Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Blysjön östra 4, Nedre Ullerud, Forshaga
Typ
Villa
KVM
80.0 kvm, biarea 4.0 kvm
Tomt
1 300 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Idyll med strandtomt vid Blysjön!

Varmt välkommen till en sällsynt idyll i ett lantligt läge och strandtomt vid den lugna Blysjön, cirka 15 minuter öster om Forshaga och cirka 20 minuter norr om Karlstad . Detta hus har året runt standard så passar perfekt som permanentbostad alternativt som fritidshus. Till huset följer en egen brygga vilken ligger precis utanför huset som ger möjlighet till både bad samt att förtöja båt.
Huset ligger placerat precis bredvid sjön i ett ostört läge och fantastiska vyer över sjön samt den vackra natur runt om. Bostaden har genomgått stora renoveringar och har genomgående fräscha och fina ytskikt.
Här finner ni ett smakfullt renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, här får man naturligt och härligt ljusinsläpp via fönster i flera väderstreck samt en braskamin som både genererar värme och en mysig känsla i bostaden. Bostadens duschrum har kaklade väggar, klinker på golvet med golvvärme. Bostaden har ett sovrum i bra storlek som erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang, här inne får man också bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober.
På utsidan finner man en stor altan i sydväst ner mot sjön där solen kan avnjutas hela dagen och behöver man söka skugga har altanen delvis tak, på östsidan finner man även en mindre altan där morgonkaffet kan avnjutas i morgonsolen.
På tomten finns ett förråd samt ett pumphus.
Grunden för eventuell utbyggnad är förbered.

Inväntar bilder, besiktningsprotokoll samt driftkostnader.

Detta är en chans ni inte får missa och ett hus som måste upplevas på plats.
Varmt välkommen!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder. På golvet ligger praktiskt och slitstarkt klinker med golvvärme och väggarna är tapetserade i behaglig nyans.

Kök/vardagsrum
Kök och vardagsrum i öppen planlösning med stora fönster som ger en fantastisk utsikt mot Blysjön och ger ett naturligt ljus in i bostaden. Kök med vita snickerier, kakel över arbetsytor och en mörk bänkskiva som bryter fint mot det vita köket. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här får man plats för matsalsmöbel, soffa samt tillhörande möblemang. Här finner ni även en braskamin som både ger en mysig känsla samt värme. På golvet ligger det parkett och väggarna är tapetserade.

Sovrum
Stort och rymligt vardagsrum som erbjuder plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Naturligt och trevligt ljusinsläpp från fönster i mot både syd och väst. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober. Tapetserade väggar och på golvet ligger det parkett.

Duschrum
Bostadens duschrum har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här inne finner ni wc, duschhörna med glasväggar och handfat.

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2022-03-17 Fastighetskarta-2022-03-25

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Tomtareal/mark

1 300 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

80 kvm

Biarea (BIA)

4 kvm

Gatuadress

Blysjön östra 4

Ort

Forshaga

Kommun

Forshaga

Taxeringsår

2021

Värdeår

1956

Taxeringsvärde byggnad

516 000 SEK

Taxeringsvärde mark

674 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 190 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

FORSHAGA MOSSERUD 1:40

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

1954

Om-/tillbyggnadsår

1966

Utförda renoveringar

Bostaden har genomgått totalrenovering 2013.
-13 Nytt tak
-13 braskamin
-13 nytt kök samt vitvaror
-13 nytt badrum
-13 nya ytskikt

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster med spröjs

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Djupborrad brunn

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-luft samt braskamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns i området.

Uteplatsbeskrivning

Två uteplatser, en i öst och en i västligt läge.

Övriga byggnader

Ett förråd, en isolerad friggebod som också går att använda som gäststuga, ett pumphus samt ett utekök.

Byggnadskommentar

Grund för eventuell utbyggnad är förberedd.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

10 610 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

700 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy