Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Blåvingevägen 5, Huddinge, Huddinge
Typ
Villa
KVM
117.0 kvm, biarea 65.0 kvm
Tomt
1 109 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig, ljus och välskött familjevilla med plan trädgårdstomt

* ACCEPTERAT PRIS - FÖRST TILL KVARN *
I populära Myrängen finner vi denna ljusa, renoverade och stilrena familjevilla som nu är till salu. Ett inflyttningsklart hus som ger ett genomgående rent och luftigt intryck med välplanerade ytor. Vi finner bland annat 4 bra sovrum, 2 badrum varav det ena mycket smakfullt renoverats på nedre plan. Fint kök, extra allrum samt mysigt och rymligt vardagsrum. Plan och fin trädgårdstomt är ytterligare några exempel på vad vi finner på den här trevliga fastigheten. På baksidan av huset finner ni även en trevlig friggebod som idag är inredd som tonårsrum.

Beläget nära såväl skola och kommunikationer som till naturen. Området i sig är lugnt och tryggt och ingen genomfartstrafik, perfekt för barnfamiljen.

Ett hem att trivas i som bör ses.

Hjärtligt välkommen på visning!

Säljarens ord:
Vi letade hus ett längre tag tills vårt drömhus kom ut till försäljning. Detta gamla sekelskifteshus gick rakt in i våra hjärtan. Att vakna på morgonen och öppna sovrumsfönstret och känna doften och brisen av den fantastiska björken kommer vi aldrig glömma. Våra båda barn har växt upp här med gångavstånd till dagis, skola och fritidsintressen. Sommarmiddagarna har avnjutits på altanen med familj och vänner, eller bara hängt där dag som kväll. I trädgården har det varit mycket lek både sommar som vinter. och på höstarna har det plockats äpplen till ljuvliga äppelpajer.
När vår son blev tonåring ville han ha mer avskildhet så vi inredde friggeboden till hans lya som han uppskattade mycket. Vi kommer sakna lugnet i området och den härliga atmosfären men nu väntar nya äventyr för oss.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: ENTRÈPLAN:

- Välkomnande hall med klinkergolv, plats för klädhängare och ingång till stilrent badrum samt sovrum.

- Helkaklat och stilrent badrum med klinker och underliggande elgolvvärme, toalett, tvättmaskin, torktumlare, kommod, spegelskåp, spotlights samt dusch.

- Mysigt sovrum med heltäckningsmatta, ljusa väggar samt plats för större säng.

- Källardel med verkstad, inredd vinkällare, förråd, pannrum samt ett större förrådsutrymme i anslutning direkt till hallen.


MELLAN PLAN:

- Underbart vardagsrum med ett charmigt trägolv och vitmålade väggar. Härlig rymd i och med en takhöjd om ca 3,5 m, plats för större soffgrupp men även till matmöbel samt flertalet fönster som skapar ett härligt ljusinsläpp. Öppet in mot köket och anslutning till trädäckad uteplats i söderläge på husets framsidan om ca 70 kvm.

- Smakfullt inrett kök (-04) med klinkergolv och goda arbetsytorna. Vitvaror i form av spis (Huskvarna), kyl och frys (Samsung - Side by side), micro samt integrerad diskmaskin.

-Stort och fint sovrum med charmig trägolv, plats för större säng samt anslutning till egen klädkammare .


ÖVRE PLAN:

- Fint sovrum med ljusa väggar, fint ljusinsläpp samt plats för säng.

- Större sovrum med plats för dubbelsäng och eget badrum. Badrummet är ljust och utrustat med toalett, handfat samt badkar.

- Kontorsrum med loft, vitmålade väggar och trägolv. Loftet går att använda som sovplats.

Dokument (pdf)

Besiktningsprotokoll - Blåvingevägen 5 Areamätning - Blåvingevägen 5 Energideklaration - Blåvingevägen 5 Övre våningsplan - Blåvingevägen 5 Våningsplan - Blåvingevägen 5 Grundplan - Blåvingevägen 5

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

1 109,4 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Till stor del helt plan och lättskött trädgårdstomt som till stor del består av gräsmatta och fruktträd.

Boarea (BOA)

117 kvm

Boareabeskrivning

Bostaden blev uppmätt i samband med besiktningen av besiktningsman: Jörgen Enoksson.

Biarea (BIA)

65 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Blåvingevägen 5

Ort

Huddinge

Kommun

Huddinge

Taxeringsår

2018

Värdeår

1961

Taxeringsvärde byggnad

1 971 000 SEK

Taxeringsvärde mark

2 161 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

4 132 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HUDDINGE GULDVINGEN 9

Objektskategori

Småhus

Byggnader

Byggår

1927

Om-/tillbyggnadsår

2000

Utförda renoveringar

Badrum entrèplan 2006.
Badrum övre plan 2007.
Löpande ytskikt har gjorts.

Typ av byggnad

1½-plans villa med soutteräng

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glas kopplade samt isolerglas

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä samt murverk

Fasadtyp

Träfasad

TV/Internet beskrivning

Parabol, bredband Telia (Fiber)

Uteplatsbeskrivning

Plan fin tomt framför huset. Stort uteplats om ca 70 kvm i söderläge på husets framsida

Övriga byggnader

Bebolig friggebod samt förrådsbyggnad med plats för trädgårdsmöbler.

Radonkommentar

Ingen radon mätning utförd i huset

Ekonomi

Kommentar

Totala elkostnader, inklusive uppvärmning: 33.000 kr/år

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

3 348 SEK/år

Uppvärmning

33 000 SEK/år

Renhållning

2 596 SEK/år

Årlig elförbrukning

24 000 kWh/år

Försäkringskostnad

8 800 SEK/år

Summa driftkostnad

47 744 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Uppfart med plats för ca 3 bilar

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 8/6 2022

Specifik energianvändning

83 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

149 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Myrängen I, Stadsplan (Beslutsdatum: 19790108)

Inteckning

Inteckningar

14

Totalt belopp

3 977 400 SEK

Beskrivning

Övrigt

Blåvingevägen 5 är beläget i populärt och barnvänligt område med god grannsämja och nära skolor och natur med fina svampskogar.

Inom kortare promenadavstånd avgår buss 705 mot Stuvsta samt buss 742 mot Huddinge och Farsta/Skogås. I Stuvsta avgår pendeltåg mot såväl Stockholm C (restid 13 minuter) som Södertälje (restid 31 minuter). Här avgår även fler bussar mot bland annat Kungens kurva och Fruängen. Om man vill kan man även promenera till Rågsveds T-bana.

Närmaste skolorna som finns runt omkring är bland annat Myrängsskolan, Stensängsskolan samt Solfagraskolan och Kvarnbergsskolan.

I närheten finns även Björkängshallen och inom kortare bilavstånd även simhall. Åt andra hållet finns dessutom Ågesta naturreservat och Ågesta ridklubb (även Gladö och Sundby gårds ridskola finns i Huddinge).

På Huddinge kommuns hemsida: www.huddinge.se finns mycket trevlig information att tillgå vad gäller skola, natur och diverse utbud. Nedan kommer ett litet urplock från hemsidan:

"I Huddinge finns många spännande utflyktsmål och ett brett utbud av fritidsaktiviteter.

Vill du koppla av, ta dig då ut till den natur som Huddinge erbjuder. Här finns skogar, berg, sjöar och en rofylld tystnad. Vi har hela sju naturreservat i kommunen.

Huddinge erbjuder ett brett utbud av friluftsaktiviteter som klättring, orientering, kanotpaddling, golf (Ågesta golfklubb), ridning, och vintertid utförsåkning med skidor eller snowboard. Inom promenadavstånd finner vi ishockeyhallen. I Kungens Kurva finns Heron City- ett hus fullt av upplevelser för både stora och små.

Från Vårby brygga kan du, från maj till september, ta båten ut på Mälaren, till Birka eller Stockholm.

Eller vill du kanske hellre gå på museum? Passa på att besöka Internationella Barnkonstmuseet i Vårby Gård, det enda i sitt slag."

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl