Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 900 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK
Adress
Landsvägen 85, Tjörnarp, Tjörnarp
Typ
Villa
KVM
161.0 kvm, biarea 63.0 kvm
Tomt
1 789 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Gediget 2-planshus i Tjörnarp

Varmt välkomna till Landsvägen 85 och detta gedigna 2-planshus enbart ett stenkast ifrån Tjönarps station!
Med sina 161 kvm erbjuder detta hus gott om plats för hela familjen och för alla olika intressen. Bottenplan är helt dedikerat för umgänge och för gemenskap medan ovanvåningen står för lugnet samt den privata sfären. I det enorma vardagsrummet kan du sitta och läsa en bok i lugn och ro i ena änden samtidigt som en hetlevrad fotbollsmatch står igång i den andra utan att någon av er behöver göra avkall för det som den vill göra. I mitten möts ni i familjen framför kaminen där det finns plats för ett matbord i det halvmåneformade fönsterpartiet. Just stora ytor och gott om förvaring är ett genomgående tema genom huset och något som verkligen tar sig form i det lantliga köket. Här har känslan bevarats genom att luckorna har målats istället för att bytas samt golvets råhet tillåts ta plats. Under det fina sommarhalvåret så förlängs ytorna ut till altanen, balkongen eller varför inte den stenbelagda uteplatsen i söderläge? På Landsvägen 85 finns det plats för alla, både inne och ute - till och med för husbilarna i det stora garaget! Härifrån har du dessutom enbart 8 minuters promenad till Tjörnarps station som tar dig till Malmö/Lund inom en timmes restid.
Detta är ett hus ni inte vill missa - hoppas vi ses på visningen!

Rumsbeskrivning

BOTTENPLAN
Hall:
Varmt välkomna in i detta gedigna hus på 2 plan. Precis innanför dörren i hallen finns trappan ner till källaren och runt hörnet finns trappan till ovanvåningen. I hallen ligger ett klinkergolv och väggarna är målade. Här finns gott om förvaring, både ute i hallen samt i de inbyggda garderoberna bredvid toaletten.

WC:
I hallen finns även en mindre toalett med WC och vask. På golvet ligger klinkers och väggarna är målade.

Vardagsrum:
Vardagsrummet sträcker sig längs hela huset och är uppdelat i tre sektioner men med det är öppet mellan alla tre. Både väggar och golv är enhetligt genom alla tre vardagsrumsdelar där väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Den delen av vardagsrummet som är närmst hallen har utgång till altanen och är idag inredd med en soffa. I den mellersta delen finns en kamin och en matplats som är belägen i det välvda fönsterpartiet ut mot gräsmattan. Den sista delen av vardagsrummet fungerar som "TV-rum" med en soffgrupp. Härifrån är det ett valv in till det stora köket.

Kök:
I det stora lantliga köket så finns det väldigt mycket plats för hela familjen och alla köksmaskiner du kan tänka dig. Köket är uppdelat i två delar; matlagningsdelen och matplatsen. Det är ett äldre lantligt kök med gråmålade luckor och rostfria vitvaror. På rumsavskiljaren, dvs. köksön, samt på övriga underskåp ligger en träbänkskiva med dekorplast. Väggarna i köket är ljust målade och på golvet ligger ett härligt trägolv som bidrar till den lantliga känslan. Utöver den stora rostfria kylen finns även en mindre kyl vid matplatsen som ingår i köpet.

OVANVÅNING
Hall:
Ovanför den stora stentrappan finns en ljus hall som knyter samman ovanvåningens sovrum och badrum. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade.

Sovrum 1:
Det första sovrummet är ett större sovrum med gott om ljusinsläpp. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och förvaring. Från detta sovrum finns dörren ut till balkongen. Väggarna är målade och på golvet ligger ett härligt stavparkettsgolv.

Badrum:
På ovanvåningen finns det helkaklade badrummet . Badrummet är utrustat med dusch, WC, vask och badrumsförvaring.

Sovrum 2:
Det andra sovrummet är också det ett större sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och för farvaring. Väggarna är målade, golvet är ett laminatgolv och i taket sitter det spottar. Från detta sovrum nås det tredje och sista sovrummet.

Sovrum 3:
Det sista sovrummet är något mindre än de övriga två men är fortfarande rymligt och hade passat perfekt som barnrum eller kontor. Precis som i det första sovrummet ligger det ett stavparkettsgolv och väggarna är målade.

KÄLLARE
I källaren finns det tre "rum" med gott om förvaring och möjlighet att inreda om så önskas. Genomgående i källaren är att det ligger ett klinkersgolv och väggarna är målade. Tvättstuga och torktumlare finns i en del, pannrum i en annan och i ett genomgångsrum finns det gott om plats som kan användas som förvaring, verkstad eller som hobbyrum. Källaren löper under större delen av huset och under resterande del är det krypgrund.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Info undersökningsplikt fastighet

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 995 000

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

1 789 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

161 kvm

Biarea (BIA)

63 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Landsvägen 85

Ort

Tjörnarp

Kommun

Höör

Taxeringsår

2021

Värdeår

1946

Taxeringsvärde byggnad

765 000 SEK

Taxeringsvärde mark

211 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

976 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HÖÖR HAGA 17

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1946

Utförda renoveringar

2014 - byte av tak och stuprännor.
2018 - ytskikt (väggar och golv) i vardagsrum samt målning av köksluckor.
2019 - Ny makadam samt lagt stenplattor utanför ytterdörren
2021 - Takbyte uteplats, 6 st nya fönster

Typ av byggnad

2-våningshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Murad skorsten med insatsrör

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Källare/Krypgrund

Typ av uppvärmning

Jordvärme + kamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Mexisten

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber finns indraget.

Uteplatsbeskrivning

Stor altan på framsidan samt balkong på ovanvåningen. Gräsmatta löper runt hela boningshuset samt en mindre uteplats precis vid huvudingången.

Övriga byggnader

På fastigheten finns, utöver det stora garaget, ett större förråd för trädgårdsredskap eller ved.

Fel och brister

Mellan balkong och uteplats finns en mindre otäthet som kommer att åtgärdas av säljarna inom det närmsta.

Skorstenskommentar

Skorsten inspekterades 2019.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 651 SEK/år

Sotning

476 SEK/år

Renhållning

3 416 SEK/år

Årlig elförbrukning

14 642 kWh/år

Elkostnad

42 983 SEK/år

Summa driftkostnad

52 526 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

7 320 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stor grusad uppfart fram ett ett stort dubbelgarade med plats för husbil/lastbil. Nuvarande ägare hyr ut en garageplats för 8000 kr per år för en husbilsparkering. Hyresavtalet går att överta för den som önskar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 21/1 2014

Specifik energianvändning

54 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19630307)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Tjörnarp, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20060215, Registreringsdatum: 20061116)

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

1 421 900 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta