Länk kopierad!

Visningar

sön 21 aug 11:00 - 11:30
ÖPPEN VISNING, VÄLKOMNA!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Leksaksgatan 1, Osby, Osby
Typ
Villa
KVM
115.0 kvm, biarea 30.0 kvm
Tomt
464 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverat, charmigt och idylliskt hus i centrala Osby!

Nu saluförs ett charmigt och idylliskt trähus i 1,5-plan i trevliga, centrala Osby. Huset är nyrenoverat med 1st sovrum på entréplan tillsammans med kök, matsal, vardagsrum samt rymligt badrum. På övre plan finns ytterligare 2st sovrum samt badrum och allrum. Kort och gott en mycket trevlig bostad med fantastisk interiör där man har möjlighet att sätta sin egen prägel på trädgården. Friköpt tomt om totalt 464 m² med gräsmatta och uppställningsplats för flertalet bilar. Kommunalt vatten och avlopp. Huset är beläget i centrala Osby en kort cykeltur till både tågstation eller ner till Osbysjön samtidigt som man på gångavstånd når fantastisk natur och livsmedelsbutiker, varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till detta charmiga och smått idylliska trähus i centrala Osby. Här har det under det senaste året pågått förbättringar och renoveringar såväl på utsidan av huset som på insidan. Huset är nyrenoverat med totalt 3st sovrum i nuläget men här finns möjlighet till hela 4-5st sovrum om så önskas. Entréplan är ett socialt plan med kök, vardagsrum samt matsal i en semi-öppen planlösning där sociala ytor står till ägarens förfogande. Här finns också ett stort och härligt sovrum och i anslutning till detta finns även ett badrum med dusch samt tvättmöjligheter, tvättmaskin/torktumlare.

På övre plan finns det 2st sovrum samt badrum med badkar och ett genomgående och ljust allrum.

Exteriört har huset bland annat fått en ny träpanel så sent som 2021. Trädgården består idag av en uppställningsplats för flertalet bilar och en gräsmatta, här går det att sätta sin egen prägel om så önskas!

ENTRÉPLAN
Hall: Stengolv och vitmålade väggar, plats för avhängning.

Kök: Stilsäkert och klassiskt kök med vita luckor, mörk laminatbänkskiva samt svart kakel. Utrustat med diskmaskin, ugn, spishäll, kyl/frys samt köksfläkt. Stengolv och vitmålade väggar.

Matsal/vardagsrum: I anslutning till köket finns matsal och vardagsrum praktiskt belägna. Detta rum rymmer utan svårigheter både matsalsmöblemang samt soffa. Här finns även en superfin eldstad som bidrar både med karaktär och stil till rummet tillsammans med de rejäla, svartmålade takbjälkarna. Laminatgolv och vita väggar.

Badrum: Ett helkaklat badrum utrustat med wc, dusch samt tvättställ med kommod. Här finns även en ventilationsfläkt monterad för ett bättre klimat i badrummet.

Sovrum: Stort och ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng, klädförvaring samt skrivbord om så önskas. Gediget brädgolv karaktäristisk eldstad samt vitmålade väggar.


ÖVRE PLAN:
Genom att ta den gedigna trappen upp till övre plan möts vi av ett genomgående allrum med rejäla brädgolv, öppet upp i nock med synliga takbjälkar och vitmålade väggar. Ett rum för socialt umgänge.

Sovrum: Här finns det 2st sovrum att tillgå, ett vid varje gavel. Ett med laminatgolv och ett med brädgolv, båda med vitmålade väggar.

Badrum: Rymligt helkaklat badrum utrustat med badkar, tvättställ med kommod samt wc.


KÄLLARE:
Från entréplan når man även ett mindre källarutrymme, perfekt för förvaring.


Närområde:
Osby erbjuder i stort sätt allt man kan önska! En vacker plats med Osbysjön mitt i samhället. Här bor man nära naturen men med allt ett samhälle erbjuder. Här finns ett flertal för- och grundskolor att välja på samt en gymnasieskola. Osby har goda tågförbindelser men även vägnätet är bra väg 23. Flygplatser finns i Kristianstad samt Växjö ca en timme från bostaden med bil och tåg mot Malmö/Köpenhamn tar ca 1-1,5 h. Byn omges av många sjöar, specifikt Osbysjön. Här finns badplatser och möjlighet till fiske. I byn erbjuds vidare ishall, simhall, bowling, tennisbanor, padelhall och andra fritidsaktiviteter. Vid friluftsområdet Klinten finns både motionsspår och skidbacke. I centrala Osby finns ett flertal livsmedelsbutiker, affärer och restauranger. I Osby finns ett brett och stort kulturutbud inom teater, film, dans, musik, konst, genom ett rikt föreningsliv, studieförbund, och privata initiativtagare. Biblioteket har en egen konsthall. Medborgarhuset Osby Borgen har en av Skånes största scener och här finns även ortens biograf. Brio Lekoseum är en välkänd turistattraktion i kommunen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Leksaksgatan 1 Fastighetskarta-2022-03-01

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

5

Tomtareal/mark

464 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

315m² + 149m²

Boarea (BOA)

115 kvm

Biarea (BIA)

30 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Leksaksgatan 1

Ort

Osby

Kommun

Osby

Taxeringsår

2021

Värdeår

1930

Taxeringsvärde byggnad

427 000 SEK

Taxeringsvärde mark

175 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

602 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

OSBY BOKBINDAREN 24

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1930

Typ av byggnad

1,5 plansvilla

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Torpargrund samt källare

Typ av uppvärmning

Direktverkande el

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träpanel

Bjälklag

Trä

Byggnadskommentar

Två fastigheter säljs tillsammans, OSBY BOKBINDAREN 24 & 25.

OSBY BOKBINDAREN 24, Areal 315m², Boarea 115m², Biarea 30m², Taxeringsår 2021, Taxeringsvärde byggnad 427 000 SEK, Taxeringsvärde mark 175 000 SEK, Totalt taxeringsvärde 602 000 SEK, Objektstyp Villa (Typkod: 220).

OSBY BOKBINDAREN 25, Areal 149m², Taxeringsår 2019, Taxeringsenhet: 498 - Industrienhet övrig mark (gatu- och parkmark) tax.värde 0 kr.

Skorstenskommentar

Flexslang måste monteras innan eldning.

Ekonomi

Kommentar

Huset har använts som fritidsboende. Driftkostnaden kan därför komma att bli lägre eller högre än de angivna siffrorna beroende på användning.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 800 SEK/år

Renhållning

2 800 SEK/år

Årlig elförbrukning

5 774 kWh/år

Elkostnad

11 000 SEK/år

Summa driftkostnad

19 600 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

4 515 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 14/2 2022

Specifik energianvändning

77 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

139 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Mattias Ebenmark - Eklund Eklund

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Bokbindaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19850705)

Planer och bestämmelser

Svetsaren Mfl,ändr Utvidn, Stadsplan (Beslutsdatum: 19720112)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

157 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta