Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Kråkrisvägen 5, Enskededalen, Stockholm
Typ
Parhus
KVM
107 kvm, biarea 42 kvm
Tomt
476 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Parhus med kakelugn och underbar tillbyggnad

Det här är ett sällsynt fint parhus med mycket älskvärd karaktär, på en lugn gata vid vackra Skogskyrkogårdens grönska. Väl underhållet 1920-talshus med kakelugn, vackra trägolv och andra tidstypiska detaljer som tillsammans med en smart planlösning och modern standard ger huset mycket känsla och hög kvalitet. En salongslik utbyggnad mot trädgården, med plats för stora middagar och dit syrendoft och fågelkvitter väller in genom fönsterdörrarna, gör detta hem till en riktig juvel. Känn dig genuint och varmt välkommen till Kråkrisvägen 5.

Här bor du i en svårslagen miljö där det ibland känns som tiden stått still men ändå med stadens puls och utbud runt hörnet. Du njuter av villaträdgårdarnas lummighet och gemyt, med förskola och skola på bekvämt gångavstånd, och med bara minuter till tunnelbana och cykelstråk som tar dig in till stan på mindre än en kvart. Enskedes restauranger, butiker, badhus och bibliotek samt hypade Kärrtorps kvartersbiograf, deli och bageri är härliga mötespunkter i området utöver de många lekparkerna. Enskededalen är, med denna svårslagna kombination, ett av Stockholms mest efterfrågade villaområden.

Huset erbjuder en totalyta på 149 kvm (boarea 107+biarea 42) och disponeras idag som 5 rok plus ett mysigt vindsloft på ytterligare c:a 11 kvm (biyta). Vidare finns även en isolerad och inredningsbar bod på 15 kvm, idag använd som snickarbod och förråd.

Huset har också en fantastiskt ljus, trevlig och social tillbyggnad med högt i tak och stora spröjsade fönsterdörrar i två väderstreck, som ger underbar närkontakt med trädgården och plats åt stora middagar och umgänge. Öppnas alla fönsterdörrar ger den nästan känslan av en pergola, men är mer lättillgänglig och alltid bekväm oavsett väderlek. På utbyggnadens trapp avnjutes med fördel morgonkaffet i solen och i den vida öppningen mot köket slår sig gärna barn och gäster ner för samvaro medan middagen tillagas. I vardagsrummet fortsätter det antika furugolvet och eftermiddagsljuset faller vackert genom kulturglas i spröjsade fönster. Vi hittar här en charmig och smakfull kakelugn som hjälper till att sprida både värme och atmosfär.

Det övre planet innefattar två sovrum, trappa till ombonat vindsloft samt ett badrum. På källarplanet med golvvärme och bekväm takhöjd finns ett rymligt och ombonat allrum/sovrum med öppen spis, en matkällare, ett rymligt badrum och en hall med bra förvaringsutrymmen.

Den insynsskyddade tomten (friköpt) har en välmående gräsmatta åt öst och syd med sol dagens alla timmar och kvällssol i läig del av tomten vid boden. Här finns också en nedgrävd studsmatta som hjälper till att roa barnen i timmar utan att störa trädgårdens utseende då den döljs av äppelträd och hallonbuskar.

Bergvärme. Fiber finns indraget.

Välkommen hem!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy