Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 350 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

mån 23 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning via mäklarens hemsida

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 350 000 SEK / Utgångspris
Adress
Paprikavägen 15, Kristineberg, Oxie
Typ
Villa
KVM
138.0 kvm
Tomt
383 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hemtrevlig villa på fritt läge med friköpt tomt!

Varmt välkomna till Paprikavägen 15 och denna hemtrevliga villa! Ett renoverat hem med möjlighet till hela 4-5 sovrum fördelat över rymliga 138 m² boarea. Lägg därtill fin och insynsskyddad baksida med välisolerat uterum med golvvärme samt både förråd och garage. Ta chansen och bo i ett riktigt bra område för familjen nära bra förskolor, skolor och fantastisk kommunikation. Friköpt tomt och låga driftkostnader, varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Familjevänlig villa som MÅSTE upplevas på plats! Ett renoverat hem med endast en ägare sedan byggåret 1979! Möjlighet till hela 5 sovrum fördelat på hela 138 m² boarea. Lägg därtill möjlighet till insynsskyddad och fantastisk utemiljö på både fram- och baksida! Huset är dessutom välisolerat med låga 12.000 - 12.500 kWh/år.

Från framsidan välkomnas vi av stenlagd uppställningsplats för två bilar, stort isolerat garage om hela 19 kvm, isolerad förrådsdel/kontor samt ett ytterligare förråd. Inte nog med detta utan framsidan stoltserar med sitt fina körsbärsträd, grön gräsmatta och fina rabatter. Stenlagd gång tar oss från Paprikavägen förbi stensatt uteplats innan vi når bostadens huvudentré. Baksidan är om möjligt ännu trevligare än husets framsida. Här njuter man av den harmoniska känslan som infinner sig i denna insynsskyddade miljö. Grön och omgärdande ligusterhäck har kombinerats med stenlagd uteplats, gräsmatta samt ett fantastisk uterum. Uterummet är ca 16 kvm stort och är isolerat i golvet med golvvärmeslinga samt isolerade väggar och tak. Om ett helisolerat utrymme önskas återstår enbart fönsterpartierna.

INTERIÖR

Entréplan
När vi kliver in genom entrén möts vi av ett ljust och oerhört fräscht hem. Här har man renoverat med varsam hand, detta är ett mycket välhållet boende med fina egenskaper så som centraldammsugare, flertalet förrådsutrymmen och fina materialval genomgående!

Hallen är välkomnande med avhängningsmöjligheter på hatthylla samt plats för förvaring i tvättstugan i direkt anslutning samt under trappen. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp men även rostfri diskho med överskåp samt husets varmvattenberedare. Från hallen når man även köket. Köket är utrustat med diskmaskin med rostfri front, rostfri dubbel diskho, laminatbänkskiva, kaklat stänkskydd samt ugn/spis och köksfläkt. Hel kyl och hel frys med rostfria fronter. Kyl, frys, ugn/spis samt diskmaskin är samtliga från kvalitativa Siemens. Köket är generöst till sin yta och matbord för 4-6 personer ryms. Vidare finner vi ett stort sovrum som idag används som tv-rum med fåtöljer, mindre soffa samt tv-möblemang. Här är väggarna vita och parkett på golvet. Ett helkaklat badrum utrustat med golvvärme, exklusivt badkar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning samt wc finns också här på entréplan. Detta plan erbjuder vidare ett fantastiskt vardagsrum sett till både yta och ljusinsläpp! Från detta stora vardagsrum har man direkt access till trädgården på husets baksida samt det fantastiska uterummet med golvvärme!

Övre plan

På övre plan finns i dagsläget tre sovrum med stora möjligheter till fyra. Här är samtliga golv i ljusa nyanser och väggarna är målade eller tapetserade även de i ljusa nyanser. Rummen har fina stora fönster och fantastisk utsikt samt behagligt ljusinsläpp. Med utsikt mot Kryddgårdsparken och nästan utan insyn njuter man av ett stort sovrum som med fördel kan göras till två om så önskas. Detta rum rymmer utan svårigheter dubbelsäng, nattduksbord samt förvaringsmöblemang om så önskas! På den norra gaveln av huset finns två rymliga sovrum, båda med fönster och goda förvaringsmöjligheter i klädkammaren som ligger i anslutning till rummen. Vidare finns det ett renoverat badrum med golvvärme att tillgå även på detta våningsplan. Ett helkaklat badrum utrustat med duschhörna, wc, tvättställ med kommod samt spegelskåp. Här finns även ett takfönster med behagligt ljusinsläpp.

Detta är helt enkelt ett gediget hem som genomgått flertalet förbättrande åtgärder och som nu står till förfogande för en ny ägare. Ta chansen och förvärva detta drömhem!

Dokument (pdf)

Planlösningar Paprikavägen 15 - Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 350 000 SEK (Utgångspris)

Information om försäljningen

Radonmätning gjord med mätresultat under riktvärdet 200 bq/m3.
Resultat: 120 bq/m3.

Tillträde

Diskuteras

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

5

Tomtareal/mark

383 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

138 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Paprikavägen 15

Ort

Oxie

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1978

Taxeringsvärde byggnad

1 754 000 SEK

Taxeringsvärde mark

801 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 555 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ FRUKTKNIVEN 3

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1978

Utförda renoveringar

Tillbyggnader:
1993 - Isolerat förråd om ca 8m² med torpargrund, 3-glasfönster samt ett kallförråd om ca 5m².
1999 - Uterum om ca 16m². Isolerat med golvvärmeslinga samt isolerat tak med 2st glaskupoler, skjutdörrar samt skjutfönster.

Renoveringar:
2000 - Renoverades badrummet på entréplan, kvalitetsdokument finns.
2008 - Renoverades köket med ny bänkskiva, underlimmad diskho, köksblandare samt stänkskydd av kakel.
2008 - Byte av elradiatorer till oljefyllda radiatorer med elektronisk termostat.
2010 - Ny träpanel på södersidan.
2010 - Samtliga fönster utbytta till Elitfönster isolerglas superenergi med aluminiumbeklädd utsida.
2013 - Renoverades badrummet på övre plan, kvalitetsdokument finns.
2015 - Byte av papptak på garaget.
2018 - Induktionsspis med pyrolysrengöring samt diskmaskin från Siemens.
2019 - Sovrum 1 renoverades med nya tapeter samt fondvägg.
2019 - Ny centraldammsugare
2020 - Ny tvättmaskin samt torktumlare från Bosch.
2021/2022 - 3st rum blev nymålade.

Typ av byggnad

1,5 plansvilla

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Direktverkande el

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegelstensfasad samt träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiberbredband genom Ownit 1000 mbit samt kabel-tv från Telenor. Obligatorisk kostnad om 250 kr/mån.

Övriga byggnader

Isolerat garage om ca 19 kvm, isolerat förråd/kontor om ca 8 kvm, isolerat uterum om ca 16 kvm samt kallförråd om ca 4,5 kvm.

Ekonomi

Kommentar

Samfällighetsavgift inkluderar fiberbredband samt kabel-tv.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 698 SEK/år

Samfällighet

3 000 SEK/år

Renhållning

2 190 SEK/år

Årlig elförbrukning

12 924 kWh/år

Elkostnad

21 163 SEK/år

Summa driftkostnad

31 051 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppställningsplats samt garage

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

68 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

142 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Caspar Skog

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Malmö Oxie Ga:11

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19770908)

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

273 600 SEK

Beskrivning

Service och kommunikationer

Stadsbuss 32, stadsbuss 1 samt pågatåg från Simrishamn till Helsingborg C med stopp i både Malmö och Lund.

Områdesbeskrivning

Allmänt
I Malmös utkant, bortom Ringvägen och längs E65:an mot Ystad, finner du Oxie. Nära nog att vara en del av Malmö, men tillräckligt särpräglat att vara ett eget samhälle. Oxie har egen skola ända upp i högstadiet. Från Oxies egna tågstation tar du dig enkelt till Hyllie, Triangeln eller Malmö central på fem till femton minuter. Det lantliga märks också här, särskilt om du åker till östra änden och går runt i Toarps ekoby, med sitt miljötänk och fokus på hållbarhet. I Oxie är luften lite friskare och livet lite härligare!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta