Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 985 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Vävstolsvägen 2L, Kulladal, Bergdala, Malmö
Typ
Parhus
KVM
120 kvm
Tomt
224 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till lugna och trevliga Bergdala och detta välrenoverade parhus på friköpt tomt!

Rejält garage, uppställningsplats för en bil samt fantastiskt uterum, allt detta innanför det fint omgärdande staketet med granitram! Interiört bor man med social planlösning på entréplan med kök och vardagsrum i öppet manér tillsammans med en tvättstuga och ett badrum. Från vardagsrummet finns access till uterummet i sydvästligt läge med dags- och kvällssol. På övre plan finns det tillgång till hela 3st sovrum, 2st klädkammare samt ett badrum. Beläget otroligt lugnt, attraktivt och centralt för barnfamiljen med närhet till både bra skola och förskola.

Allmän information

Pris

4 985 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Juni/Juli 2022

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

224 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

120 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Vävstolsvägen 2L

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1988

Taxeringsvärde byggnad

1 782 000 SEK

Taxeringsvärde mark

973 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 755 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ VÄFTEN 25

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Parhus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Ett väl omhändertaget hus som genomgick massvis av förbättrande åtgärder under 2018. Exklusivt kök med granitbänkskiva och nya vitvaror, ny trappa, ny elcentral, nya uttag samt att man renoverade innerväggar och innertak i nästan hela huset. Vidare har man 2019 rivit ett gammalt uterum och ersatt med ett nytt på gjuten, isolerad betongplatta med isolerade väggar och glas. Så sent som i år 2021 har ett nytt staket byggts som omgärdar tomten. Allt detta på en trevlig och friköpt tomt i lugnt villakvarter.

ENTRÈPLAN
Hall: Laminatgolv, vitmålade släta väggar. Plats för avhängning samt förvaringsmöblemang. Elcentral.
Tvättstuga: Äldre plastmatta på golv, vitmålade väggar. Frånluftsvärmepump IVT. Tvättmaskin med rostfri diskbänk ovan samt diskho och underskåp. Fönster mot norr. Gott om plats för förvaring.
Badrum: Helkaklat badrum utrustat med duschhörna, wc, tvättställ med kommod samt fönster mot norr.
Kök: Renoverat kök från 2018 med granitbänkskiva, hel kyl, hel frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro (som även fungerar som en vanlig ugn) samt spishäll med köksfläkt ovan. Laminatgolv, vitmålade släta väggar samt 2st fönster mot norr. Påkostat och tidlöst kök!
Vardagsrum: Från köket tar vi oss genom den öppna planlösningen förbi den fint renoverade trappan mot vardagsrummet. Ett minst sagt ljust rum med 4st stora glaspartier ut mot den insynsskyddade trädgården i sydväst. Här finns det gott om plats för matsalsbord, soffgrupp samt tv-möblemang om så önskas. Observera att det finns goda möjligheter till ytterligare ett sovrum där matsalsmöblemanget står idag, om så önskas vill säga. Laminatgolv, vitmålade släta väggar i vardagsrummet. Access till uterummet finns genom vardagsrummet, en oas att längta hem till under stora delar av året.

ÖVRE PLAN
Välkomna upp på övre plan. Här möts vi av en hall med laminatgolv samt vitmålade väggar. Från hallen når man samtliga sovrum samt båda klädkammarna.
Badrum: Helkaklat badrum i ljus kulör utrustat med badkar, wc samt tvättställ med kommod. Takfönster mot norr.
Sovrum 1: Det största sovrummet (ca 12 m²) på övre plan. Här får man med enkelhet plats med dubbelsäng. Laminatgolv, vitmålade väggar samt fönster mot öst.
Sovrum 2: Ca 10 m² stort sovrum som idag står inrett med enkelsäng, skrivbord samt förvaringsmöblemang. Laminatgolv, vitmålade väggar samt fönster mot öst.
Sovrum 3/Kontor: Ytterligare sovrum eller varför inte som hemmakontor som det idag fungerar som. Takfönster mot söder samt laminatgolv och vitmålade väggar.

TRÄDGÅRD
Fantastisk trädgård som upplevs som insynsskyddad med gräsmatta, uteplats och uterum i sydvästligt läge med sol stora delar av dagen/kvällen. Bara ett stenkast från huset finns dessutom en trevlig lekplats för de mindre. Uppställningsplats och rejält garage som även är ett skyddsrum. I fredstid får fastighetsägaren bruka detta som normalt men skulle Sverige hamna i krig kan garaget användas som skyddsrum. Läs mer på https://www.msb.se/skyddsrum.

Byggnader

Byggår

1988

Typ av byggnad

Parhus i 1,5 plan

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Målad plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Takpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Frånluftsvärmepump IVT

Stomme

Trä

Fasadtyp

Puts/trä

Uteplatsbeskrivning

Insynsskyddad trädgård i sydväst med sol under dagen och kvällen.

Övriga byggnader

Uterum samt garage.

Fel och brister

Säljaren upplyser: Ca 2010 sprack ett rör i garaget, detta har blivit åtgärdat med nytt rör och extra isolering. I frysen har två små bitar av plastlådorna knäckts av.

Ekonomi

Kommentar

Vatten/avlopp, värme, el, sophämtning, försäkring samt samfällighetsavgift ingår i driftkostnaden.

I samfällighetsavgiften ingår: Gemensamt vatten och gemensam el för området. Försäkring för gatan och lekplatsen samt kabel-tv. Det ingår även arvode till styrelsen samt övriga kostnader för området som beslutas i samfälligheten. Dessa uppgifter är av säljaren lämnad information.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

2 133 SEK/år

Samfällighet

3 528 SEK/år

Renhållning

1 980 SEK/år

Elkostnad

16 834 SEK/år

Försäkringskostnad

7 706 SEK/år

Försäkringsinformation

Tre Kronor - Villaförsäkring plus

Summa driftkostnad

32 181 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage med plats för en bil samt uppställningsplats för ytterligare en.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 25/10 2021

Specifik energianvändning

51 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

109 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Caspar Skog

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Malmö Väften Ga:1

Gemensamhetsanläggning

Malmö Väften Ga:2

Planer och bestämmelser

Väften, Stadsplan (Beslutsdatum: 19861024)

Planer och bestämmelser

Väften Tomterna 8-25,26s Och 27, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19870710)

Samfällighet

MALMÖ VÄFTEN S:26

Inteckning

Inteckningar

10

Totalt belopp

2 700 000 SEK

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Vävstolsvägen 2L Malmö

Länkar

Film Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta