Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Knivinge Solgläntan 1, Landet Ljungsbro, Ljungsbro
Typ
Villa
KVM
318.0 kvm, biarea 162.0 kvm
Tomt
1 525 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

UNIK CHANS ATT FÖRVERKLIGA ER LANTLIGA DRÖM!

Ta chansen att förverkliga drömmen om det lantliga livet. Här bor ni omgivna av vackra vidder och landskap samt med ett härligt lugn som stillar sinnet efter långa arbetsdagar. Fastigheten är vackert belägen med närhet till väletablerade och populära Ljungsbro och all dess utbud av skolor, förskolor, mataffärer samt annan service. Till Linköping city tar ni er smidigt med bil på ca 15 minuter.

På denna vackert belägna fastighet finner ni två stora, smakfulla och mycket påkostade hus. Detta är perfekt för er som önskar ett generationsboende eller om ni enbart vill hyra ut ett av husen och på så vis täcka en stor del av er boendekostnad. Det stora huset är arkitektritat och uppbyggt 2006/2007. Huset utgörs av 202+151 välplanerade kvadrat fördelade på 1,5 plan plus källare i sutterängplan. Ni välkomnas av ett härligt entréplan med ett lantligt inspirerat kök, ett fantastiskt vardagsrum med stora sociala ytor och härliga fönsterpartier. Vidare finner ni ett nyrenoverat och lyxigt badrum samt nyrenoverad tvättstuga. Övervåningen erbjuder tre sovrum, ett badrum med bastu, ett mysigt loft samt ett stort allrum där hela familjen kan samlas och umgås. Från allrummet på övervåningen finner ni även en stor balkong! Husets stora trädäck har tre utgångar och erbjuder gott om loungeytor, utrymme för matgrupp samt ett charmigt utekök. I källarplanet finner ni, utöver dubbelgaraget, bland annat ett nybyggt och fräscht gym.

Det mindre huset är ett praktiskt enplanshus med två inredda loft i vardera gavel på huset. Huset utgörs av 115,7 + 11,2 kvm som är fördelade på kök, vardagsrum, sovrum, badrum med bastu, tvättstuga samt två sovloft på de inredda vindsdelarna. Huset byggdes 1900 men har totalrenoverats från grunden under -02/-03. Detta hus hyrs idag ut till en trevlig barnfamilj som kommer att flytta ut under sommar/höst 2022.

Den stora, välskötta och rogivande naturtomten som hör till husen har härliga gräsytor och många soltimmar. Praktisk, lättskött och mycket inbjudande gårdsplan med plats för flera bilar att parkera. Det stora huset erbjuder ett dubbelgarage med goda förvaringsmöjligheter.

Är du intresserad av att veta mer om denna underbara fastighet, välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Rumsbeskrivning

Stora huset:

Hall
Stor hall med ljusa ytskikt, praktiskt stengolv samt plats för avhängning. Hallen leder er vidare till entréplanets stora och rymliga vardagsrum, kök, badrum samt till övervåningen och källarplanet.

Kök
Lantligt inspirerat kök med smakfull köksinredning och en fin köksö. Köket har många fönster som ger ett fint ljus och härlig utsikt. Den maskinella utrustningen ärspis med häll, kyl och frys, mikro och diskmaskin. Köket är lätt att möblera och har utrymme för stor matgrupp samt loungemöbler för den som önskar. Ljusa ytskikt och praktiskt klinkergolv. Från matplatsen i köket når ni, trädäck, tvättstuga och det stora och mycket lyxiga badrummet.

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med stora fönster och gott om ytor för den stora soffgruppen. Här finner ni ljusa ytskikt och fint parkettgolv. Utgång till det stora trädäcket finns via vardagsrummet.

Badrum:
Lyxigt och mycket påkostat badrum med stor jacuzzi, dusch med glasdörrar samt tvättställ och toalett. Både väggar och golv är beklädda i en vacker och påkostad natursten.

Tvättstuga:
Snyggt golv i vacker natursten och vitmålade väggar. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare samt en praktisk bänkskiva i vinkel med gott om förvarings- och avlastningsytor.

Övervåning
Stort allrum med en fantastisk rymd där taket är öppet upp till nock! Här erbjuds ni gott om ytor för den stora soffgruppen och annan valfri möblering. Här finns verkligen gott om ytor för umgänge och lek för hela familjen. Vitmålade ytskikt och fin parkett på golvet. Allrummet ansluter vidare till sovrum, loft, balkong samt stort badrum.

Från allrummet når ni tre fina sovrum, samtliga med parkettgolv och vitmålade väggytor. Förberett för braskammin.
Mysigt loft som är perfekt som gästrum alternativt en mysig TV/lekhörna för barnen.
Stort helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Här finner ni en dubbeldusch, bastu, wc, badkar samt handfat i kommod för två.

Uteplats/Trädäck
En stort och underbart trädäck med utekök, gott om utrymme för loungedel, matgrupp samt annat passande möblemang. Härifrån har du utsikt mot öppna och vackra landskap. Trädäcket öppnar upp mot härlig gräsmatta.

Lilla huset

Stor och ljus entré/kapprum med gott om ytor för avhängning av ytterkläder. Här har ni fina fönster och öppet upp till nock.
Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är utrustat med kul och frys, induktionshäll, ugn, mikro samt en charmig vedugn. I vardagsrummet och köket finner ni klinkergolv och målade ytskikt. Härlig takhöjd med synliga takbjälkar och öppet upp till nock. Här finns även en braskamin.

Från kök och matplats når ni ett sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel.
Härifrån når ni även det ena sovrummet som är beläget en trappa upp i den ena inredda vindsdelen.

Från vardagsrumsdelen når ni ett stort badrum med dusch, badkar, bastu, toalett, samt tvättställ. Badrummet är helkaklat och har golvvärme och klinkergolv.

Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt avlastnings- och förvaringsytor.

Från vardagsrumsdelen finner ni en spiraltrappa som leder upp till det tredje sovrummet. Här finns gott om utrymme för större säng och förvaringsmöbler.

Uteplats
Härlig uteplats med mycket sol och härliga ytor för loungemöbler, matplats och grillplats.

Kök

Det sociala, tidstypiska och öppna köket har vita väggar och vackert trägolv. Utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, frys, diskmaskin, kyl och mikrovågsugn. I övrigt erbjuder köket en trevlig köksö och gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt ? ett rymligt, stilrent och härligt rum med vackert trägolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, kakelugn, generös takhöjd och gott om plats för soffa och matgrupp.

Allrum

Detta stora och öppna rum har generösa sällskapsytor, öppen spis och lättmöblerade ytor. Ett allrum med ljusa väggar och parkettgolv.

Uteplats 1

En stor, underbar och charmig altan med utekök, loungedel och lättmöblerade ytor. Härifrån har du utsikt mot öppna landskap. Nås via vardagsrummet och köket.

Kök

Det sociala, tidstypiska och öppna köket har vita väggar och vackert trägolv. Utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, frys, diskmaskin, kyl och mikrovågsugn. I övrigt erbjuder köket en trevlig köksö och gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt ? ett rymligt, stilrent och härligt rum med vackert trägolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, kakelugn, generös takhöjd och gott om plats för soffa och matgrupp.

Allrum

Detta stora och öppna rum har generösa sällskapsytor, öppen spis och lättmöblerade ytor. Ett allrum med ljusa väggar och parkettgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Knivinge 1 Uppmätning area Knivinge Solgläntan 1 Stora huset Knivinge Solgläntan 1 Enplans

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

9 varav 6 Sovrum

Max antal sovrum

7

Tomtareal/mark

1 525 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

318 kvm

Boareabeskrivning

Huvudbyggnaden har, enligt uppmätning, en BOA om 202,5 kvm och en BIA om 151,1
Lilla huset har, enligt uppmätning, en BOA om 115,7 kvm och en BIA om 11,2

Biarea (BIA)

162 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Knivinge Solgläntan 1

Ort

Ljungsbro

Kommun

Linköping

Taxeringsår

2018

Värdeår

1970

Taxeringsvärde byggnad

2 931 000 SEK

Taxeringsvärde mark

606 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

3 537 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

LINKÖPING KNIVINGE 1:8

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1900 + 2006

Om-/tillbyggnadsår

2003

Typ av byggnad

1½ plan med källare + 1 plan med inredd vind

Fönster

Isolerglasfönster (3-hlaskasetter och 2-glaskasetter)

Skorstenstyp

Murad skorsten med insatsrör

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Enskilt avlopp med trekammarbrunn

Vatten

Djupborrad brunn

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Källare/Platta på mark

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä och trä/timmer

Fasadtyp

Puts

Bjälklag

Trä och betong

Jordat eller ojordat

Jordat

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Renhållning

4 470 SEK/år

Elkostnad

22 527 SEK/år

Hushållsel

21 816 SEK/år

Summa driftkostnad

48 813 SEK/år

Antal personer i hushållet

8

Fastighetsskatt/-avgift

13 002 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 25/10 2021

Specifik energianvändning

81 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

130 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Bert Granberg, Byggnadsmiljö och radonbesiktningar AB

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Linköping Knivinge Ga:2

Inteckning

Inteckningar

17

Totalt belopp

4 516 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy