Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ljungviksvägen 16, Höllviken, Höllviken
Typ
Villa
KVM
142.0 kvm
Tomt
373 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1,5-plansvilla på familjärt läge i Höllviken.

Är ni en familj som letar efter närhet till grönska, lekplatser, förskola och skola? Då har ni chans till att förverkliga denna dröm. I ett av Höllvikens mest barnvänliga områden finner ni denna 1,5-plansvilla, som nu letar efter nya ägare.
Denna familjevänliga villa är mycket välskött med sina klassiska materialval och har även genomgått större renoveringar, så som kök och badrum. Nytt staket och plåtarbete gjordes 2021 och i samma veva byggdes även ett nytt garage och förråd. Alla väggar i huset är även tilläggsisolerade. Vill man förlänga sommaren finns ett inglasat uterum, med skjutparti, där både kalas och fester kan hållas med stor fördel. På entréplan finns kök, vardagsrum/matsal , ett sovrum och en toalett. En våning upp har ni tre sovrum, med mycket förvaring, samt hall och badrum. Tomten är lättskött med stenläggning och gräsmatta i västerläge.

Här får ni en villa i hjärtat av Höllviken med mycket grönområden och gångavstånd till några av Höllvikens bästa förskolor och skolor. Med cykel når du centrum och strand på 10 min. Här finns möjlighet att stormtrivas helt enkelt.


Varmt välkommen.

Rumsbeskrivning

Entré

Bostaden har två entréer. Från ena entrén når vi tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Här finns även en vask samt ett torkskåp. Använder vi den andra entrén kommer vi in i en rymlig hall med badrum till vår vänstra sida och en trappa som tar oss upp till ovanvåningen på vår högra sida.

Kök

Från tvättstugan når vi ett öppet och ljust kök med svarta klinkers på golvet och vita väggar. Induktionsspis och ugn från Bosch. Mikrovågsugn från Whirlpool, kyl och frys från Siemens. Bänkskiva i både ek och grå laminat.

Vardagsrum/Matsal

Öppet vardagsrum med parkettgolv och ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns plats för ett stort matsalsbord med plats för många. Från detta rum når du även uterummet som kan öppnas upp vid varmare dagar.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Garderober längs med ena kortsidan och utsikt mot trädgården.

Badrum

Badrum med svart klinkergolv, vita kakelplattor och golvvärme. Här finns golvvärme, spegel, toalett och handfat med kommod. Det är även förberett för att sätta in antingen dusch eller badkar.

Uterum

Härligt och ljust uterum som man kan öppna upp helt under sommarmånaderna.

Hall

Väl uppe på ovanvåningen möts vi av en hall med parkett och ljusa väggar. Här finns gott om förvaring med garderober längst med ena långsidan.

Sovrum 2

Till höger om hallen når vi ett större sovrum med utsikt ut mot härligt grönområde. Parkett och ljusa väggar.

Badrum 2

I detta lite större badrum finns golvvärme, vägghängd toalett, kommod, spegel, dusch och handfat från märket Ifö. Svart kakel på golvet och vita klinkers på väggarna.

Sovrum 3/4

Två mindre sovrum som ligger bredvid varandra. Ljusgrå väggar och parkettgolv. Här har vi utsikt mot framsidan.

Dokument (pdf)

Energideklaration Ljung

Länkar

Film

Allmän information

Pris

6 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

373 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad tomt i österläge.

Boarea (BOA)

142 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ljungviksvägen 16

Ort

Höllviken

Kommun

Vellinge

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Taxeringsvärde byggnad

2 256 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 581 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 837 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VELLINGE HÖLLVIKEN 22:72

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1970

Om-/tillbyggnadsår

Ett garage samt förråd byggdes 2021. Uterum från 2002. Badrum sedan 2020. Ny el drogs in 2002.

Utförda renoveringar

Badrum renoverades 2020, varpå man öppnade upp golvet och ändrade avloppet. I samband med detta testade Anticmex syllarna.
Det har gjorts ny isolering i väggarna och tilläggsisolering mellan våningarna Det har även lagts en extra spånskiva på hela ovanvåningen innan väggarna kom upp.
Nytt staket och plåtarbeten gjordes 2021. Ny utomhusbelysning 2021. Nytt garage och förråd gjordes 2021.

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Isolerglasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

El - luftburen värme

Märke på värmeanläggning

Panasonic

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Jordat eller ojordat

Jordat

Inbrottslarm

Ja

Larmbeskrivning

Larm från Verisure med kamera utomhus.

TV/Internet beskrivning

Fiber från Bredbandsbolaget.

Uteplatsbeskrivning

Stenlagd uteplats med en bit gräsmatta. Helt insynsskyddad med nytt staket från 2020.

Övriga byggnader

Värmeisolerat förråd i bra skick.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

6 000 SEK/år

Väg

1 000 SEK/år

Renhållning

6 000 SEK/år

Årlig elförbrukning

11 000 kWh/år

Elkostnad

32 800 SEK/år

Försäkringskostnad

5 160 SEK/år

Bredband

2 440 SEK/år

Summa driftkostnad

53 400 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Carport samt garage med elektrisk port finns med plats för två bilar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 2/5 2022

Specifik energianvändning

51 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

105 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Caspar Skog

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Vellinge Höllviken Ga:37

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19681002)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Vellinge Kommuns Vattentäkter Vid Vellinge Och Stora Hammar-Räng, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19880301)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

1 300 000 SEK

Beskrivning

Service och kommunikationer

Med fem minuters promenad når ni buss 152, som tar er vidare in till Höllvikens centrum. Där finner ni kommunikationer som tar er vidare till Malmö, Trelleborg och Lund.

Områdesbeskrivning

Precis vid foten av Falsterbonäset ligger områdets centralort Höllviken. Här bor man med ena foten i havet var man än väljer att flytta, med Öresund i norr och Östersjön i söder. I väster går Falsterbokanalen.

Området präglas främst av välskötta villor som ligger inne i en högrest tallskog. I öster har samhället ett centrum och kommunens enda galleria. Och i det området finns också flera lägenhetshus och radhus. Här öppnar naturen upp sig och havsvindarna får fläkta fritt.

Det bor en bit över 10 000 invånare i Höllviken. Då det fungerar som centrum för flera närliggande byar och områden är servicenivån väldigt bra, med affärer, restauranger, kultur och nöjen. Inte minst på sommaren då många badgäster letar sig hit. Det finns också flera förskolor och skolor i området och här kan barnen gå kvar i några av Skånes bästa skolor upp till årskurs nio.

Bussarna går oftare än du hinner räkna in till Malmö och för den hurtige går det till och med att cykla de två milen på cykelbana om man så önskar. Bor man i Höllviken är man också mycket smidigt och snabbt ute på E6 med den egna bilen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta