Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Erlangengatan 8, Västermalm, Eskilstuna
Typ
Villa
KVM
182.0 kvm, biarea 44.0 kvm
Tomt
1 154 kvm (friköpt)
Rum
11 rum

Arkitektritad villa om 226 kvm med pool och bergvärme

Högt belägen på berget, på en lugn återvändsgata, ligger denna unika och representativa villa med anor från 1960-talet. Huset består av ca 230 kvm fördelat på 11 rum och kök i fyra etage plus källare. Huset uppfördes 1964 av en lokalt framstående arkitekt som i egen regi lät bygga sitt eget hem på denna plats. 1960-talets arkitektur influeras av förskjutna byggnadsdelar, låglutande tak och stora fönsterpartier. Huset har genomtänkta materialval såsom kalkstensgolv, putsad fasad, stora fönsterpartier i härligt söderläge och mycket mer. Bostaden har 7 potentiella sovrum som ligger smart fördelade på de olika våningsplanen. Entréplan med ett fantastiskt vardagsrum på ca 30 kvm med 4.5 m i takhöjd och enormt ljusinsläpp via stora fönsterpartier som vetter ut mot den trevliga terrassen med murad pool med liner och pooltak. I det rymliga vardagsrummet finns en mysig öppen spis och en invändig balkong som utgör en häftig detalj i rummet och skapar dubbel takhöjd i vardagsrummet.
Entréplanet influeras av fler härliga ytor såsom ett påkostat kök från Kvänum som vetter mot det rymliga matrummet i halvöppen planlösning mot vardagsrummet - detta sammantaget ger bostaden stora härliga sociala ytor. Den vattenburna golvvärmen värmer det vackra kalkstensgolvet som återfinns i matrum, hall och vardagsrum. Vattenburen golvvärme finns även i resterande rum på entréplanet och i allrum och relax i sutterängetaget. Övriga utrymmen värms av vattenburna radiatorer. Bostaden har två badrum, varav ett badrum med badkar och dusch på mellanetaget samt relaxen i sutterängplanet med dusch och bastu. En gästtoalett finns på det övre etaget.
Tomten är vackert arrangerad med upplyst putsad mur på framsidan av huset, goda parkeringsmöjligheter, en stor uteplats med marksten i två etage på sidan av huset som snyggt sammanbinds med poolområdet. Bra insynsskydd i form av mur och häck som fint ramar in tomten.

På Västermalm bor du i ett trevligt och lugnt villaområde med grannsamverkan och med närhet till såväl natur som centrum och butiker. Eskilstuna centralstation med täta avgångar till Stockholm och Västerås ligger på endast 5 minuters bilfärd. Skolor och förskolor ligger på promenadavstånd från bostaden och den kollektiva trafiken nås på bara 5 minuters promenadväg.

Välkommen hem!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy