Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
15 000 000 SEK / Kontakta mäklaren
Adress
Kaptensbogatan 5, Kaptensbo, Jönköping
Typ
Villa
KVM
325.0 kvm, biarea 80.0 kvm
Tomt
1 819 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Prisbelönt arkitektur med unikt läge!

Med stadsbyggnadspriset som belöning för god arkitektur och ett unikt läge intill Vätterns strand placerar detta hus i ett unikt fack. Dessutom finns ett äldre välrenoverat hus på fastigheten som genererar intäkter. Detaljrikedomen är omfattande och måste upplevas på plats.

Rumsbeskrivning

1991 förvärvade ägaren marken med ambition att få bebygga den med sitt drömhus! Efter många års planering ner på detaljnivå kring allt från dörrtrycken till dispositioner utmynnade detta i ett prisbelönt hus av de kända arkitekterna Per Fransson och Mattias Wreland och huset stod klart år 2005.

Siarna lät inte vänta med sina omdömen. " Jönköpingshus hamnade i arkitekturbibel" skrev Jönköpingsposten. "Vita huset" blev ett annat epitet i ett reportage. Finaste priset blev Stadsbyggnadspriset där man uttryckte att " värdefullt tillskott i den byggda miljön i Jönköpings kommun". Utöver detta har flertalet magasin gjort reportage och prisat allt från planlösningen till detaljer och unika lösningar som integrerats snyggt i helheten.

Nedan görs en begränsad beskrivning av hur huset disponeras med begränsat upptagande av detaljer så att Ni orkar läsa klart beskrivningen. Bäst är som alltid att uppleva huset på plats.

Först av allt vill vi berätta att på fastigheten finns även ett gästhus/uthyrningsbostad anno 1909 som beskrivs närmare i slutet av denna beskrivning. Hyresintäkten är f.n. 8.500 kr/mån.

Entréplan
Välkomnande HALL med en spännande dörrlösning med ljusinsläpp i form av glas på såväl båda sidor som ovanför dörren vilket ger en ljus hall med lagom integritet. Direkt i hallen ges känslan av att man inte befinner sig i något dussinhus. I blickfånget ser man genom vardagsrummet och ut över Vättern samt genom den läckra specialbeställda trappan som man ser "igenom" och designats av Stina Sandwall. Golvet består av vakumsugen betong som till skillnad från stålslipad ger en levande känsla i materialet ( finns även i kök, vardagsrum och sovrum på detta plan). Just vid entrén har man fräst ut i betongen för att entrémattan skall hamna i samma nivå som golvet. Vid entrén finns skjutpartidörrar till ett rymligt klädförvaringsutrymme, allt för att ge en kombinerat praktisk och designmässigt avskalad miljö.


I anslutning till hallen finner man KÖKET som man enkelt kan stänga till med skjutdörrar som integrerats i väggarna. Matplatsen är rymlig och med de rumsavskiljande öppna skjutdörrarna ser man såväl åt väster mot Åbolid, Lerhagen och Bymarken som åt öster med Vätterns böljande vågor samt grannens fina träd åt söder. Just åt söder finns en utgång till en altan och alla stora partier har försetts med snygga lamellgardiner för att skydda mot sol eller insyn. Köket har fått en häftig inredning i form av en köksö med schyssta bänkskivor i materialet corian. I skivan finns praktiska pushup eluttag för matberedare, mobilladdare eller kanske en dator för recepten vid matlagning. Köket är av märket Multiform och diskhoarna är snyggt underlimmade för att ge en integrerad snygg känsla. Stänkskyddet mot väggarna består av glasskivor. Kranen är av märket Vola och sticker ut som en snygg designdetalj. Utrustningen i köket består av spishäll, diskmaskin, fläkt, kyl, frys och mikrovågsugn.

Två trappsteg ner når man VARDASGRUMMET och får då njuta av hela 50 kvadratmeter och en takhöjd om hela 3 meter mot övriga huset som har 2,7 meter. Man blir minst sagt hänförd av glaspartierna som går från golv till tak och Vättern i blickfånget. Blir man trött på den hänförande utsikten kan man vända blicken mot den integrerade eldstaden med hel glaslucka tillverkad av det tyska företaget Camina-Schmid och praktiskt och designmässigt unikt finns även integrerad vedförvaringsfack i väggen belagd med lättrengjord yta i form av glas. De stora fönsterpartierna har försetts med utvändiga elektriska solstyrda screen markiser för att hålla borta det starkaste ljuset men fortfarande kunna se ut. I vardagsrummet finns även platsbyggd förvaring för såväl media utrustning såsom champagneglas och avec och i taket finns integrerade kablage för ljudsystem.

Vid ingången till SOVRUMMET/ KONTOR slås man direkt av de speciella dörrarna som är betydligt högre än vanliga och ger en helt annan känsla framförallt när dörren är öppen. Dörrarna är i massivt trä av märket Snickar Per och har designats av Jonas Lindvall och Olle Anderson. Sovrummet har för övrigt garderober av klassisk design.

WC/DUSCH med klinkergolv och helkaklade väggar, handduksvärmare, vägghängd wc samt snygg komod för handfat och läckra välvda dushdörrar i glas.

En praktisk groventré med klinkergolv är som en dröm för familjen. Här är den belägen mellan huset och garaget och binder samman dem på ett bra sätt som möjliggör parkering och ingång i huset utan att behöva gå ut. Här finns gott om plats för klädförvaring och även en utgång till tomtens andra sida.

I anslutning till groventrén finns en praktisk TVÄTTSTUGA med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och plats för såväl linneförvaring som hängtorkning och klädvård i övrigt. Husets ventilationssystem för till och frånluft finns även här samt en strategiskt placerad vinkyl.

GARAGET är stort och rymmer två bilar och alla annat skrymmande man behöver samt en bergvärmepump som tjänar båda husen på fastigheten.

Med egen ingång från huset norra del ( bakom garaget) finns en egen ingång till ett SOVRUM med privat WC/DUSCH tänkt att kunna tjäna som uthyrningsdel. I en vägg finns installationer färdiga för att kunna ansluta ett trinett kök. Idag har rummet en dörr som mynnar ut i groventrén vilket gör att rummet integrerats med det övriga huset. WC/DUSCHEN är självklart helkaklad och golvet är belagt med klinkers. Önskar man hyra ut rummet möblerat uppskattas hyresintäkten till 5.000 kr.

Från groventrén kan man även ta sig ut till husets östra sida där det finns ett helglasat uterum byggt 2020 och som kronan på verket finns ett nedsänkt spa som alltid står redo för en avslappande stund. Välj själv om du vill njuta av masserande jetstrålar eller bara en lugn ljusterapi med utsikt över Vättern.

När man tar sig en trappa upp förvånas man över ljuset som förklaras genom takfönster längs hela trappans längd.

På detta plan kommer man först till ett rejält ALLRUM/TV-/MEDIA-RUM med parkettgolv och utgång till balkong.

Planet inrymmer även TVÅ SOVRUM med parkettgolv och lite högre placerade fönster, vars öppningar sträcker sig längs hela rummens ytterväggar. En mindre del av fönster partiet är öppningsbart. Tanken är att ge mer väggyta utan att ge avkall på ljusinsläpp.

I anslutning till sovrummen finns ett STORT BADRUM med såväl dusch som jacuzzi, bastu med helglasad vägg för att slippa få den traditionella klaustrofobi känslan samt dubbel handfat med snygga komoder och exklusiva badrumsskåp av märket Keuco med avancerade gasdämpare till de öppningsbara spegelpartierna. Badrummet nås även direkt från masterbedroom.

MASTER BEDROOM beskrivs bäst som en lyxsvit på ett femstjärnigt hotell. Sängarna står placerade i riktningen med fotänden mot den helglasad väggen mot Vättern och självklart finns en dörr som tar en ut på balkongen.

På båda sidor från sängen kan man ta sig mot den rejält tilltagna "walk in closet" med snygga förvaringslösningar med plats för såväl skor som väskor, kostymer m.m. Från detta utrymme når du även badrummet.

BALKONGEN sträcker sig längs hela husets öster sida och tycker du inte att det är bra nog kan du ta spiraltrappan härifrån upp till husets takterrass med 360 graders vy, kvällssol, hänförande utsikt över Vättern m.m.


GÄSTHUSET/UTHYRNINGSBOSTAD.

Huset är ca 80 kvm fördelat på 5 rum och kök och har hyrts ut en längre tid till ett en persons hushåll.
På husets entréplan finns KÖK med spis, fläkt och kyl/frys. VARDAGSRUM med öppenspis med insatskasette och MATSAL samt ett SOVRUM.

En trappa upp finns TVÅ SOVRUM varav ett större med plats för dubbelsäng. Planet inrymmer även WC.

En trappa ned från entréplanet finner man WC/DUSCH/TVÄTTSUGA med klinkergolv och helkaklade väggar samt FÖRRÅD och utgång till tomten.

Dokument (pdf)

Planlösningar tomtkarta (1)

Länkar

Film Kaptensbogatan 5

Allmän information

Pris

15 000 000 SEK (Kontakta mäklaren)

Antal rum

8 varav 5 Sovrum

Tomtareal/mark

1 819 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

325 kvm

Boareabeskrivning

Boarean är fördelad på 220 kvm i huvudbyggnaden samt 85 kvm på gårdshuset.

Biarea (BIA)

80 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Kaptensbogatan 5

Ort

Jönköping

Kommun

Jönköping

Taxeringsår

2020

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

5 583 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 182 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

7 765 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

JÖNKÖPING TROLLBERGET 7

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

2005 (1909)

Typ av byggnad

Huvudbyggnad i 2 plan ( Gårdshus i1½ plan med källare)

Typ av ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Fönster

3-glasfönster

Skorstenstyp

Murad skorsten

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

Betong

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump 2021

Stomme

Trä

Fasadtyp

Puts

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

14 082 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Jönköping Trollberget Ga:1

Planer och bestämmelser

Stg 173(kaptensbo)m Fl I Sofia Församling, Detaljplan (Beslutsdatum: 19931007)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Vättern, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20140130, Registreringsdatum: 20140822)

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Utsikt - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Utsikt - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Avloppsledning mm - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Avloppstrumma mm - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Utsikt - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Utsikt - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Avlopp

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut AVLOPPSTRUMMA MM

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut AVLOPPSLEDNING MM

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

2 900 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta