Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Stenestad 2421, Stenestad, Svalöv
Typ
Villa
KVM
300 kvm, biarea 35 kvm
Tomt
2 190 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Skapa din husdröm

Välkommen till Stenestad 2421 - byns gamla skola.

På Söderåsen i kyrkbyn Stenestad finns nu möjlighet att förverkliga dina husdrömmar.

Ett hem på hela 300 kvm och över 2 000 kvm tomt finns till ditt förfogande. Huset är byggt mellan år 1894 och 1897 och var ett av skolhusen i byn. Här inrymdes två skolsalar för folkskolans mindre barn samt bostad åt två folkskollärare. Trädgården anlades som skolträdgård för undervisning av trädgårdsskötsel.

Ett stort och härligt hem som ligger perfekt i byn sidan om Hembygdsgården. Ett hem som man börjat renovera och mer finns att göra. Ett hem som du kan förverkliga dina inredningsdrömmar och som du både kan bo och renovera i samtidigt. Ovanvåningen är inredd med sovrum, allrum, klädkammare mm samt ett badrum. Från ovanvåningen blickar du ut över de grönskande vyerna.
Huset ligger centralt i byn där vägen till Kågeröd förgrenar sig. Framför huset finns en härlig gräsmatta inramad med häck /staket. Ett trevligt hem med träfasad i bra skick som byttes av förra ägaren. Ett stort hem med många stora fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp där större delen av bottenvåningen är inredd. Säljarna har börjat förbereda flytt av köket till husets andra skolsal som ligger på husets baksida. Ett stort rum på över 60 kvm med panel i taket och obehandlat trägolv som också har dessa vackra fönster. Dessutom har man satt in två nya fönsterdörrar. Ett stort härligt rum med mycket skaparglädje. Från en av fönsterdörrarna når du husets trädäck som ligger på baksidan och har västerläge. En underbar plats där man njuter i lugn och ro när man blickar ut över vyerna.

Ett hem som är unikt redan idag men för dig som vill skapa kan det bli helt fantastiskt. Huset har många möjligheter och stor potential både invändigt och utvändigt. Här kan du bo och njuta av naturen inpå knutarna och inte långt från de större städerna. Bo billigt utan parkeringsproblem och skapa dig ditt perfekta drömboende. Kontor hemma, eller egen egen verksamhet? Platsen finns eller varför inte Bed & Breakfast eller helgrestaurang? Ni är inte många i byn men många passerar när man skall till trevliga turistmål runt omkring såsom Ring Knutstorp, Söderårsens Nationalpark och Klåveröd strövområden. Mountainbikes bana finns i närheten och det är motorcyklarnas mecka att köra i området runt alla vackra slingriga vägar. Tåget når du i Kågeröd 5-7 min bort. I december invigs Söderåsbanan som trafikerar sträckan mellan Åstorp - Teckomatorp.

Stenestad är beläget 181 m.ö.h på Söderåsen i närheten av Söderåsens nationalpark. Byn är uppvuxen kring Stenestads Kyrka. Närmast större ort är Kågeröd där många av Stenestads barn går i skolan på Lunnaskolan. Kyrkan är fortfarande en central plats i byn. Ett café finns samt eget bibliotek. Varje julotta tänds byn upp med ljus och flera hästekipage kommer med vagn eller släde. På nyårsdagen hålls nyårskonsert.

Här är hemmet för dig som vill skapa ditt drömhem och samtidigt bo lugnt och rofyllt i en underbar miljö. Vackert både på sommaren och vintern.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy