Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
17 500 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kåbovägen 26A, Kåbo, Uppsala
Typ
Villa
KVM
318.0 kvm, biarea 125.0 kvm
Tomt
924 kvm (friköpt)
Rum
16 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk villa med generösa ytor i välrenommerade Kåbo

Välkommen till en gedigen villa om totalt hela 443 kvm i mycket fint skick med tillhörande garage på en välplanerad tomt i oslagbara Kåbo. Fastigheten ligger i ett ljuvligt solläge, den har fina stenlagda gångar och murar som främjar en förnäm och exklusiv känsla. Villan har under senare år genomgått stora renoveringar både utvändigt som invändigt där samtliga rum genomsyras av modern skandinavisk design, såväl kök som våtrum och källarplan. Bostaden består at hela fyra våningsplan där loftet inretts till kontor och allrum samt ett stort sovrum. I övrigt erbjuder bostaden stora sociala ytor och flertal sovrum på entréplan samt andra våningsplanet och på källarplan finns idag en komplett uthyrningsdel med egen ingång från husets gavel. Till detta finns även ett garage med ett stort förråd.

Det är en villa som dessutom har potential att bli ett drömhem utan dess like då såväl tomten som huset kan nyttjas på flera olika sätt. För att visa vilka möjligheter har vi därför återgivit några av säljarens ambitioner med hur boendet kan få ytterligare en dimension och förädlas vidare utöver att vara den storslagna bostad den är idag. Här finns möjlighet till att anlägga pool, hemmagym, spaavdelning och mycket mer. Se illustrationer och alternativa planritningar.

Kåbo är ett centralt och lummigt område med lång historia som präglas av ståndsmässiga bostäder från 1900-talets första hälft och är allmänt känt som Uppsalas finaste villaområde. Som boende här är du nära granne med Stadsskogen med alla dess promenadstråk, elljusspår och utegym parallellt med att du finner Uppsalas centrum endast 8 minuter ifrån med bil. I närområdet finns bland annat matbutik, caféer, botaniska trädgården, Uppsala slott, akademiska sjukhuset, BMC och universitetshuset. Andra grönområden såsom Artilleriparken och Batteriparken finns i närheten och precis i krokarna ligger ICA. Bussförbindelselser finns från olika håll men med en kort promenad eller cykeltur så är du nere i Stadsparken vid Studenternas Arena, City och Resecentrum. Här bor ni alltså bekvämt med närhet till allt vad Uppsala har att erbjuda.

Välkommen hem.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
HALL
Genom de vackra ytterdörrarna kliver man i en luftig och ljus hall. Hallen erbjuder gott om förvaring tack vare rymliga garderober med skjutdörrar med spegelglas. Vitmålade väggar och grå klinker på golv.

VARDAGSRUM/SOVRUM
Harmoniskt och ljust rum med stora fönsterpartier som tillför ett tacksamt ljusinsläpp i rummet. Rummet kan nyttjas som vardagsrum eller sovrum och erbjuder gott om plats för sängmöblemang/soffmöblemang. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

SOVRUM 1
Ljust sovrum med gott om plats för större säng samt nattduksbord. Fint ljusflöde tack vare flertal fönster i rummet. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

SOVRUM 2
Ljust sovrum med plats för sängmöblemang och annat som kan tänkas önskas. Kan även nyttjas som arbetsrum eller efter egna önskemål. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

SOVRUM 3
Ljust och luftigt sovrum med gott om plats för sängmöblemang och annat som kan tänkas önskas. Naturligt ljusinsläpp i rummet tack vare stora fönsterpartier. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

BADRUM
Helkaklat och fräscht badrum försett med handfat med kommod, spegel, inglasad dusch samt toalettstol. Vitt kakel på väggar samt klinker på golv i brun/beige kulör.

KÖK
Stilrent och trevligt kök med mycket fint ljusflöde genom rummet tack vare flertal stora fönster i rummet. Köket är försett med dubbel kyl/frys, ugn, två mikrovågsugnar, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt och dubbel diskho.
Samtliga vitvaror i rostfritt stål. Generöst med förvaring tack vare många köksluckor i vit kulör. Vitt kakel och bänkskiva i svart granit. Köket har gott om yta för större matsalsgrupp samt annat möblemang som kan tänkas önskas samt utgång till bostadens trevliga uteplats. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

UTEPLATS
Mysig uteplats med trätrall med plats för mindre trädgårdsmöblemang med trapp ner till bostadens grönskande trädgård.


PLAN 2
ALLRUM
En trappa upp möts man av ett fantastiskt allrum med oerhört fint ljusinsläpp tack vare flertal fönster samt utgång till bostadens härliga balkong. Rummet erbjuder stora ytor för soffmöblemang och annat möblemang som kan tänkas önskas. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

BALKONG
Bostadens mycket inbjudande balkong är lokaliserat i ett mycket fint solläge med plats för trädgårdsmöblemang.

SOVRUM 1
Sovrum med tacksamt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i rummet. Gott om plats för sängmöblemang och annat möblemang som kan tänkas önskas. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

SOVRUM 2
Trevligt sovrum med fint ljusflöde med gott om plats för sängmöblemang och annat möblemang som kan tänkas önskas. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

BADRUM
Badrum i toppskick försett med toalettstol, handfat med bred kommod, spegel, handdukstork, inglasad dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Vitt kakel på väggar samt grå klinker på golv.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med gott om plats för sängmöblemang med fint ljusflöde i rummet. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.


PLAN 3
ALLRUM/KONTORSDEL
På översta plan finner man ett mindre allrum möblerat med en mindre soffgrupp samt en inglasad del som idag nyttjas som kontor. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

SOVRUM 1
På översta planer erbjuds det ytterligare ett sovrum med plats för både sängmöblemang, förvaringsmöblemang och annat som kan tänkas önskas. Vitmålade väggar och 1-stavs parkett på golv.

KLÄDKAMMARE
Förråd som erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter.


KÄLLARPLAN
På källarplan erbjuds två helkaklade badrum försedda med toalettstol, handfat med kommod samt dusch. Vitkaklade väggar samt grå klinker på golv. På källarplan finner man även 4 stycken sovrum där samtliga är vitmålade med grå klinker på golv.


TRÄDGÅRD
Bostadens trädgård har gott om ytor för större trädgårdsmöblemang samt möjligheter till plantering, odlingar, poolområde och många fler möjligheter att utforma den efter egna visioner och önskemål.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2022-05-06 Energideklaration Besiktningutla?tande

Länkar

Film

Allmän information

Pris

17 500 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

16 varav 10 Sovrum

Tomtareal/mark

924 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

318 kvm

Biarea (BIA)

125 kvm

Areauppgift enligt

uppmätning

Gatuadress

Kåbovägen 26A

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Taxeringsår

2021

Värdeår

1999

Taxeringsvärde byggnad

4 335 000 SEK

Taxeringsvärde mark

4 706 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

9 041 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

UPPSALA KÅBO 44:14

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1999

Utförda renoveringar

Se Besiktningsutlåtande, lista finns

Typ av byggnad

2,5-planshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källargrund

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Stomme

Betong och mindre del trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Puts

Bjälklag

Betong och mindre del trä

TV/Internet beskrivning

Fiber

Övriga byggnader

Garage

Skorstenskommentar

Har ej nyttjats av nuvarande ägare

Radonmätning finns

Ja

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 000 SEK/år

Uppvärmning

15 418 SEK/år

Renhållning

2 000 SEK/år

Årlig elförbrukning

3 600 kWh/år

Hushållsel

5 000 SEK/år

Försäkringskostnad

7 000 SEK/år

Summa driftkostnad

35 418 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering i garage samt plats för 1-2 bilar på uppfarten

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 5/11 2015

Energiprestanda, primärenergital

42 kWh/m²

Energiklass

A

Besiktningsman

Conny Hedlund

Kommentar

387

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Del Av kv.projektilen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19480619)

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Vatten-och avloppsledning - Se beskrivning

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

6 582 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy