Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fällströmsvägen 17, Saltsjöbaden/Älgö, Saltsjöbaden
Typ
Villa
KVM
42.0 kvm
Tomt
1 630 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Drömmer du om att bygga hus i skärgårdsmiljö med havsutsikt? Då har du kommit rätt!

Här ges möjlighet att förverkliga ett drömboende med fin utsikt över havet. En unik tomt med strålande soluppgång över havet med vidsträckt utsikt över Ingaröfjärden och en magisk solnedgång med havsutsikt över Fällström mot Skogsö/Saltsjöbaden. Helt ostörd baksida som badar i sol hela dagen med en orörd naturtomt som bjuder på härlig lek i natur för barn och kojbyggen och bär och svamp i mängd. En stor tomt med bra byggrätt för ett suterränghus. Tomten är belägen i ett omtyckt och efterfrågat villakvarter med närhet till fina tennisbanor i en trevlig klubb där gemenskapen och trivseln står i fokus. Småbåtshamn i närheten. Enormt fågelliv & djurliv runt huset med Havsörnen ofta cirklande ovanför huset.

Följande info
- V/A Avgift är betald och installerad & uppdragen till där huvudbyggnad bör placeras. 2020.
- Fiber förberett upp till plats där huvudbyggnad huset
- En unik tomt på Älgö.
- Utsökt läge med utsikt.
- Möjlighet att bygga sitt drömhus med magisk utsikt över hav i 3 väderstreck samt unik natur på baksida huset.
- Endast några minuters promenad till bad, småbåtshamn, fotbollsplan och tennisbanor.

Byggrätten är bra med möjlighet att bygga i ett plan om 130 kvm i byggyta, ett plan med sluttningsvåning om 100 kvm byggyta. Till detta ges utrymme för attefallstillägg om 15 kvm. Vidare godkänner planen komplementbyggnad om 40 kvm varav den största får vara 30 kvm. Fristående attefallshus om 25 kvm i byggyta plus källare samt friggebod om 15 kvm kan också byggas. Bygglov/marklov krävs för ändring av färgsättning, sprängning samt fällning av träd.
Här finns flertalet möjligheter där bara kreativiteten sätter spärrar. Mer info för detaljplanen: https://webbkarta.nacka.se/

Varmt välkomna till fantastiskt vackra ÄLGÖ!

På Älgö finns härliga grönområden för mysiga promenader och båt- och badmöjligheter erbjuds inom kort promenadavstånd. Man tar sig lätt och snabbt långt ut i skärgården med båt.

I närheten ligger Älgö Gård som sommartid har kiosk och servering, barnbad med lekplats samt klipp/bryggbad. Varje sommar anordnas simskola för barnen på ön. Vidare finns tennisbanor och fotbollsplan. Dessutom finns fina skogsområden för promenader, bär- och svampplockning. I Solsidan finns bland annat anslutning till Saltsjöbanan och en mysig kvarterskrog.

Älgö ligger i Stockholms innerskärgård, ca 4 km från Saltsjöbaden. På 10 minuter nås centrala Saltsjöbaden med flertalet affärer, skolor, idrottsanläggningar och serviceutbud. Det finns en SL-busshållplats ca fem minuters promenad från tomten. På 30 minuter nås Stockholm city.

I Saltsjöbadens Centrum som passeras på väg in mot City finns butiker och ytterligare närservice. Vid Nacka Forum i Centrala Nacka finns ytterligare ett stort köpcentrum med mycket generöst utbud. Älgö, nära Solsidan är en mycket populär del av Saltsjöbaden beläget nära natur och skärgård samtidigt som kommunikationer och allehanda service finns inom ett bekvämt avstånd.

Dokument (pdf)

Tomtkarta

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 995 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomtareal/mark

1 630 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

42 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Fällströmsvägen 17

Ort

Saltsjöbaden

Kommun

Nacka

Taxeringsår

2021

Värdeår

1946

Taxeringsvärde byggnad

425 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 822 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 247 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

NACKA ÄLGÖ 22:6

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1946

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Kommunalt/enskilt sommarvatten

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Kommentar

Någon energideklaration kommer inte genomföras.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Dp 471, Detaljplan (Beslutsdatum: 20090716, Registreringsdatum: 20091104)

Rättigheter förmån

Officialservitut: Utrymme väg

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

2 800 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta