Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åkerövägen 12, Torshäll, Värmdö
Typ
Villa
KVM
160.0 kvm, biarea 12.0 kvm
Tomt
827 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Elegant familjevilla i lugn omgivning, med många stora rum, vacker uteplats med pool och garage

Välkommen till fågelkvitter och plats för umgänge och lek och denna härliga och välplanerade villa på lugn återvändsgata med nära till både skogen, havet och all tänkbar service. Snyggt stenlagt uppfart med plats för ett par bilar leder till garage, groventré och den trevliga entrén med veranda. Från den rymliga och ljusa hallen blickar du ut över den rymliga öppna planlösningen och ser poolen glittra utanför glaspartierna i vardagsrummet. Här finns två sovrum där båda har direkt utgång till uteplatsen och trädgården. Fint familjebadrum med badkar. Vardagsrummet har en verkligen härlig rymd med dubbeldörrar i glas ut mot trädäck och pool och de stora golvytorna flyter ihop med kök och matsal till generösa umgängesytor. Här finns elegant eldstad för myskvällar och uppvärmning och gott om plats för både loungemöbler och extra matbord om man så önskar. I östra delen finns ett modernt och läckert kök med senare uppdaterade vitvaror. Gott om plats för rejält köksbord för stora familjemiddagar. Trägolv med vattenburen golvvärme i hela nedervåningen. Här finns också en extra groventré med klinkergolv ut mot garage och poolhus. Värmepump och kyl och frys är nyligen utbytta. Andra våningen nås via en vitlackerad trätrappa och startar med ett ljus och mysigt allrum, perfekt för ungdomstillhåll, lekrum eller familjens tv-rum allt efter behov. Ett stort sovrum i varje gavel med dubbla fönster vilket medger att dela upp i två om familjen är stor. Klädkammaren intill det södra sovrummet har helt golv under den begränsande väggen om man vill sätta dit en dörr för ändamålet. Vackert badrum med dusch och läcker bastu finns här.
Detta är en underbart boende för den som behöver utrymme, älskar lugn och natur men ändå vill bo nära bekvämligheter såsom skolor, affär och buss. Torshäll är mycket populärt och längst in i området närmast orörd natur men med trevlig villagatakänsla ligger Åkerövägen. Köpa nu och ha tillträde litet längre fram i tiden är möjligt.
Du som fastighetsägare är medlem i Torshälls samfällighetsförening som äger mark och grönområden i området. Läs gärna mer på samfällighetens webbplats. Här finns också bra information om kommunikationer etc www.torshall.info

Välkommen hem.

Allmän information

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

6

Tomtareal/mark

827 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

160 kvm

Biarea (BIA)

12 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Åkerövägen 12

Ort

Värmdö

Kommun

Värmdö

Taxeringsår

2021

Värdeår

2008

Taxeringsvärde byggnad

3 081 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 916 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

4 997 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK 19:126

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

2008

Utförda renoveringar

Nya vitvaror 2017, ytskikt interiört 2017, pool 2017, ny värmepump 2021, kyl, frys, tvättmaskin 2022

Typ av byggnad

En och enhalvplans villa

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster isoler

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takpannor

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Frånluftvärmepump, vattenburen golvvärme

Ålder på värmeanläggning

Ny värmepump 2021

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Trädäck

Övriga byggnader

Poolhus ca 20 kvm

Ekonomi

Kommentar

Uppvärmningskostnader ingår i elkostnaden

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Samfällighet

3 860 SEK/år

Renhållning

3 500 SEK/år

Elkostnad

45 440 SEK/år

Försäkringskostnad

7 200 SEK/år

Summa driftkostnad

60 000 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Plats för minst två bilar

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 16/6 2022

Specifik energianvändning

108 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

193 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Korosh Saidi, Enspecta AB,

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Värmdövik Ga:13

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Värmdövik Ga:14

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Värmdövik Ga:15

Planer och bestämmelser

Torshäll,värmdövik 1:1 Och 1:94 I Värmdö, Detaljplan (Beslutsdatum: 20011031)

Inteckning

Inteckningar

14

Totalt belopp

5 811 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Torshäll är ett mycket populärt område att bo med vacker och trevlig bebyggelse.

Mycket goda kommunikationer med busshållplatser på två håll, Fruvik och Hagaberg med mindre än 10 minuters promenad. Då når man alla bussar.

I närområdet finns mycket som man tar sig till på kort tid med cykel eller en promenad:
För idrott/friluftsliv har man Värmdöleden nära inpå knuten, eljusspår att springa i samt åka skidor i på vintern. Värmdö golfklubb finns på promenadavstånd. Värmdö IF har fotbollsplaner, tennisbana, friidrott och en stor lekplats. Till Bosses backe beger man sig gärna för korvgrillning med stora öppna ytor i anslutning till skogen. Perfekt pulkabacke vintertid.

Handla eller äta gör men på Robin Delselius bageri vid Grisslinge strand. I Hemmesta centrum finns flera restauranger och matvarubutik. Även Grantomtakiosken och pizzarestaurang.
Mölnvik centrum erbjuder bra shopping och i Gustavsbergs centrum finns all service och fint kulturutbud.

Flera förskolor med promenadavstånd såsom Grantomta montessori, Vikingen, Torshälls förskola. De närmsta skolorna heter Grantomta montessori F-5, Viks skola F-6, Hemmesta F-9

Lite längre bort finns Evlinge ridklubb.
Längre ut finns perfekta utflyktsmål ? Tag färjan till Vaxholm eller Skärgårdsbåtarna från Stavsnäs, Prova Bullandö krog och glassfabrik!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta