Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Runskogsvägen 1A, Törnskogen/ Vaxmora, Sollentuna
Typ
Villa
KVM
136.0 kvm
Tomt
1 374 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysig famijevilla med egen utkiksplats!

Välkommen till denna mysiga och Familjära villa på Runskogsvägen 1A. Trevlig uteplats i väster och på berget bakom huset finns privat utkiksplats där solen ligger på från soluppgång till solnedgång. Ett välskött hus där samma familj bott och vårdat huset sedan det byggdes. Stora öppna och sociala ytor på nedre plan där matsalen flyter samman med vardagsrummet, här finns en väl fungerade braskamin som man kan samlas runt. Köket har ett trevligt burspråk i söderläge vilket ger bra med naturligt ljus. På övre plan finns idag alla 3 sovrum, det finns möjlighet att göra 1-2 mindre sovrum till i huset. Huset har en uppfart med plats för 2-3 bilar samt ett garage.
Här finns närhet till både skolor och förskolor och närmaste gymnasium ligger en bussresa bort. Vaxmora Torp är ett populärt mål för skogspromenaden eller så finns det flertal slingor runt i Törnskogens naturreservat. På vintern finns möjlighet att åka skridskor på både Norrviken och Edsvikens plogade banor. Vill man åka skidor tar man sig på några minuter till Väsjöbacken som även har flera motionsspår.

Rumsbeskrivning

HALLEN är stor och öppen med plastmatta med golvvärme närmast dörren och ekparkett i inre hallen. Här finns gott om plats för sittmöbler samt bra avvägning i inbyggd garderob. under trappen finns plats att placera byrå.

KÖKET är från Bomankök och byggt 2008 med ekluckor och bänkskiva i laminat/rostfritt stål. Köket är utrustat med Spis(2021), Diskmaskin(2015) och hel kyl samt frys. Rymligt kök med matplats för större sällskap samt bra med ljusinsläpp från ett härligt burspråk i söderläge.

TVÄTTSTUGAN är nyrenoverad från 2021 med bra arbetsytor, tvättstugan är utrustad med tvättmaskin(2019), Frånluftspump(2019), bra arbetsbänk i laminat med tvättho samt gott om förvaring i både under och överskåp. Här finns en groventre samt ett fönster som ger bra med ljusinsläpp.

Helkaklat vitt DUSHRUM, ljusgrönt klinkers med golvvärme(el). Ett mindre frostat fönster, duschhörna med glasvägg, Wc och kommod finns.

VARDAGSRUMET är stort och öppet i kombination med MATSALEN. Här finns fönster åt tre vädersträck med två dörrar ut till terassen. Vardagsrummet har plats för soffgrupp samt fåtöljer framför den mysiga braskaminen. Matsalen är rymlig och har plats för större middagsbjudningar. golvet i ekparkett samt ljusa väggar. Möjligt att enkelt bygga till ett extra sovrum i matsalen.

ÖVRE HALLEN har en takkupa som ger bra med naturligt ljus Rummet går att använda som ett kontor och det funkar att bygga om till ett mindre sovrum.

Via den övre hallen når man BADRUMMET. badrummet har ljusblå våtrumsmatta samt mönstrad våtrumstapet. Badrummet är inrätt med badkar, handfat med sidoskåp och Wc. det finns även ett takfönster.

SOVRUM1/ Master bedroom, är ett större sovrum med 2 garderober, plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord . Intill finns en rymlig inrätt klädkammare. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM2 är rummet närmast trappen, här finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Parkettgolv med ljusa väggar.

SOVRUM3 är ett mindre sovrum med med 2 garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2022-06-09

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

5

Tomtareal/mark

1 374 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

136 kvm

Boareabeskrivning

Ritningar från Byggherre: primär BRA 130, sekundär BRA 6,5.

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Runskogsvägen 1A

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1984

Taxeringsvärde byggnad

2 354 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 791 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

5 145 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

SOLLENTUNA GRINDEN 4

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1984

Utförda renoveringar

1986: Braskamin.
2003:Badrum nedre plan.
2005: Centraldammsugare.
2008: Kök.
2013: Två nya små fönster i matsalen.
2015:Diskmaskin.
2016: Markistyg
2017:Radonmätning gjord(100BQ/m3). Nytt takfönster på badrum övervåning.
2018: Renoverat sovrum, hall och klädkammare med takväggar dörrar och lister.
2019: Installation av Värmepump, ny tvättmaskin. nytt tak på Takkupa. Målning av huset samt friggebod.
2021: Tvättstuga renoverad. Ny spis. Indraget Fiber.
2022: Färdigställande av uteplats på berget.
2022-03-24: Skorsten sotad och godkänd.

Typ av byggnad

1,5plans villa

Typ av ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Värmepump

Ålder på värmeanläggning

2019

Märke på värmeanläggning

Nibe F370

Fasadtyp

Stående träpanel

TV/Internet beskrivning

Fiber från 2021.

Uteplatsbeskrivning

Mot Sydväst ligger en byggd altan som nås från vardagsrummet nedan finns en gräsmatta och friggebod. På baksidan av huset finns en trappa som sträcker sig upp till toppen av Berget där det finns en altan med sol hela dagen, bakom detta sträcker sig tomten en bit in i skogen.

Övriga byggnader

Friggebod.
Garage.

Radonkommentar

Radonmätning utför 2017-02-02. Årsmedelvärde 100BP/m3 vilket är klarar gränsvärdet.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 450 SEK/år

Renhållning

1 219 SEK/år

Årlig elförbrukning

19 796 kWh/år

Elkostnad

29 069 SEK/år

Summa driftkostnad

35 738 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Grusad uppfart för 2-3 bilar.
Garage med plats för en bil.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Grinden, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19780929)

Planer och bestämmelser

Törnskogen,vaxmora, Stadsplan (Beslutsdatum: 19730705)

Inteckning

Inteckningar

5

Totalt belopp

695 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Vaxmora områdesbeskrivning
Här får du och din familj inte bara ett trivsamt hem - ni får även lugn och ro i ett tryggt och populärt område. För den aktiva familjen finns gott om möjligheter till rekreation, träning och strövtåg i naturen. Törnskogen är ett av Sollentunas tre stora naturreservat, där Vaxmora Torp är ett populärt mål för skogspromenaden. Kring Edsviken finns även flera fina badplatser och båtklubbar. På vintern finns möjlighet att åka skridskor på både Norrviken och Edsvikens plogade banor. Vill man åka skidor tar man sig på några minuter till Väsjöbacken som även har flera motionsspår. Med bil eller cykel tar du dig till Rösjöområdet med badplats och camping vid Rösjön. På andra sidan E4:an finns enorma naturområden på Järvafältet med fina naturområden och motionsmöjligheter. Flertal förskolor samt skolor ligger inom gångavstånd och närmaste gymnasium ligger ca 10 min bussresa bort.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy