Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK
Adress
Västermo Tripphäll, Västermo, Stora Sundby
Typ
Villa
KVM
156.0 kvm, biarea 24.0 kvm
Tomt
2 072 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Gedigen villa med lantligt läge vid Västermo Kyrka

I början av 1900-talet byggdes denna gedigna villa invid Västermo Kyrka. Från början var huset ett flerfamiljshus med tre lägenheter men efter omfattande renoveringar och förändringar i planlösning erbjuds idag ett hemtrevligt enfamiljshus med många rum. Här lever ni i en perfekt kombination av äldre charm och modern stil. Genomgående återfinns klassiska detaljer så som trägolv, vackra kakelugnar och djupa fönsternischer. Bostaden erbjuder ett fullt utrustat kök med moderna vitvaror samt en äldre vedspis. Intill matplatsen finns den vattenmantlade kökspannan vilket ger möjlighet att avnjuta middagen intill värmen under ruggiga dagar. På entréplan finns dessutom både ett vardagsrum med kakelugn och ett allrum, ett gästrum med utsikt mot åkern, helkaklat badrum och tvättstuga. Master bedroom finner ni på övre plan tillsammans med en vacker kakelugn och badrum en suite. Badrummet är helkaklat och erbjuder såväl bubbelbadkar som dusch samt vattenburen golvvärme. På övre plan finns även ett allrum med braskamin och förvaring i sidovindar på båda sidor av rummet, en walk-in-closet i det som tidigare varit trapphus, ett sovrum och ett förråd.

På fastigheten finns trädgårdstomt och naturtomt. Vidbyggd inglasad altan samt soldäck med utgång från matplats respektive trapphus. Vidare finns ett enkelgarage med förrådsutrymmen och vedbod samt uthus och jordkällare. Här bor du omgiven av lantbruksmiljö med närhet till natur. Ca 5 minuters bilfärd till mataffär i Alberga och ca 30 minuters bilfärd till Eskilstuna Centrum.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Bostaden har genomgått stora förändringar i planlösning. Det som tidigare var ett trapphus är idag en entréhall med häftiga vinklar. Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter i form av hatthylla och plats för skoställ. Ytterdörr med Yale Doorman kodlås. Klinkergolv med elektisk komfortgolvvärme. En tambur med förvaring i platsbyggda garderober leder oss vidare in i bostaden. Enhetligt målade väggar i entréhall och tambur. Parkettgolv i tambur.

Rejält kök från 2016 med goda förvaringsmöjligheter och kakel som stänkskydd ovan köksbänk med bra arbetsytor. Köket är utrustat med separat kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och -mikro samt integrerad diskmaskin i praktisk höjd. I köket finns även en vedspis. Ljust målade väggar. I halvöppen planlösning med köket ligger en rymlig matplats. I denna del av bostaden finns en vattenmantlad kökspanna vilket ger möjlighet att avnjuta vinterns middagar intill värmen. Matplatsen har tapetserade väggar. Från matplatsen nås ett inglasat uterum och vidare ett soldäck.

I anslutning till matplatsen ligger tvättstuga/pannrum utrustad med tvättmaskin, tvättho, arbetsbänk och skåp. Från detta utrymme nås ett gästrum av god storlek och med vacker utsikt över åker och grönska, samt ett helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat och dusch. I såväl tvättstuga som badrum finns vattenburen golvvärme. Målade väggar och klinkergolv i tvättstugan, tapetserade väggar och parkettgolv i gästrummet.

På entréplan finns ett allrum med gott om plats för möblemang samt ett vardagsrum där en av husets två vackra kakelugnar finns. Båda rummen har tapetserade väggar och parkettgolv.

Via allrummet nås ett trapphus med altandörr ut till soldäcket samt ett mindre förvaringsutrymme under trappen. På båda planen finns möblerbar yta intill trappan. Målade väggar och parkettgolv.

När ni kliver upp på övre plan möter ni först ytterligare ett allrum med sidovindar på bägge sidor samt en braskamin. Ljust målade väggar och parkettgolv.

Master bedroom en suite med gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord samt annat möblemang så som byrå. Sovrummet har förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar. I rummet finner ni även husets andra kakelugn. Målat trägolv och målade väggar samt en fondvägg med tapet. Helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat i kommod, förvaringsskåp, dusch och bubbelbadkar samt vattenburen golvvärme.

Mittemot master bedroom ligger en walk-in closet. Likt hallen är denna placerad i det gamla trapphuset vilket ger utrymmet häftiga vinklar och en härlig känsla. Fönster åt två håll ger ett trevligt ljusinsläpp. Ljust målade väggar och laminatgolv.

På övre plan finns även ett något mindre sovrum som idag är inrett till kontor. Rummet har ljust målade väggar och laminatgolv. I anslutning till detta sovrum finns ett förråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2021-10-29 Byggnadsplan Energideklaration

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

2 495 000

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

2 072 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

156 kvm

Biarea (BIA)

24 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Västermo Tripphäll

Ort

Stora Sundby

Kommun

Eskilstuna

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

682 000 SEK

Taxeringsvärde mark

213 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

895 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

Eskilstuna Råby 5:4

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1909

Utförda renoveringar

2016
Uppriktning av väggar och tak invändigt
Ny el och el central
Nytt avlopp övre plan och dragning av vatten till övre plan
Nytt värmesystem med radiatorer samt golvvärme i badrum övre plan, kök, matplats, tvättstuga, hall och badrum entréplan
Installation av ackumulatortank för nytt värmesystem
Nytt kök inkl. nya vitvaror
Tillbyggnation av badrum övre plan
Totalrenovering badrum entréplan
Ytskiktsrenoveringar genomgående
Nytt innertak i merparten av huset
Installation av vedspis i kök
Nya innerdörrar, altandörrar med isolerglas samt ny ytterdörr med kodlås
Nya 3-glasfönster isoler
Nytt listverk
Ny matjord på tomten samt sådd gräsmatta
Diverse förändringar i planlösning

2017
Inglasad altan samt soldäck
Carport
Kallförråd + vedbod
Varmförråd
Ny garageport
Markduk, avgrusad parkering
Tvätt och målning av fasad

Typ av byggnad

1.5-plan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler, 2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Tegel

Grund

Torpargrund, platta på mark

Typ av uppvärmning

Kombipanna med ved och el

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Mobilt bredband
Fiber finns i området

Uteplatsbeskrivning

Vidbyggd inglasad altan samt soldäck i syd-/västläge.

Övriga byggnader

Friliggande enkelgarage med fjärrstyrd port. Bakom garaget finns ett kallförråd, ett varmförråd och en vedbod. På fastigheten finns även en äldre bod för förvaring.

Ekonomi

Kommentar

Posten uppvärmning avser kostnaden för ved. Nuvarande fastighetsägare köper timmer för ca 4 000 kr/år och sågar respektive klyver själv.
Elkostnad avser även hushållsel.
Posten sotning avser genomsnittskostnad per år för sotning och brandskyddskontroll. Sotning av panna görs 2 ggr/år och brandskyddskontroll görs vart 3:e år. Sotning av övriga eldstäder görs vart 3:e år och brandskyddskontroll vart 6:e år.
Observera att driftskostnaderna till stor del beror på nyttjandegraden.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

500 SEK/år

Uppvärmning

4 000 SEK/år

Sotning

1 387 SEK/år

Renhållning

2 917 SEK/år

Årlig elförbrukning

16 665 kWh/år

Elkostnad

27 967 SEK/år

Försäkringskostnad

7 320 SEK/år

Försäkringsinformation

Fullvärdesförsäkring

Summa driftkostnad

44 091 SEK/år

Antal personer i hushållet

1

Fastighetsskatt/-avgift

6 713 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsmöjligheter i friliggande enkelgarage samt på den grusade uppfarten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 19/11 2021

Energiprestanda, primärenergital

109 kWh/m²

Energiklass

D

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19550204)

Inteckning

Inteckningar

8

Totalt belopp

1 648 435 SEK

Beskrivning

Övrigt

Borrad brunn ca 80 m djup. Avlopp (trekammarbrunn) delas med grannfastigheten. Köksavlopp till stenkista.
Braskamin i allrum på övre plan är ej i bruk.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta