Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Skönviksvägen 10, Skåre, Karlstad
Typ
Villa
KVM
107.0 kvm
Tomt
1 179 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig villa i Skåre!

På Skönviksvägen 10 i Skåre finner ni denna charmiga sekelskiftesvilla med stor och trivsam trädgård. Här välkomnas du av en trevlig hall med möjlighet till klädavhängning. Vidare in i bostaden finns ett rymligt vardagsrum med fungerande kakelugn. Före det nyrenoverade köket som har fungerande vedspis finns ett rum som lämpar sig perfekt som matsal. På nedervåningen finns också en toalett.
En trappa upp finns en möblerbar hall, ett nybyggt badrum samt 3 sovrum som har gamla trägolv.
Från matsalen nås villans altan där det kan avnjutas en morgonkaffe i solen alternativt svalka när solen gått runt hörnet.
Trädgården är stor och ligger med fritt läge mot skogsdunge samt vattendrag. På tomten står ett orangeri där man kan avnjuta middagar samt odla för den med gröna fingrar samt att bakom orangeriet finns grönsaksodling.
Huset har under de sista åren genomgått stora renoveringar såsom syllbyte och byte av bjälklag. Nästan alla ytskikt är nya och många tapeter är av sekelskifteskaraktär. Huset har tilläggsisolerats och håller på att färdigställas med frästa knutar och foder. Alla fönster är bytta och har bullerglas.
Garage med plats för en bil och garaget är utrustat med en mindre lägenhet som lämpar sig till tonårsbarn alternativt uthyrning.
Fiber är indraget i huset.
I dagsläget är det plåttak men inom kort läggs ett nytt enkupigt tegeltak enligt originalet på huset. Huset ingår i en kartläggning av särskilt värdefulla byggnader.

Här bor man lugnt och skönt med närhet till alla bekvämligheter man kan önska sig såsom livsmedelsbutik, apotek, skola, förskola samt idrottsanläggning.
Vid intresse varmt välkommen att kontakta mig.
Välkomna hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

1 179 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

107 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Skönviksvägen 10

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

959 000 SEK

Taxeringsvärde mark

753 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 712 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

KARLSTAD ÖSTRA TORP 1:34

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1899

Typ av byggnad

1 1/2 plansvilla

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster med spröjs

Skorstenstyp

Murad skorsten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Krypgrund samt källare

Typ av uppvärmning

Luft/luft, kakelugn samt vedspis

Stomme

Trä

Fasadtyp

Liggande träpanel

Bjälklag

Trä

Ekonomi

Kommentar

Driftskostnader kommer inom kort!

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Torp Östra 1:131 M Fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19770606)

Rättigheter last

Ledningsrätt: Vatten och avlopp

Inteckning

Inteckningar

5

Totalt belopp

1 470 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy