Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Bränningestrandsvägen 53, Pershagen, Södertälje
Typ
Villa
KVM
140.0 kvm, biarea 43.0 kvm
Tomt
1 670 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Idyllisk villa anno 1917 med sjötomt!

Nu får jag den stora äran att presentera någonting utöver det vanliga, nu saluförs nämligen denna praktfulla fastighet med stor sjötomt invid Hallsfjärden i populära och familjevänliga Pershagen. Med en friköpt tomt om totalt 10 470 kvm, varav 1 670 kvm på land och 8 800 kvm vattenareal.

Sen det begav sig 1917 har det hänt mycket men vissa saker är lika sanna då som nu: det bästa läget, är läget vid vattnet. Den här fastigheten har genom åren omsorgsfullt omhändertagits, byggts ut och förädlats men den tidstypiska charmen består. Fastigheten av idag består av ett ståtligt boningshus i 1,5-plan + souterrängvåning. Ytan som anges är hämtad ur taxeringen men vid uppmätning anges 222 kvm uppvärmd yta (Atemp). Entréplanet inrymmer ett stilfullt och välutrustat kök, stor matsal med eldstad, vardagsrum med utsikt över vattnet, badrum, klädkammare och sovrum i praktiskt storlek. En trappa upp finner ni två balkonger, i varsitt väderstreck, två sovrum med möjlighet till ett ytterligare, helkaklat badrum samt ett allrum. Souterrängvåningen planeras med ytterligare ett allrum, kontor, tvättstuga, badrum och bastu. Huset erbjuder ett flertal vackra detaljer såsom burspråk, takrosetter, spröjsade fönster och fiskbensparkett. Värms upp med hjälp av bergvärme.

Stor och lummig trädgårdstomt med flertalet fruktträd, blomsterbuskage samt plana gräsytor. Här finner ni en stenlagd uteplats mot husets framsida samt en väl tilltagen altan vid husets baksida, längre ned mot vattnet nås en pergola där det går att grilla under tak med första parkett mot vattnet. Rejäl båtbrygga där större båt kan läggas till. Invid bryggan står en gäststuga med pentry och egen altan. Bilarna står tryggt i carport med ett praktiskt förrådsutrymme inunder.

Pershagen är ett av Södertäljes absolut populäraste villa- och radhusområden, med välrenommerad förskola och skola (F-9), nybyggd idrottshall och idrottsplats, trevlig livsmedelsbutik, båtbryggor, kaféer och restauranger samt goda kommunikationer i form av bussförbindelser mot Södertälje C och fjärr- och pendeltåg vid Södertälje Syd som nås med en kvarts promenad eller ett par minuters cykeltur. Här är naturen alltid nära till hands med gott om natur- och strövområden samt vattnet som ständig granne i form av Hallfjärden som letar sig vidare ut i Östersjön.

En sällsynt chans att förvärva drömboendet - hjärtligt välkomna på visning!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy