Länk kopierad!

Visningar

mån 30 maj 16:30 - 17:30
Bokad visning - klicka vidare ni på Skandiamäklarnas hemsida för att boka er starttid.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ängslättsvägen 55-44, Beddingestrand/Lilla Beddinge, Klagstorp
Typ
Villa
KVM
223.0 kvm, biarea 39.0 kvm
Tomt
7 327 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vacker avstyckad gård med sju inkomstbringande hyreslägenheter - 2,5 km från sandstranden och havet

Varmt välkomna till Kvarnviks gård, just norr om Beddingestrand och med bara ett par kilometer från den vita stranden. Den vackra gårdens boningshus bjuder på klassiska, stora sällskapssalar med kaminer, stuckaturer och vackra parkettgolv. Ett modernt och socialt kök med tillhörande beredningsrum lovar gott och de många sovrummen gör att både familj och tillresta får plats. Ett skönt pooldäck bjuder in till ett dopp i den cirkulära poolen, eller kvällsgrillning när solen dalar ned mot de böljande rapsfälten som omsluter gården. De sju hyreslägenheterna är populära och lätta att hyra ut, och gör att man i princip får betalt för att bo på det här vackra stället på jorden. Stora lokaler ger möjlighet till ytterligare inkomstbringande verksamhet i form av t ex gårdsbutik, ateljé, festlokal och vinterförvaring av bilar och båtar. Detta är en möjligheternas oas, men samtidigt en plats för självförverkligande och ro i själen. Missa inte den här chansen!

Rumsbeskrivning

Huvudbyggnaden nås via en upphöjd terrassyta i söder. Ett stort entrérum med klassiskt, rutigt linoleumgolv och mängder av förvaring välkomnar. På höger hand ligger det inbjudande köket med innanförliggande beredningsrum och skafferi, och rakt fram ligger matsalen med bröstpanel, 50-talsparkett och makalös utblick över vidderna. Näst på tur ligger vardagsrummet - ett närmare 40 kvm stor rum med milt ljus från två håll och en takhöjd på över 2,7 m. Här finns även en vacker öppen spis och fint parkettgolv. En projektor samt en 104 tums filmduk erbjuder fina filmupplevelser. Går vi vidare, kommer vi till en trapphall med dubbeldörrar ut mot ett "kontor" med egen ingång (vilket kan vara relevant ur skattesynpunkt) med ljusinsläpp från tre håll och utblick ut mot trädgårdssidan. Sist, men inte minst finns ett 34 kvm stort sällskapsrum med biljardbord (som med tillhörande iläggsskivor enkelt görs om till ett matsalsbord) och piano. Detaljer som bröstpanellist, fönsterbänkar i grön marmor och en väl tilltagen takhöjd slår an tonen för det klassiska och vackra. En "pig-gång" mellan trapp- och entréhall leder även till badrummet samt lite extra förvaringsutrymmen.

Övre våningen inleds med ett stort allrum och en central hall. Här finns ett stort badrum med gammaldags badkar, samt fyra fina sovrum. Master bedroom är hela 23 kvm stort och har läcker utblick över slättlandskapet i norr. Här finns två walk-in-closets bakom skjutdörrar, synliga takbjälkar och effektfulla takvinklar. Även de övriga sovrummen har generösa storlekar och bra förvaringsutrymmen.

Badrum markplan

Centralt beläget badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Duschavdelning med glasväggar, wc och handfat.

Badrum övre plan

Stort och ljust badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Gammaldags badkar på lejontassar, vägghängd wc, bidé och dubbla handfat. Synliga takbjälkar.

Kök

Inbjudande och öppet kök med naturligt ljus från tre håll. Det mörkbetsade skeppsgolvet kontrasterar fint mot den ljusa, lagom lantliga köksinredning från Epoq, med detaljer i pärlspont. Centralt i rummet finns en stor köksö med sittplatser mittemot den 90 cm breda induktionshällen (Siemens) och en korresponderande köksfläkt (Smeg). Här finns även uppfällbara eluttag, en gråtonad silgranitvask (Blanco) med avfallskvarn, helintererad diskmaskin (Bosch), rostfri ångugn (Siemens) och praktiska kyllådor. Höga fotlister, en värmande gjutjärnskamin och patinerade spegeldörrar minner om svunna tider. Terrassdörren ut mot pool- och grillområdet utanför trafikeras hårt sommartid.

I direkt anslutning till köket finns ett beredningsrum med fina arbetsytor och stänkskydd i kakel. Här finns en integrerad assistentmotor, kyl och frys (LG), mikro och bra hyllsystem för köksmaskinerna. Invid ligger ett skafferi med extrakyl och vinkyl.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration

Länkar

Film Bostadsfilm

Allmän information

Pris

11 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

9 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

7 327 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Stor och välplanerad tomt med trädgårdssida mot söder och väster där stora gräsytor, inramade med en skyddande trädridå, samsas med en buxbomsberså och blommande fruktträd. En klassisk, grusad gårdsplan med centralt placerad flaggstång, inhägnas med en järngrind i söder. Invid huskroppen i öster breder en stor terrassyta med pool ut sig. Här kan man sola och bada hela dagen, och på kvällen finns en naturlig grillplats och ytor för sittmöbler i kvällssolen.

Lägenheterna har en egen "patio" med persikoträd och lavendel, och perfekt solläge.

Boarea (BOA)

223 kvm

Biarea (BIA)

39 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ängslättsvägen 55-44

Ort

Klagstorp

Kommun

Trelleborg

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

1 772 000 SEK

Taxeringsvärde mark

695 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 467 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

TRELLEBORG STORA BEDDINGE 46:3

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1908

Typ av byggnad

1½-plansvilla

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Insatsrör

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Källare och krypgrund

Typ av uppvärmning

Jordvärme, luft/vattenvärmepump samt luft/luftvärmepump (se även byggnadskommentar)

Stomme

Tegel (även i gavelspetsarna) samt Leca i förrådsbyggnad.

Grundmur

Natursten/betong/tegel

Fasadtyp

Puts

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber. Uppkopplat lås från Yale Doorman.

Uteplatsbeskrivning

Stor terrasyta som nås från kökssidan. Här finns en cirkulär pool (diameter 6 m, djup 135 cm) och tillhörande poolutrustning i separat poolhus. En vindskyddande mur säkerställer mikroklimatet och infällda leds skänker stämning kvällstid. Stora zinkkrukor skapar rumsindelningar och en segeltaksförsedd pergola ger skugga när solen står på under sommaren.

Övriga byggnader

Stora ekonomibyggnader innefattande 6 lägenheter + ytterligare en lägenhet i en separat stuga (se detaljerad förteckning nedan). Här finns även en stor loge som lämpar sig som festsal och ett beredningskök finns förberett med isolerat tak, VA/el för att möjliggöra framtida uthyrning. Reception, massagerum, tvättstuga för hyresgäster, handikapps-wc finns också. Ett stort "aktivitetsrum" om 54 kvm med vackra stallfönster och vattenburen golvvärme lämpar sig, på grund av sin placering, som gårdsbutik/galleri eller något annat kreativt. Utöver ytorna som idag nyttjas för uthyrning, finns även garage, verkstad (66 kvm), privat tvättstuga (dubbla tvättmaskiner samt torktumlare och separat torkrum), pann-/teknikrum, hönshus, vedbod samt privat gästrum med eget badrum. Dessutom finns en hel del outnyttjade utrymmen som kan vara intressanta om man vill utöka uthyrningsverksamheten. Ett friliggande, uppvärmt förråd finns också längst ned på gårdsplanen.

LÄGENHETER FÖR UTHYRNING
- 4 st markplanslägenheter i nybyggd (2000) länga; 1 st 2:a (32 kvm) och 3 st 1:or (21 kvm) med pentry (glashäll, ugn, integrerad kyl med frysfack) och helkaklade badrum med duschhörna, wc, handfat och handdukstork.
- 4:a (76 kvm) på markplan ut mot gårdsplanen. Tre sovrum, varav ett genomgångsrum, kombinerat vardagsrum och kök. Helkaklat badrum med uppvärmt klinkergolv, dusch, wc och handfat.
- 5:a (ca 140 kvm) på våning 2. Fyra sovrum och ett ca 90 kvm stort allrum med fönster ut mot pation och en takhöjd på drygt 3,1 meter. Stort och öppet kök samt badrum.
- Stugan (24 kvm). Friliggande, vitmålad trästuga med plåttak och egen terrass i söderläge. Kombinerat kök och vardagsrum. Brädgolv och full takhöjd upp i nock bidrar till lite extra trivsel. Sovrum med totalt fyra sängplatser. Badrum med duschkabin, wc och handfat. Egen varmvattenberedare med vattenburen värme från jordvärmepumpen.

För uppgifter om intäkter från hyreslägenheter, bil-/husvagnsförvaring, uthyrning av lokaler (massagerum, "gårdsbutiken" m fl) - vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Byggnadskommentar

Enligt taxeringen har fastigheten enskilt vatten och avlopp, men både vatten och avlopp är idag kommunalt. Vattenanslutning för bevattning från egen brunn finns i källaren. Uppvärmning och varmvatten till boningshuset drivs av en jordvärmepump (600 m slang), medan lägenheterna och övriga uppvärmda ytor värms (inkl tappvarmvatten) av en luft/vattenvärmepump. Den största lägenheten har även en luft/luft-pump, dock främst för kyla sommartid. Den friliggande stugan värms via jordvärmesystemet och har en egen varmvattenberedare för tappvarmvatten.

Ekonomi

Kommentar

I annonsen angivna driftskostnader avser driften av det privata boendet. Driftkostnader för verksamhetsdelen är: el 119 818 kr/år, VA 8 962 kr/år och sophämtning 15 513 kr/år. Fördelningen mellan den privata delen och verksamhetsdelen är estimerade då det inte finns separata mätare för t ex el. Fördelningen är godkänd av nuvarande revisor.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

2 240 SEK/år

Renhållning

833 SEK/år

Elkostnad

29 954 SEK/år

Summa driftkostnad

33 027 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Utöver den stora gårdsplanen finns en stor parkeringsyta utanför den inhägnade delen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 25/8 2012

Energiprestanda, primärenergital

89 kWh/m²

Kommentar

Notera att energideklarationen är gjort i det tidigare systemet och att beteckningen på här angivet värde är "Energiprestanda", inte "Energiprestanda, primärenergital". I det tidigare systemet fanns ej heller dagens energiklassystem utan här hänvisar vi istället till grafen på energideklarationens sista sida, som visar den näst lägsta kategorin.

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Va-ledningar - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya avloppsledning a - Avlopp

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att använda vägen b för utfart till samfälld väg - Väg

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg i samfälld vägmark

Avtalsrättigheter

Avtalsnyttjanderätt TELE

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

3 887 500 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta