Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 475 000 SEK / Utgångspris
Adress
Solhemsvägen 17, Spånga Solhem, Spånga
Typ
Villa
KVM
148.0 kvm, biarea 22.0 kvm
Tomt
1 045 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

KLASSISK SEKELSKIFTESSKÖNHET, MED TOMTGRÄNS MOT SKOGSDUNGE!

BOSTADEN PLANERAS ATT VISAS I MÅNADSSKIFTET AUGUSTI/SEPTEMBER.
ANMÄL GÄRNA DITT INTRESSE, VIA FORMULÄRET 'ANMÄL INTRESSE' NEDAN, SÅ HAR JAG MÖJLIGHET ATT HÅLLA DIG UPPDATERAD OCH ÅTERKOMMER MED INFORMATION SÅ SNART DET NÄRMAR SIG VISNING.
FORTSATT FIN SOMMAR! ANNICA OPPENHEIM STENMAN

I början av förra sekelskiftet byggdes ursprungligen denna vackra villa, på solig friköpt tomt. Den ljuvliga trädgården, som är anlagd av en mycket trädgårdsintresserad familj, har ett prunkande utbud av njutningsfull blomster samt flertalet odlingsbäddar vilka har gett sommarskördar där nuvarande ägare i stort sett varit självförsörjande av det goda som läggs på grilltallriken. Här finns också ett mysigt växthus inbäddat i lummig grönska, där man placerar sina mer känsliga odlingar, eller kanske sig själv och favoritboken i en skön vilstol efter en intensiv arbetsvecka för relax och återhämtning? Den välordnade och välfyllda trädgården är lätt att ta över då stafettpinnen så småningom skall överlämnas till nästa ägare!
Bostaden har ett underbart läge mitt i villaidyllen, inom promenadavstånd om ca 10 minuter når man allt som tillhör vardagspusslet: flera förskolor, skolor samt Spånga Torg med ett fantastiskt utbud av kommunikationer och butiker.
Det är endast ca 650 meter från Solhemsskolan (årskurs 0-6) och Spånga Grundskola (årskurs 7-9) samt Spånga Gymnasium och ca 850 meter från Spånga Torg.
Villan har, sedan den ursprungligen uppfördes, löpande renoverats och varsamt byggts om och byggts till. Idag har bostaden 3-4 sovrum och underbara sällskapsytor såväl ute som inne! Det solbadande köket har en matsalsdel som rymmer bordet för riktigt stora bjudningar. Vardagsrummet är ytterligare en självklar plats för umgänge, under sommarmånaderna öppnas pardörrarna mot glasat uterum med skogsvy och gjutjärnskamin. En trappa upp finns den privata sovrumsdelen med tre fina sovrum, ett mindre allrum och en wc/dusch.

- DET FINA ENTRÉPLANET. I den välkomnande hallen finns yta för möblering samt en kapprumsdel där hela familjens ytterkläder och skor kan gömmas undan. På planet umgås man gärna med familj, släkt och vänner. Här finns det generösa köket med sin fantastiska matsalsdel som rymmer stora delar av släkten till middagsbjudningar. I matsalen finns också vackra pardörrar mot grusad uteplats i trädgårdens lummiga grönska. I fil med matsalen ligger ett av bostadens fyra sovrum, kanske är det nästa familjs blivande hemmakontor eller är det ett mysigt lekrum för småttingarna under småbarnsåren? Vardagsrummet har underbart ljusinsläpp via fönster i tre väderstreck. Då vardagsrummets pardörrar mot det ljuvliga glasade uterummet med gjutjärnskamin öppnas upp, så expanderar planets sällskapsytor i en vackert sammanhållen lösning!

- ÖVRE VÅNINGSPLAN. På det privata sovrumsplanet en trappa upp finns tre fina sovrum, där de två barnrummen har ett mysigt allrum i direkt anslutning. I allrummet ryms sköna saccosäckar och favoritsoffan att hänga i då det regnar och glada kompisar kommer på besök. I rymliga Master Bedroom finns en slående vacker detalj i garderobsväggen, där fina gamla spegeldörrar gömmer alla favoritplagg. I den möblerbara hallen ryms en arbetsplats invid fönster med insynsskyddat vy över egen trädgård. På planet finns även en wc/dusch, med fönster mot skogsdungen på andra sidan tomtgräns.

- KÄLLARPLANET. Här finns flera bra förvaringsutrymmen och det efterlängtade hobbyrummet. I den generösa tvättstugan finns plats att hänga tvätt att torka på lina, här finns även ett skönt badkar installerat. Via grönmålade pardörrar nås trädgården.

- ÖVRIGT. Åter till den drömmiga trädgårdstomten! Utöver allt det vackra och goda att skörda så finns här också plana och lekvänliga gräsytor, perfekt för små leksugna familjemedlemmar. På tomten finns ytterligare en byggnad, med stora spröjsade fönsterpartier, denna byggnad används av nuvarande ägare som drejstuga med brännugn, här skapas ljuvliga alster då tid finns! Välkommen till känslan av att bo på en av Astrid Lindgrens Byllerby-gårdar! Välkommen till Solhemsvägen 17.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN, DET VÄLKOMNANDE SÄLLSKAPSPLANET.
HALL MED KAPPRUMSDEL:
Den möblerbara hallen hälsar familj och vänner välkommen hem!
Hallens kapprumsdel göms bakom vackert draperi, här finns utrymme för skoförvaring och krokar för hela familjens ytterkläder.
Från kapprumsdelen finns trappan mot källarplan placerad.
Vitmålad träpanel/vitmålad bröstpanel/målad vägg, i grå ton. Trägolv.

KÖKET, MED SIN GENERÖSA MATSALSDEL, RENOVERADES ÅR 2021:
Köksdelens fönster öppnas mot det glasade uterummet, här går langen av sallad och nykokt potatis då goda middagar dukas upp i uterummet!
I matsalsdelen strålar solen genom fönster i västerläge, här finns också vackra pardörrar med spröjsat glas mot grusad uteplats i trädgårdsgrönska.
Centralt placerat mellan köksdel och matsalsdel finns den moderna och effektiva braskaminen. En fin och praktisk detalj intill braskaminen är en generös nisch i väggen, där ett stort vedförråd får plats.
Kökets luckor och lådfronter är släta och vitlackerade. Vissa har klassiska skålhandtag/andra har vita diskreta grepplister.
Öppna hyllplan ger utrymme för inspirerande kokböcker och vackra skålar.
Bakom dörren mot skafferiet göms många hyllplan! Här finns plats för alla torrvaror, konserver och porslinet som inte används i vardagen. I skafferiet finns även frysen i fullhöjd placerad.
Vita arbetsbänkar, av tålig laminat.
I den generösa diskhon ryms ungsplåtarna då dom skall diskas.
I väggen snett ovan spishällen finns ytterligare en nisch, denna är klädd med vit mosaik, det fina utrymmet är perfekt för placering av goda oljor, kryddor och annat som ofta används i matlagningen.
Infällda spotlights i tak ovan matlagningsyta.
Invid matlagningsplatsen är väggen kaklad med vitt kakel, hela vägen upp till tak. Övriga väggar i köksdelen är målad i en mustigt grön ton, den gröna tonen förstärker och lyfter in skogens grönska som ses genom det vackra fönstret.
Matsalsdelens väggar är vitmålade. Såväl kök som matsal har klassiska trägolv.
Maskinpark, från 2021:
Induktionshäll.
Fläkt, med rostfri kåpa.
Varmluftsugn.
Kylskåp i fullhöjd, rostfri front.
Frys i fullhöjd, rostfri front.
Integrerad diskmaskin.

SOVRUM 1/ARBETSRUM/LEKRUM DÅ BARNEN ÄR SMÅ, LIGGER VÄGG I VÄGG MED MATSALEN:
Fönster i österläge, med vacker vy mot egna odlingar.
Väggmonterade hyllplan och förvaringsskåpet under, lämnas kvar om köparen önskar.
Målad vägg, i grå ton. Trägolv.

DET SOLIGA VARDAGSRUMMET, MED PARDÖRRAR MOT GLASAT UTERUM:
Fönster i tre väderstreck ger härlig rymd och fantastiskt ljusinsläpp till det lättmöblerade rummet!
Då pardörrarna mot det glasade uterummet öppnas upp expanderas planets fina sällskapsytor i en vackert sammanbyggd lösning.
Då gjutjärnskaminen i uterummet tänds så sprids både värme och trivsel i de sammanhängande rummen.
Vardagsrummet har vitmålad förhöjd golvlist och målad vägg, i cremefärgad ton. Trägolv.

TRAPPHUS MOT ÖVRE VÅNINGSPLAN, MED VÄGGAR OCH TAK KLÄDDA I VITMÅLAD TRÄPANEL.
Fönster i österläge, ger ljusinsläpp.
Vitmålad träpanel. Vitmålad trappa med plansteg av trä.

MÖBLERBAR HALL:
Invid fönster i österläge finns yta för en väl fungerande arbetsplats, med utsikt över trädgård och odlingar.
Vitmålad träpanel. Trägolv.

DET FINA LILLA ALLRUMMET HAR 'HÄNGYTAN' FÖR FAMILJENS UNGDOMAR OCH KOMPISAR PÅ BESÖK:
I allrummet ryms en skön liten soffa. Här får även ett par Sacco-säckar plats, perfekt då flera kompisar är på besök!
Två inbyggda garderober ger fina förvaringsmöjligheter, garderoberna är inredda med hyllplan och klädstänger. Överskåp finns.
Vitmålad vägg. Trägolv.

SOVRUM 2/MASTER BEDROOM:
Fönster i söderläge.
En fin detalj i det rymliga rummet är dörrarna till garderobsväggen, vilka ger access till alla favoritplagg. De fyra dörrbladen är vackra gamla spegeldörrar, som har målats i en mild grågrön ton.
Målad vägg, i mild grå ton. Vitmålat trägolv.

SOVRUM 3, ETT AV PLANETS TVÅ FINA BARNRUM:
Fönster i fritt norrläge, ger fint ljusinsläpp.
Den ena av garderoberna i allrummet tillhör detta rums invånare.
Målad vägg, i grå ton. Trägolv.

SOVRUM 4, DET ANDRA AV PLANETS TVÅ FINA BARNRUM:
Fönster i fritt norrläge, ger fint ljusinsläpp.
Den andra av garderoberna i allrummet tillhör detta rums invånare.
En fin detalj i rummet är det bevarade fönstret i väggen mot trapphuset. Fönstret fanns på plats sedan långt tillbaka, och gav fint ljusinsläpp till trapphuset innan tillbyggnaden kom till.
Målad vägg, i grå ton. Trägolv.

GENERÖST DUSCHRUM, MED FÖNSTER MOT SKOGSDUNGEN:
Fönstret i västerläge mot skogsdungen, ger en rogivande vy mot grönskan utanför.
Wc, tvättställ och duschyta.
Ovan tvättstället finns badrumsskåp med spegeldörr och belysning.
I det rymliga förvaringsskåpet finns plats för alla toalettartiklar och rena handdukar.
Kaklad vägg invid duschzon, vitt kakel/övriga väggar är klädda med vitmålad träpanel. Klinkergolv, i ljust sandfärgad ton.

VIA TRAPPA I KAPPRUMMET NÅS KÄLLARPLAN.
HALL, MED PARDÖRRAR MOT TRÄDGÅRDEN:
Väggmonterade förvaringshyllor, ger fina förvaringsmöjligheter.
Här finns också ett förvaringsutrymme bakom draperi, perfekt för placering av de bildäck som inte används för årstiden.
Vitmålad vägg. Klinkergolv, i mild grå ton.

DET RYMLIGA FÖRRÅDSRUMMET/DET ENA HOBBYRUMMET:
Här finns plats att förvara allt det man inte vill göra sig av med.
Väggmonterade hyllplan lämnas kvar.
Rummet lämpar sig även som hobbyrum, här behöver man inte plocka undan sina verktyg då arbetet avslutas för dagen.
Vitmålad betongvägg. Klinkergolv, i grå ton.

KÄLLARPLANETS ANDRA HOBBYRUM:
Fönster i söderläge, ger fint ljusinsläpp och vy mot trädgården.
Detta är ytterligare ett fint rum för familjens hobbyes!
De lösa förvaringsskåpen lämnas kvar om köparen önskar.
Vitmålad betongvägg. Klinkergolv, i mild grå ton.

RYMLIG TVÄTTSTUGA, MED BADRUMSDEL:
En fin gulmålad plankdörr, från källarplanets andra hobbyrum, ger access till det kombinerade tvätt- och badrummet.
Fönster i söderläge, ger fint ljusinsläpp och vacker vy mot trädgården.
Under fönstret är det moderna badkaret placerat.
Här finns gott om plats att hänga tvätt att torka på lina.
Den långa arbetsbänken, som är kaklad med vitt kakel, underlättar då den rena tvätten skall sorteras och vikas.
Vattenho finns.
Vitmålad betongvägg/halvkaklad vägg i badzon, vitt kakel. Klinkergolv, i grå ton.
Maskinpark:
Tvättmaskin - Electrolux, från 2014.
Torktumlare - Bosch, från 2014.
Varmvattenberedare - NIBE, från 2018.

SEPARAT WC:
På planet finns även en wc utrustad med wc och tvättställ.
Spegel ovan tvättställ, med röd ram.
Vitmålad betongvägg. Målat betonggolv, i röd ton.

Dokument (pdf)

Planlösningar Specifikation av åtgärder på vind, utförda av Fukthuset Stockholm AB Solhemsvägen 17, energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

9 475 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

7 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

1 045 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

148 kvm

Biarea (BIA)

22 kvm

Areauppgift enligt

protokoll efter uppmätning 2022-06-06. Tillkommer: ej mätbar yta om totalt 23 kvm

Gatuadress

Solhemsvägen 17

Ort

Spånga

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1958

Taxeringsvärde byggnad

2 274 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 685 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 959 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM ÅKE 9

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1922

Om-/tillbyggnadsår

2007

Utförda renoveringar

1922 - den ursprungliga bostaden uppförs.
1999 - nuvarande ägare flyttar in.
1999 - en tredjedel av husets bottenstock byts ut.
2000 - badrum på övre våningsplan renoveras.
2001 - byte av avloppsstam mellan hus och anslutningspunkt i gata.
2006 - utbyggnad av bostaden.
2006 - utbyte av samtliga fönster och altandörrar, till ursprunglig karaktär.
2006 - ny läkt och vindpapp monteras på gamla fasaden, ny fasad monteras utanpå.
2006 - byte av takpapp och läkt på gamla taket.
2006 - braskamin installeras i köket.
2006 - ny ventilation installeras på övre våningsplan.
2009 - luft-/luftvärmepump installeras i hall på entréplan.
2011 - husets äldre källaryttermur dräneras.
2012 - ombyggnad av tvättstugan: utgrävning av tvättstugan, singel ända ner till berggrund, radonmatta, installation av dräneringsgrop med inbyggd länspump. Kakel och klinker.
2013 - jordfelsbrytare installeras.
2014 - utbyte av trädgårdspump.
2015 - klinkergolv läggs i källarplan.
2018 - varmvattenberedaren byts ut till ny.
2021 - köksrenovering: byte av kök, nya stommar, nya vitvaror.
2021 - delvis utbyte av radiatorer i huset.
2021 - målning av hus och fönsterkarmar (Mix Måleri, garanti finns)
2022 - Avfuktare av modellen DH2 installeras på vinden för minskad fuktbelastning. Installationen föregås av Penetrox sanering samt booster vid två tillfällen. Samtliga arbeten utförs av Fukthuset Stockholm AB, se bifogad specifikation.

Typ av byggnad

1,5 plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster, kopplade

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegelpannor ovan läkt och underlagspapp

Grund

Grundsulor med mellangjutna golv i källare och i krypgrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande elradiatorer, luft-/luftvärmepump, braskamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Ekonomi

Boendekalkyl

- Kostnadsposten 'elkostnad' inkluderar såväl uppvärmning som hushållsel.
- Nuvarande familj, med tre personer i hushållet, har haft en årsförbrukning under 2021 om ca 21.757 kWh.

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 492 SEK/år

Renhållning

2 458 SEK/år

Årlig elförbrukning

21 757 kWh/år

Elkostnad

31 371 SEK/år

Försäkringskostnad

5 197 SEK/år

Summa driftkostnad

43 518 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 6/6 2022

Specifik energianvändning

86 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

138 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Marcus Holmström, Marcus Holmström Byggteknik

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Åke T 2-9, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19660328)

Planer och bestämmelser

Nälsta Iv, Stadsplan (Beslutsdatum: 19630830)

Inteckning

Inteckningar

9

Totalt belopp

2 980 230 SEK

Beskrivning

Övrigt

ÅKE 9:
- Solbadande trädgårdstomt om hela 1.045 friköpta kvm, vacker anlagd i gammaldags stil. Tomten har ett fint läge i Solhems eftertraktade villakvarter, med direkt närhet till det mesta på en välfylld önskelista.
- I västerläge gränsar tomten mot en skogsdunge (allmänning) med fin skog, barrträd, kungagravar, blåbärsris och pulkabacke. Tänk att ha en spännande skogsdunge som granne då man är liten, den lilla skogen är en perfekt plats att starta sin upptäcksresa i att betrakta hur naturen lever sitt liv över årstiderna. Den lagom stora skogsdungen ger även stimulans för den äventyrslystna och är en perfekt plats för utflykt med picnic-korgen fullpackad med kakor, saft och bullar efter goda bullbaket i eget kök!
- I söderläge gränsar tomtens plana gräsytor mot ytterligare en allmänning, i form av en liten äng, vilken ger härliga lekytor för familjens yngsta med skutt i benen!
- På plana gräsytor i söderläge placerar man en trädgårdsmöbel invid ett av tomtens fruktträd och startar upp dagen med en god frukost i det gröna, här värmer solens strålar från tidig morgon och under större delen av dagen, trädets bladverk skapar svalkande skugga. Denna del av trädgården är även platsen för avkopplande stunder i hängmattan, kanske med en god bok? Då sommarregnet faller slår man sig ner i det glasade uterummet eller i växthuset och njuter av trädgårdsliv samt goda måltider och mysiga fikastunder. Framför drejarboden finns ytterligare en skön plats där man kan slå sig ner, under förmiddagen är detta en av de perfekta platserna för skugga, spänner man upp ett skyddande segel så är detta platsen för skugga under samtliga av dagens soltimmar.
- På den uppvuxna tomten finns mycket vackert att njuta av, här blommar bl.a. lavendel, vit klätterros, vinranka, klematis, prästkragar, riddarsporre m.m i flera ljuvliga rabatter. Mot Solhemsvägen skyddar en uppvuxen syrenhäck.
- Många äldre fruktträd kantar trädgården, här finns fyra äppelträd, ett päronträd och två plommonträd som ger riktigt med frukt att njuta av.
- Växthuset och drejarboden ramar in trädgårdens odlingsdel med flera odlingslådor, rabarber och bärbuskar såsom svarta vinbär, krusbär och söta hallon.
- En tidigare lekstuga pensionerades till hönshus för många år sedan, där huserar idag en liten familj med dvärgsilkeshöns.
- Innanför trädgårdsgrindarna finns grusad uppställningsplats för två bilar.

FIBER:
Luftburen fiber finns installerat.

LITE HISTORIK:
Området Solhem ligger på mark som tillhörde Värsta gård och Kälvesta gård, fram till det att AB Hem på Landet köpte egendomarna Värsta och Kälvesta. Namnet Solhem ansågs ge en bra bild av platsen och fastställdes i samband med att bostadsbyggandet kom igång då AB Hem på Landet började sälja tomter år 1904. 1907 hade 160 hus byggts, och det fanns även flera butiker. Stor betydelse för bebyggelsen hade givetvis järnvägen, i detta fall Västeråsbanan, som anlagts redan 1876. Eftersom Spånga station låg i Solhem kom området att bli något av en centralort i Spånga socken.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL, SKOLOR SAMT GYM, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten, här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek. Det är nära till populära aktiviteter, på kort promenadavstånd ligger lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre, det är även nära till den spännande Fornminnesparken, omgiven av stora grönytor och en skogsdunge, invid Fornminnesparken finns även ett populärt utomhusgym. Den fotbollsintresserade söker sig gärna till Gläntan, även Starboparken är en av närområdets populära lekparker och en naturlig samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6. På Spånga grundskola (årskurs 7-9) bedrivs även spetsutbildning i matematik och i naturvetenskapliga ämnen.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på promenadavstånd.
- Spånga Torg ligger endast ca 850 meter bort, här finns matbutiker, flera restauranger, konditori, banker, vårdcentral, apotek och två mycket uppskattade specialbutiker: Åsas Fisk samt Dennis kött. På torget ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. Även SkandiaMäklarnas bobutik ligger på torget, till oss är du alltid välkommen in på en fika eller om du har frågor runt ditt nuvarande boende eller ditt nästa!
- Det finns ett flertal gym på nära avstånd. På torget finns ett populärt Puls & Träningsgym och på ungefär samma avstånd finns ytterligare två gym med maximal flexibilitet: dels ett Fitness 24 Seven, dels ett Member 24.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby City med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CA 8-9 MINUTER. DÅ DET REGNAR ELLER DÅ MAN HAR MYCKET ATT BÄRA SÅ TAR MAN BUSS 177, SOM HAR EN SIN HÅLLPLATS STRAXT UTANFÖR TOMTGRÄNS:
Från Spånga station till Odenplan reser man på ca 10 minuter, åker man vidare till Stockholms Central tar resan totalt ca 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, gröna linjen) - Spånga station.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Spånga station - Hässelby.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Spånga station - Solna centrum, via Rissne Centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy