Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 450 000 SEK / Pris
Adress
Nejlikevägen 15, Värmdö, Värmdö
Typ
Villa
KVM
92.0 kvm
Tomt
2 494 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Fridfullt och ljust belägen villa med excellent energiekonomi i älskade Älvsala

Välkommen hem till denna toppvilla, helt nyrenoverad, tilläggsisolerad med golvvärme i hela huset, två lyxiga badrum och ett fantastiskt kök! RING för visning.

Sväng av från Bullandövägen och fortsätt upp på höjden på Nejlikevägen så känner du direkt lugnet. Här på återvändsgata finns denna energieffektiva villa med stora ljusa sällskapsytor och underbar tomt. Huset är precis ommålat till falurött och gästhuset väntar på sin tur. På taket ligger glaserat högkvalitetstegel vilket inte bara är stiligt utan också optimalt för avrinning av löv och snö.

Huset är helt renoverat interiört med härliga trägolv på vattenburen golvvärme, lätt att njuta av då man precis installerat en ny luftvattenvärmepump som ger låga energikostnader! Till detta kommer nya och tilläggsisolerade trägolv, nya fönster, nytt generöst kök med arbetsytorna man drömt om. Vardagsrum och matsal i öppen planlösning med köket med två utgångar till skyddad och vacker uteplats i söder. Härifrån blickar man ut i den glesa vackra tallskogen som är som en tavla från matsalsfönstret! Sovrummet är stort och ljust med utgång till liten morgonsolsaltan, sammanbunden med resten av trädäcken. Möjlighet finns att avdela till två sovrum samt skapa ytterligare ett i matsalsdelen. Se bifogad alternativa planlösning. Två fina badrum finns i huset, med badkar respektive dusch och tvättmaskiner och förvaring. Hallen är trevlig och praktisk och rymmer garderober. Utanför huvudentrén finns en altan under tak som går hela vägen över till gästhuset dit kan man alltså kan gå torrskodd. Gästhuset är ett fullt utrustat bostadshus med kök, badrum och tvättmöjligheter. Här finns utmärkta uthyrningsmöjligheter om man så önskar.
Carport med förvaringsdel finns. Här medföljer stora mängder (ca 15 kbm) ved vilket kan vara nog så bra i dessa tider.

På framsidan huset finns en trädgård med flera fruktträd och trädgårdsväxter och en stor plan gräsmatta. Ett växthus, vackert och rejält kan ingå i köpet om så önskas. Se bild under dokument. Baksidan är helt privat och som en öppen glänta i den omgivande naturen.
Vatten bad och bryggor är alltid nära här i Älvsala. Samfällighetsföreningen Älvsala Nya Tomtägareförening har både egen badplats och föreningsbåtbryggor i Älvsalaviken för sina medlemmar. Vill du ha en båtplats vänder du dig till båtsektionen i föreningen. Det finns också en båtklubb här, Älvsala Båtklubb. För att komma till samfällighetens badplats kan man gå eller cykla in på Olivvägen, och där vägen svänger fortsätta rakt fram till Badstigen, som leder ner till badet. Vill man åka bil så kör man ner till hamnen och parkerar där, och följer sedan gångstigen längs vattnet åt vänster bort till badet.
I dessa vackra omgivningar finns massor med möjligheter till strövtåg i skog och mark eller längs strand och bergskust. Bullandö Marina med krog och glassfabrik inom någorlunda promenadavstånd ger guldkant på tillvaron.

Området är ett s k prioiriterat förändringsområde PFO B5 Norra Älvsala 2. Detaljplanen är klar och under granskning. Beslut förväntas tagas under kvartal 4 i år vilket kommer att innebära större byggrätter. Dokument finns bilagda i annonsen. Läs med på Värmdö kommuns websida.
Kommunalt vatten och avlopp är under anläggning i området. I område Älvsala C kommer arbetena med projektering och planering preliminärt att påbörjas Q1 2023.

Allmän information

Pris

5 450 000 SEK (Pris)

Antal rum

3 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Tomtareal/mark

2 494 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

92 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Nejlikevägen 15

Ort

Värmdö

Kommun

Värmdö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1985

Taxeringsvärde byggnad

2 233 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 453 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 686 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ ÄLVSALA 1:75

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1978

Om-/tillbyggnadsår

1990

Utförda renoveringar

Fasad, samt räcken och altan, ommålat 2022
Altan på södersidan 2021-22

Badrumsinredning 2021
Köksnickerier och bänkskivor 2021
Kamin 2021

Vattenburen golvvärme installerad. Energieffektiv luft-vattenvärmepump 2020 NIBE 325 s
Luftvärmepump i lilla huset installerad

Häll och ugn samt kyl och frys från 2019
Tvättmaskiner 2019

Ny el 2017

Badrum ytskikt 2016
Huset tilläggs isolerat 2016

Nya hängrännor 2014

Nytt tak, glaserat taktegel 2012

Ombyggnad gästhus 2008
- Kök
- Badrum med golvvärme
- El central

Typ av byggnad

1 plansvilla

Fönster

3-glasfönster isoler

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Djupborrad brunn

Taktyp/takbeklädnad

Glaserat tegel

Grund

Krypgrund

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-vatten NIBE 325 s

Skick på värmeanläggning

Nyskick

Ålder på värmeanläggning

Ny

Märke på värmeanläggning

NIBE

Stomme

Trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Elkablar

Ledningar bytta

Jordat eller ojordat

Jordat

TV/Internet beskrivning

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Härliga trädäck i söder men omgärdad odlingsdel. Plats för flera sittgrupper eller långbord.

Övriga byggnader

Gästhus på 20 kvm fullt utrustat med kök och badrum med dusch och tvätt och tork

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 972 SEK/år

Samfällighet

3 900 SEK/år

Väg

1 950 SEK/år

Renhållning

4 350 SEK/år

Årlig elförbrukning

12 000 kWh/år

Elkostnad

30 000 SEK/år

Försäkringskostnad

7 932 SEK/år

Summa driftkostnad

53 104 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Carport samt plats för två bilar på uppfarten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd 2/11 2022

Specifik energianvändning

46 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

83 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Anders Hedblom, Enspecta

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Älvsala Ga:1

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Älvsala Ga:2

Planer och bestämmelser

Älvsala 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19681213)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut LEDNING

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

3 295 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Älvsala är ett naturskönt område med närheten till skog och hav. I Älvsalaviken finns badstrand med gungor, omklädningsrum och toalett samt fina badklippor. Här finner man även brygganläggning mad plats för ca 190 fritidsbåtar. I området finns även en välskött fotbollsplan. Föreningen främjar tomtägarnas intressen inom Älvsala fritidsområde med ca 260 hushåll, spridda över 14 vägar.
Läs mer på www.alvsala.se

Gångavstånd finns även till flertalet sandstränder - i Norrviken med hopptorn.

Inom promenad/cykelavstånd ligger trevliga Bullandö Marina med bra mat, underhållning, shopping och mataffär om sommaren. Läs mer på www.bullandomarina.se. www.bullandokrog.se

Skolbuss finns i området som går till Hemmestaskolan.

Älvsala är ett s.k. prioriterat område i Värmdö för utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp och utbyggnaden sker etappvis under åren 2016-2025. Läs mer på Värmdö kommuns websida. varmdo.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl