Länk kopierad!

Visningar

sön 22 maj 14:00 - 16:00
mån 23 maj 17:00 - 18:15

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 175 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Hemmansvägen 8, Furulund, Furulund
Typ
Villa
KVM
146.0 kvm
Tomt
628 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Trevlig familjevilla i Furulund

Välkommen till Furulund och denna välskötta familjevilla på ett och ett halvt plan. Villan är funktionell och praktisk för barnfamiljen med hela fyra sovrum, vilket skapar möjlighet för den som vill arbeta hemifrån. Ljusa och härliga sällskapsytor med utgång till ett mysigt trädäck på solsäkert läge. Med en bra förskola runt knuten i sann Bullerbykänsla, närhet till Kävlinge ån och trevliga strövområden, är inte konstigt att familjer vill flytta till expansiva Furulund. Tågstationen som sattes i bruk förra året skapar goda pendlingsmöjligheter till Lund, Malmö och andra närliggande orter. Bostaden ligger endast några kilometer till Kävlinge centrum där du finner all önskvärd service.

Rumsbeskrivning

I hallen ligger ett rustikt klinkergolv i bruna nyanser och väggarna är vitmålade. Till vänster finns ett välskött helkaklat badrum från 1994 med golvvärme och duschkabin från 2020. Vidare från hallen ligger ett stort sovrum med god förvaring och ljust parkettgolv samt vita väggar. Intill finns ytterligare ett rum som kan användas till sovrum, kontor eller ett perfekt lekrum till barnen. Här finns också ett ljust parkettgolv och väggarna är tapetserade i gul ton. Till vänster om hallen ligger köket som är ett profilkök från 1998 med vita luckor och exklusiv granitskiva. På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt. Från köket når man groventrén där det ligger grå klinkerplattor på golvet och väggarna är vitmålade. Detta är en vanlig "vardagsingång" där skolväskor och träningskläder hamnar. Matplatsen i köket har en strategisk plats framför det stora köksfönstret i söder. Här kommer man även ut till det soliga trädäcket med markis från altandörren och vidare till den gräsbeklädda trädgården. Vardagsrummet når man både från kök och hall. Detta rummet är både smakfullt och stilrent med sina vita väggar, vilket gör att man sätter färg med hjälp av kuddar och andra inredningsdetaljer. På golvet ligger en tidstypisk, gedigen ekparkett. Detta tillsammans med dom stora fönsterpartier blir ljusflödet fantastiskt i detta rum.
Övre plan har genomgående bokparkett på golven och ljusa väggar som skaparen känsla av rymd och luftighet på detta plan. Här finns två sovrum på ena gaveln och ett stort allrum på andra gaveln. Här finns möjlighet för den stora familjen att göra fler sovrum, om så önskas. Ett helkaklat badrum med blått klinker på golvet , takfönster och dusch. Övre plan har också två bra klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.
Låter detta som ert nästa hem till hösten? Välkomna att boka in er för en visning!

Kök:
Vit köksinredning från Profilkök 1998
Spis och spisfläkt: Siemens (2018)
Kyl: Elektro Helios (äldre)
Frys: Inbyggd Selectro (1998)
Diskmaskin: Electrolux (2017)
Ugn: Cylinda (2010)

Tvättstuga:
Tvättmaskin: Bosch (2010)
Torkskåp: Cylinda (2009)
Vit inredning med bänkskiva och vask.
Varmvattenberedare

Dokument (pdf)

Planlösningar energideklaration Rapport Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 175 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

628 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

146 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Hemmansvägen 8

Ort

Furulund

Kommun

Kävlinge

Taxeringsår

2018

Värdeår

1973

Taxeringsvärde byggnad

1 285 000 SEK

Taxeringsvärde mark

524 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 809 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

KÄVLINGE MAJSEN 11

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1973

Utförda renoveringar

Tegling av fasad -90.

Typ av byggnad

1,5-plansvilla

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt värmepump luft/luft

Skick på värmeanläggning

Värmepump servad 2020

Ålder på värmeanläggning

2009

Märke på värmeanläggning

IVT

Stomme

Trä

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

ADSL

Uteplatsbeskrivning

Altan byggd 2015 i söderläge med markis från 2017. Trädgården är övervägande gräsbeklädd med häck som ramar in tomten. En praktisk trädgård för barnfamiljen med bollspel och lekar. Önskar man större utrymme så finns det större gräsytor och en beachvolleybollplan utanför huset. På förskolan finns en fantastisk lekpark. I trädgården finns även odlingslådor till kryddor och grönsaker.

Övriga byggnader

Isolerat förråd med extra kyl och frys. Bra till vinterförvaring med tanke på att det är isolerat.
I anslutning till förrådet finns garaget, med plats för en bil. Delvis isolerat.

Byggnadskommentar

Samtliga fönster bytta till 3-glas fönster 1990.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

5 951 SEK/år

Renhållning

1 400 SEK/år

Årlig elförbrukning

13 689 kWh/år

Elkostnad

34 429 SEK/år

Försäkringsinformation

IF

Summa driftkostnad

41 780 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns plats för två stycken bilar på uppfarten samt en bil i garaget.
Man kan parkera på vägen intill tomten samt på en gästparkering 50 meter ifrån huset.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 17/5 2022

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

147 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Jonas Helmfrid

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19730525)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

468 100 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Furulund är en tätort i Kävlinge kommun på södra sluttningen i Kävlingeåns sänka. Namnet antas komma från de stora skogsdungarna med tall som omger området som är ovanligt stora för att ligga på Lundaslätten.
Den nya tågstationen ligger en bit ifrån som öppnar upp goda pendlingsmöjligheter till Lund, Malmö och andra kringliggande orter. Området ligger endast några kilometer till Kävlinge centrum där du finner all önskvärd service. Hundra meter från huset ligger dagiset.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta