Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Falebro 6, Danmark, Uppsala
Typ
Villa
KVM
200.0 kvm, biarea 25.0 kvm
Tomt
3 050 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv & charmig villa på stor sjötomt med egen brygga

Magiskt drömhus för er som letar efter stadsnära villaidyll i natursköna omgivningar! Längsmed Sävjaåns strandkant ges en helt fantastisk chans att förvärva en av Uppsalas mest unika fastigheter alla kategorier. Detta var en charmig Lanthandel fram tills 40-talet. Denna utsökta renoverade tvåplansvilla erbjuder genomgående fiskbensparkett i stort genom hela bostaden, två exklusiva helkaklade badrum, ett gediget platsbyggd kök, fyra rymliga sovrum, öppet till nock på övre plan och vardagsrum på vardera planen. Till detta ett stort inglasat uterum, en mycket generös tvättstuga och en källare med bastu och förrådsutrymme. Utanför finns ett stort dubbelgarage, en stor brygga vid vattnet med egen badplats, ett mindre uthus, en äldre byggnad som fungerar fint som snickarverkstad eller för praktisk förvaring, vedbod samt ett mindre skjul för trädgårdsredskap mm. Trädgården är en oas av odlingslådor, fruktträd, buskar och den är väl insynsskyddad tack vare en välvuxen häck längsmed fastighetens ena sida. På uppfarten finns gott om parkeringsmöjligheter för gäster.

Mitt mellan Bergsbrunna och Danmark befinner sig denna fastighet i lantliga omgivningar fast med ett stadsnära läge. Det är här bara ett par minuters bilfärd till Boländerna med ett rikt utbud av affärer och restauranger, ICA MAXI Gnista samt mycket nära till påfarten till E4-an. Buss samt skolbussen stannar strax utanför tomten och man har cykelavstånd till city. I området, mindre än än en km från bostaden, finns även Danmarkskolan och förskola. Så här får man det bästa av två världar, lantlig idyll i stadsnära Falebro längsmed Sävjaåns strand.

Välkommen hem.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor. Under trappen i hallen finner man även extra förvaring tack vare inbyggd klädkammare. Vitmålade väggar och grönt klinker på golv med inbyggd golvvärme.

ALLRUM
Vidare från hallen kommer man vidare till ett mysigt allrum med plats för soffgrupp och fåtöljer. Rummet är inrett i välvalda naturmaterial och med gott om förvaringsmöjligheter. Stort fönster som bidrar till ett mycket trevligt ljusinsläpp. Här finns även ett stort kassaskåp som ingår i köpet.
Vitmålade väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

KÖK
Vidare från allrummet kommer man vidare till bostadens mycket inbjudande och luftiga kök som erbjuder plats för stor matsalsgrupp med plats för stora familjer och många gäster. Köket är försett med en lång köksbänk i carreramarmor som erbjuder till mycket generösa arbetsytor, intergrerad diskmaskin, en stor och djup diskho, spishäll och fläkt i taket. Längs med andra väggen finns det en integrerad kyl/frys, inbyggd ugn, mikrovågsugn samt en trevlig vinkyl. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter både tack vare många köksskåp samt flertal vägghyllor. Utöver möjlighet till stor matsalsgrupp så erbjuder köket även gott om plats för stort skåp eller annat möblemang som kan tänkas önskas. Stora fönster längs med ena väggen som bidrar till ett fint ljusinsläpp i rummet. Längs med ena väggen är det kaklat med kolmårdsmarmor och resterande väggar vitmålade, gråa köksluckor och massiv fiskbensparkett på golv.

BADRUM
Badrummet på bottenplan är smakfullt badrum med inrett med stilrena och industriella detaljer. Badrummet är försett med toalettstol, dubbla handfat med kommod, rund spegel, svart duschvägg i modern industriell design, vägghylla perfekt för lättare förvaring, glasskåp samt generöst med krokar för avhängning. Ljusgrå marmor kakel på golv som går vidare upp på väggarna till hälften som sedan bryts av med en målad vit kulör.

TVÄTTSTUGA
På botten plan finner man en rymlig tvättstuga med gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder. Tvättstugan är försett med bergvärmepump, tvättmaskin, torktumlare, två torkställningar på vägg samt en praktisk tvättbänk med diskho. Ljusgrått och mörk gråt klinker på golv och vita väggar.

SOVRUM
På bottenplan finner man ett rymligt sovrum med gott om plats för sängmöblemang och nattduksbord. Vitmålade väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

VÅNING 2

ALLRUM
En trappa upp möts man av ett otroligt allrum med vattenburen golvvärme, högt i tak och charmiga takbjälkar. Rummet är omringat av stora fönster som bidrar till ett fantastiskt fint ljusinsläpp. Gott om plats för stora soffmöblemang och annat möblemang som kan tänkas önskas. Ett perfekt samlingsrum för familj och vänner. Original trappa renoverad 2022. Vita väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

SOVRUM 1
Ljust och trevligt sovrum med även här charmiga takbjälkar och generös takhöjd. Generöst ljusinsläpp tack vare flertal fönster längs med ena väggen. Gott om plats för stor säng och annat möblemang som kan tänkas önskas. Goda förvaringsmöjligheter tack vare inbyggd klädkammare Vitmålade väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

SOVRUM 2
Inbjudande sovrum med stora fönster som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Gott om plats för både säng, soffa och skrivbord. Vitmålade väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

SOVRUM 3
Stilrent sovrum med gott om yta som erbjuder plats för stor säng, soffa och annat möblemang som önskas. I detta fall har ägarna valt att nyttja ytan till att sätta upp en tv på vägg med tv-bänk. Vitmålade väggar och massiv fiskbensparkett på golv.

BADRUM
Helkaklat och exklusivt badrum med väl valda detaljer. Badrummet är försett med toalettstol, handfat med kommod, spegel, vägghängda krokar, inglasad dubbeldusch med duschmunstycken i industriell design och grön marmor på vägg och golv. Resterande delen av badrummet har vitt kakel på väggar och klinker på golv.

KÄLLARPLAN
I bostadens källare finns matkällare/skafferi samt bastu.

UTEPLATSER
Bostadens exteriör består av stora grönskande grönområden med plats för odlingar, utomhusmöblemang och en stor brygga placerat precis vid Sävjaån. En idyllisk trädgård för den trädgårdsintresserade med allt från
äppelträd, magnolieträd, hallonbuskar, körsbärsträd, björnbärsbuskar, fläderbuskar, vackra pioner och rosor. Finns även stort uthus med bod för exempelvis cyklar och gräsklippare, vedbod, verktygsbod samt ett mindre uthus.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Fastighetskarta

Allmän information

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

3 050 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

200 kvm

Boareabeskrivning

Enligt fastighetsutdraget är BOA 186 kvm, men säljaren mätt upp huset till 200 kvm BOA samt därtill källare

Biarea (BIA)

25 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Falebro 6

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

2 092 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 302 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 394 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

UPPSALA DANMARKS-BERGA 6:1

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1902

Utförda renoveringar

Allt arbete utfört 2018-2020

- Golv entreplan. Singel, 250mm cellplast, ingjuten golvvärme (betongplatta)
- All el ny på entréplan och övervåning inklusive mediaskåp och mediauttag
- Avlopp nytt på entré och övervåning
- Ytterväggar isolerade med 50mm polyuretanskum
- Samtliga väggar och tak gipsade och målade
- Kök platsbyggt, bänkskiva carrera marmor och stänkskydd i kolmårdsmarmor och samtliga vitvaror nya
- Tvättstuga med ny bergvärmepump 220m borrhål
- Ny tvättmaskin och torktumlare
- Badrum entreplan 2019
- Massiv fiskbensparkett 16mm i hela huset
- Orginaltrappa renoverad 2022
- Övervåning med vattenburen golvvärme på hela planet i 35mm flytspackel
- Ryggåstak med 75mm polyuretanskum och plantak i två sovrum med 450mm lösull
- FTX ventilationssystem hela huset
- Frikyla i samtliga sovrum på plan två
- Badrum plan 2 - 2019

Mycket bilder från renoveringen finns på begäran

Typ av ventilation

Från och tillluftventilation med värmeåtervinning

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takpannor

Grund

Betong

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber indragit.

Uteplatsbeskrivning

Stor välvårdad trädgård med flertal träd och växtligheter.

Övriga byggnader

En bibyggnad i magasinstuk samt ett skjul.

Skorstenskommentar

Använd ej i dagsläget.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

16 561 kWh/år

Elkostnad

39 400 SEK/år

Försäkringskostnad

4 428 SEK/år

Sophämtning

1 812 SEK/år

Slamtömning avlopp

1 200 SEK/år

Summa driftkostnad

46 840 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Dubbelgarage samt stor parkeringsplats innanför och utanför porten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 15/5 2018

Energiprestanda, primärenergital

79 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Martin Bjerking

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Avlopp,infart - Se beskrivning

Inteckning

Inteckningar

7

Totalt belopp

3 325 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy