme 2006
Kök 2010
Radonsanering 2012
Pooltak 2013
Poolpump 2019

Typ av byggnad

Enplan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Ålder på värmeanläggning

2006

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegelfasad

Bjälklag

Betong

TV/Internet beskrivning

Internet via fiber. Tv via antenn och fiber.

Uteplatsbeskrivning

Stenbelagd uteplats runt hela poolområdet. Samt ett större uterum med plats för stort matbord. Pool om ca 10x5 meter poolen är 2 meter djup som djupast.

Radonkommentar

Radonsanering skedde 2012. Efter saneringen gjordes en mätning med 70 bq/m3 i entréplanet samt 90 bq/m3 i källarplanet. Gränsvärdet för radon är 200 bq/m3.

Ekonomi

Kommentar

I posten elkostnad ingår uppvärmning och hushållsel. I elkostnaden avses även uppvärmning av poolen. I posten vatten och avlopp beräknas förbrukningen till ca 193 kubik/år i det ingår även påfyllnad av poolen som rymmer ca 70 kubik.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

7 525 SEK/år

Renhållning

2 918 SEK/år

Årlig elförbrukning

17 800 kWh/år

Elkostnad

32 016 SEK/år

Försäkringskostnad

9 597 SEK/år

Försäkringsinformation

Hemförsäkring via Tre Kronor. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Summa driftkostnad

52 056 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage i källaren i huset, helkaklat garage med klinker på golv och kaklade väggar. Här finns plats för en bil. Dessutom finns plats för en bil på garageuppfarten som har ett enklare tak.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 9/9 2022

Specifik energianvändning

68 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

38 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Kjulaås 1:1 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19610829)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

1 282 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl