Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mimergatan 8, Vikingstad, Vikingstad
Typ
Villa
KVM
146.0 kvm, biarea 65.0 kvm
Tomt
1 065 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Drömhus i toppskick med oerhörd charm

Rikta era blickar mot detta oemotståndliga, karaktärsfulla hus som nu kan bli ert!

I hjärtat av Vikingstad har vi nu det stora nöjet att förmedla en sagolik fastighet som totalrenoverats med varsam hand under det senaste decenniet. Här har den gamla 30-talskänslan tagits väl till vara samtidigt som huset håller en modern, genomgående standard med ny, tilläggsisolerad fasad, nya fönster, nytt tak, ny el och VVS, omdränerad grund och en totalrenovering av inomhusmiljön. Kortfattat finns det inget som lämnats åt slumpen!

Interiören präglas av smakfulla färg- och materialval med vackra, vitbehandlade furugolv, klassiskt mönstrade tapeter, en framtagen murstock och spröjsade fönster. Invändigt genomsyras huset av en behaglig "må-bra-känsla" med härliga ljusflöden och en harmonisk hemkänsla som gör sig påmind i varje vrå.

Huset är fördelat på två plan plus källare. På entréplanet möts man av den inbjudande entréhallen med ett stort vardagsrum med gavelläge och ett fullutrustat kök med matplats intill fönstret. Från köket når man det stora altandäcket i två etage med gott om plats för matgrupp, loungedel och solstolar. Vidare finns en groventré (tillbyggnad från 2014) med nedgång till källaren samt ett helkakalt duschrum med toalett från 2014. På övervåningen möts man av ett rymlig allrum med platsbyggda garderober. Här finns tre rymliga sovrum och ett stort, helkaklat badrum från 2011. I källaren finns en rymlig tvättstuga, gott om förvaringsytor samt ett stort extra rum som går att bl.a. går att nyttja som kombinerat sovrum/kontor.

Utemiljön är magisk med en stor, välskött trädgård som bjuder på fin växtlighet med vackra planteringar, fruktträd och bärbuskar. Det finns ett torp på tomten som totalrenoverats och tjänstgör som dubbelgarage. På övervåningen finns ett loft som går att nyttja som extra rum eller förvaringsyta. Denna byggnad håller samma stil som huvudbyggnaden och den gamla klassiska verandan är bevarad. Intill verandan finns en uteplats med fint solläge.

Vikingstad är ett mycket attraktivt område. Samhället har vuxit stadigt senaste åren och har ett optimalt läge. Här finns det mycket goda kommunikationer med pendeltåg med täta avgångar och 5 minuters resa in till Linköping C. Det finns goda cykelförbindelser med Linköping och Malmen, samt 10 minuters bilfärd från Mjärdevi och Universitetet. Bra barnomsorg i närområdet med både låg- och mellanstadieskola samt flertalet förskolor. Det finns en välsorterad ICA-butik med postombud, några lokala restauranger och frisörer i samhället.

Det går att få utlopp för många fritidsaktiviteter i Vikingstad. i Samhället finns bl.a. motionsspår på 5 km och Valkebobadet med dess simbassäng, padelbanor och stora grönytor. Ridskola finns i Rappestad några kilometer utanför och närmsta badsjö (Lillsjön) ligger 10 minuter bort med bil.

Detta är en kommande och tillträde är möjligt sommaren 2023. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

1 065 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

146 kvm

Biarea (BIA)

65 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Mimergatan 8

Ort

Vikingstad

Kommun

Linköping

Taxeringsår

2021

Värdeår

1935

Taxeringsvärde byggnad

1 048 000 SEK

Taxeringsvärde mark

864 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 912 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING BANKEBERG 4:27

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1935

Utförda renoveringar

- Omfattande renoveringar utfördes mellan år 2010-2013 med bland annat ny
fasadpanel samt tilläggsisolering av fasad, fönsterbyte, dränering och utvändig
värmeisolering, taket lades om med ny papp, läkt och betongpannor, all el och VVS
byttes, samt invändiga ytskikt.
- Duschrummet på entréplanet renoverades år 2014.
- Tillbyggt med groventré år 2014.
- Avloppsrör från byggnaden till tomtgräns relinades år 2022.

Se detaljer i frågelistan under "dokument"

Typ av byggnad

2-plan med källare

Typ av ventilation

Självdrag (paxfläktar i våtrum)

Fönster

2-glas (isolerglaskassetter)

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor med
underlagstak av råspont
och papp

Grund

Källare

Typ av uppvärmning

Fjärrvärme

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber indraget

Uteplatsbeskrivning

Altandäck på husets nordvästra gavel
Uteplats vid garagets veranda

Övriga byggnader

Fint renoverat torp som är ombyggt till ett modernt, isolerat dubbelgarage. Elektriska portar.
Vind som går att använda som förvaringsutrymme eller gästrum/kontor m.m.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 837 SEK/år

Uppvärmning

17 888 SEK/år

Renhållning

2 670 SEK/år

Årlig elförbrukning

9 306 kWh/år

Elkostnad

8 738 SEK/år

Hushållsel

6 024 SEK/år

Summa driftkostnad

41 157 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stor, asfalterad garageuppfart med plats för 5-6 bilar

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Bankebergs Skola,område Öster Om, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19581205)

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

3 290 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy