Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Blomstergatan 2, Norra Rörum, Höör
Typ
Villa
KVM
135.0 kvm, biarea 15.0 kvm
Tomt
1 093 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Varsamt renoverad skånelänga!

I Norra Rörums äldre kvarter välkomnas ni till ett unikt hus med mycket karaktär och bevarade detaljer. Synliga takbjälkar, dörrar med lås och beslag från sekelskiftet, kakelugn och bevarad äldre bakugn. Med varsam hand har man bevarat och återskapat känslan av sent 1800-tal, både vad gäller materialval och design.

Huset som kallas "Elisabeths Ro" (efter en pensionerad sockenpräst som byggde huset till sig och sin fru) är uppskattningsvis byggt sent 1800 tal. Man har funnit dokument som visar att man fram till 1967 bedrev postkontor i huset. En del av inredningen från denna tid finns kvar i bostaden och följer med huset.

Bostaden nås antingen från entrén vid trädgårdssidan eller från farstun vid husets framsida. Entréplan erbjuder flera sällskapsrum, två sovrum och två wc. Köket med lantlig inredning i vitt med ett klassiskt skafferiskåp. På övre plan finns ytterligare två sovrum samt en oinredd vind med möjlighet att utöka bostadsytan.

Exteriören är lika tilltalande som interiören. Stengärde angränsande till hage, fruktträd med plommon och äppleträd med det ovanliga Belle De Boscop - Det bästa matäpplet som finns! Och som sig bör på en äldre fastighet finns det stockrosor runt det gamla stallet, vedboden och garaget.

I Norra Rörum finns förskola, skolbuss erbjuds in till grundskolorna i Höör. Ca 15 minuters bilfärd in till Höörs centrum och tågstation.
Butiksutbud finns vid City Gross och Navet som nås på ca 10 minuter. Ca 4 km från huset når ni Dagstorpssjön som erbjuder bad samt fina promenadstråk och grillplats.

Varmt välkomna att boka visning via hemsidan eller ta kontakt med mäklaren!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy