Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Lagnövägen 12B, Norra Lagnö, Värmdö
Typ
Villa
KVM
172.0 kvm
Tomt
4 490 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

På första parkett ligger denna eleganta fastighet med perfekt siktlinje ut mot Lagnöviken

I anrik bygd, en avstyckning från vackra Långsunda gård, ligger denna eleganta fastighet högt belägen med utsikt över dalen och med perfekt siktlinje ut längs hela Lagnöviken och med sundet i ryggen. Här ser man himlen färgas röd från nästan var som helst i husets stora sociala ytor. De längsgående altanerna är sydvästvända med solen hela dagen under hela året. Trädäcket mot vattnet, utanför husets generösa öppna kök, matsal och salonger, är något extra med den hänförande utsikten mot viken. En fin lustplats är ordnad för eftermiddagskaffet eller kvällsdrinken i bästa läget på sommaren.
Det långsmala huset är elegant placerat med fasaden mot sydväst och dalgången på högsta delen av tomten. Det största sovrummet är ljust och vackert och beläget längst åt öster. Här finns en egen entré med klinkergolv och en liten morgonsolsaltan. Tre till fyra sovrum är placerade mot nordost och lämnar hela den soliga delen öppen för samvaro. I den del av huset som ligger mot vattnet finns kök, matsal och salong i öppen planlösning med siktlinje rakt igenom hela huset. I denna delen är havsutsikten påtaglig genom stort glasparti med utgång till skyddad altan med bästa vyn mot viken och kvällssolen. Två fina murade eldstäder med samma murstock, finns centralt placerade i huset och skänker både värme och trevnad när det är grått ute.
Grusad uppfart med undanskymd plats för parkerade bilar leder ner mot Lagnövägen där ett stiligt par grindar skyddar både obehörig infart och utspringande barn.
Hela tomten är sydvästvänd och sluttar i nivåer mot dalen. Här finns gräsmattor och fruktträd som vittnar om gammal bebyggelse. Tomten är en sammanhängande sjötomt med Lagnövägen som skiljer strandpartiet från övriga tomten. Här nere vid vattnet, på första parkett längst in i Lagnöviken, är marken helt plan och delvis grusad. Plats för båtuppläggning eller midsommarfest! Bryggan ligger på tomtgräns och delas med granne. Ytterligare en granne hyr bryggplats och hjälper till med skötseln som bl a innebär upptagning av pontondelen inför vintern. Gamla servitut finns bl a för promenadtillgänglighet längs långsundaviken och mot markerna i sydost.
På tomten finns också ett trevligt gammalt torp som legat här betydligt längre än huvudhuset, familjens urpsrungliga sommarställe. Här finns el och enkel vatteninstallation, bra utrustat kök, storstuga och kammare. Ett utedass med separett hör till. Det lilla torpet har egen grind och egen infart.
Torpet på tomten, föreslås i nya detaljplanen bli skyddat på så vis att det inte får rivas och att det ska ?bevaras utseendemässigt? Här kan man också utläsa att tomterna i området inte kommer att styckas utan bevaras i nuvarande indelning och bebyggelse. Se handlingar under dokumentfliken.
Byggrätten på denna tomt föreslås bli 200 kvm byggnadsarea för huvudbyggnad och 80 kvm för komplementbyggnader
Skola och förskola inom gångavstånd. Buss utanför grinden och 20 min med bil till Stockholm. Bad och båtplats på tomten och skärgården om knuten. Kommunalt VA inom några år. Läs mer på Värmdö kommuns websida varmdo.se om prioriterade förändringsområden. Byggnadsarea föreslås bli 200 kvm för huvudbyggnad samt största sammanlagda 80 kvm förkomplementbyggnader, (enskild max 50 kvm).
Sammanfattningsvis ett underbart tillgängligt ställe med alla bekvämligheter på första parkett!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy