Länk kopierad!

Visningar

sön 24 sep 14:00 - 14:40
Premiärvisning! Anmälan krävs, varmt välkomna! Boka er direkt på vår hemsida
tis 26 sep 17:30 - 18:10
Bokad visning! Anmälan krävs, varmt välkomna! Boka er direkt på vår hemsida.
tors 28 sep 17:00 - 17:30
Bokad visning! Anmälan krävs, varmt välkomna! Boka er direkt på vår hemsida.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
13 845 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ledungsgatan 23, Västervång, Malmö
Typ
Villa
KVM
190.0 kvm, biarea 89.0 kvm
Tomt
831 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Kvalitetsvilla på Västervång mellan Fridhem och Bellevue

Tiden är inne då det är dags att låta nya ägare få flytta in i denna attraktiva senfunkisvilla på hörnet Vikingagatan och Ledungsgatan. Det första i raden av röda byggmästarvillorna uppfördes 1960 där vår hörntomtsvilla nyligen genomgick en totalrenovering för att återskapa den prakt och den kvalitet eran minner oss om. Genom villans hela interiör löper en diskret exklusiv ton av solida materialval, tidstypisk design och platsbyggda möbler och andra lösningar. Villan är noggrant renoverad tillsammans med Malmöarkitekten och formgivaren Jonas Lindvall. Hemmets sparsmakade designlinje kännetecknas av sobra färgskalor, sagolikt fina badrum och toaletter, klassisk minimalistisk interiör och tydliga men ack så stilfulla originaldetaljer. Stora nyrenoverade perspektivfönster tar visuellt tomtens klorofyllstinna lövverk in i huset. Allt känns så genomtänkt och välbefinnandet låter inte vänta på sig då vi äntrar villans huvudingång. Trädgården är ett ämne i sig där ädla träd och liguster samsas med vacker stenläggning och ribbade staket. Det är både insynsskyddat och sinnligt vackert. Närheten till havet, city, golf, rekreation och bra skolor samt allmänservice ger läget dess omåttliga popularitet. Välkomna till våra exklusiva bokade visningar.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ
Huvudingången ligger på villans västra sida och entrén består av en solid ekdörr under vitmålat skärmtak och spaljé. Hallen är rymlig och golvet är av svensk kalksten i original. Här finns en platsbyggd nisch för klädavhängning och trapphus till såväl källar- som ovanvåning. Access till kök, gästtoalett och vardagsrum.

GÄST-WC
Gästtoaletten är specialdesignad och totalrenoverades 2018 i carraramarmor. Här finns solitt handfat, även det i carraramarmor och utrustat med Vola-blandare. Spegelskåp med infälld belysning och ett mindre fönster.

VARDAGSRUM
Genom dubbelglasdörrar i original kommer vi in till en stor sällskapsavdelning med stora renoverade perspektivfönster ut mot trädgården. Plankgolv av vitvaxad ek och släta vita väggar. Ena rummets kortsidan består av en specialritad platsbyggd bokhylla och TV-inramning i valnöt. I taket löper diskreta ljusskenor för både punktbelysning och allmänljus.

MATSALSRUM
I rummet intill kök samt vardagsrum finns matsalen med bland annat murad öppen spis i klassisk Höganässten. Stora fönsterpartier med solskydd. Plankgolv i vitvaxad ek och hela tiljor möter även här släta vita väggar. En altandörr ut mot de stenlagda uteplatserna finns i detta rum.

KÖK
Platsbyggt tidstypiskt kök av massivt vitmålat trä och infälld effektbelysning. Tidstypiskt är också inredningens gångjärn och beslag. Bänkskivan och stänkskyddet i 30 mm är av carraramarmor. Exklusiva vitvaror från italienska Smeg - extra bred gasspis, ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

ÖVRE PLAN

HALL
En elegant ektrappa leder upp till hallen och ovanvåningen. Här finns den inbyggda garderobspanelen kvar i original längst hela ena sidan men även två rymliga klädkammare. Den ljusa hallen innehåller ingångar till samtliga sovrum och ovanvåningens våtutrymmen. Hallen kan också inredas med exempelvis kontorsdel eller läshörna intill utgången till balkongen i söderläge. En smart lucka i väggen är ämnat för tvättnedkast.

SOVRUM
På ovanvåningen finns fyra ljusa sovrum i olika storlekar, helt fria från insyn. Golven är av vitvaxad ek och möter också här släta vita väggar i samtliga rum. I det större sovrummet finns en specialritad sänggavel och ett matchande platsbyggt sideboard, båda i matt ek.

BADRUM 1
Ett rymligt och ljust badrum i carraramarmor. Det finns ett massivt dubbelhanddfat och ett smäckert spegelskåpet, med infälld belysning, som följer pulpettakets lutning. Arne Jacobsens Vola-blandare finns genomgående i dusch och handfat.

BADRUM 2
Mindre badrum som följer bostadens röda tråd för badrummen med carraramarmor till väggar och golv. Wc, dusch samt spegelskåp och spottar i taket.

KÄLLARPLAN

SOVRUM/ALLRUM
Spatiöst och ljust allrum med jutematta och släta vita väggar. Intill rummet finns ett rymligt förråd med väggfast garderobsinredning. Under mattan i källaren finns stengolv. Rejäla fönster bidrar till att källarplanet känns ljust och inkluderande.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med grått klinkergolv samt vita väggar. Tvättmaskin samt torktumlare av märket Miele, arbetsbänk med förvaring samt tvättho. Fönster för välbehövligt dagsljus.

MATKÄLLARE
Rymlig mat- eller vinkällare.

TRÄDGÅRD
Trädgården är lummig, välplanerad med flera stenlagda uteplatser. Den ena uteplatsen är diskret nedsänkt till en naturlig berså vilket både blir insynsskyddat och ger en spännande och omhuldad känsla. Trädgården är i övrigt synnerligen väldisponerad med ädla träd och Rhododendronbuskar, Magnoliaträd, liguster, Japanska lönnar och mycket annat. Ett ribbat träplank beväxt av murgröna tillsammans med uppvuxna träd och buskar omger hela tomten. Några spaljéväggar i trä bidrar också till att ge tomten dess spännande, parkliknande insynsskyddande miljö.

Länkar

Film

Allmän information

Pris

13 845 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

6 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

831 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Tomten är kvarterets största och mest uppvuxna. 2022 anlades hörntomten om på nytt med nya uteplatser, planteringar och ny garageuppfart ut mot Vikingagatan. Framsidan av huset ramades då också in av ligusterhäck, nya träd, marktäckande vita vinca minor samt buxbomklot. Ny planering anlades längs med huset med bla Hydrangena Limelight, Buxbom och liguster. Befintlig skiffer-terrass fixades också till och ramades in av en låg vintergrön ligusterhäck. Gång gjordes av offerdalsskiffer. Dessutom planterades Magnolia, smalbladig Ask, Korstörne och Ambra. Smarta lösningar med skärmstaket typ spaljéer är gjorda för insyn och inramning- och bidrar även till skydd mot vind och stöd åt grönskan.

Boarea

190 kvm

Boareabeskrivning

Källaren är att beteckna som biyta och ingår inte i bostadsytan.

Biarea (BIA)

89 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ledungsgatan 23

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1960

Taxeringsvärde byggnad

3 230 000 SEK

Taxeringsvärde mark

3 639 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

6 869 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

MALMÖ HJALMAR 11

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1960

Om-/tillbyggnadsår

Totalrenoverat 2018 med nya badrum och nytt kök samt samtliga ytskikt(se under utförda renoveringar)

Utförda renoveringar

2018 totalrenoverades näst intill hela huset.
- Ny el samt elcentral
- Strömbrytare från Byggfabriken
- Nytt genomgående golv i hela bostaden (kalkstensgolv är original)
- Köket renoverades
- Samtliga vitvaror utbytta
- Båda badrummen samt toalett renoverades
- Bytade tappvattenledaren
- Total uppfräschning av samtliga rum där alla väggar, innerdörrar, samt originalgarderober har målats om. Ektrappan slipades samt platsbyggda möbler ritades och alla golvlister byttes ut.
- Alla fönster på nedanvåningen fick motordrivna rullgardiner som funkar som solskydd. Ovanvåning samt källare har samma rullgardiner men manuella.

2021
- Heltäckningsmatta i jute i källartrappan samt i källaren.
- Nytt papptak.
- Alla fönster renoverades.
- Ny belysning utvändigt.

2022 fick trädgården sig ett rejält upplyft med bl.a:
- Ny garageuppfart.
- Framsidan av huset ramades in av ligusterhäck, nya träd, marktäckande vita vinca minor samt buxbomklot.
- Ny planering längs med huset innehållande Hydrangena Limelight, Buxbom och liguster.
- Befintlig skiffer-terrass fixades till och ramades in av en låg ligusterhäck som inom närmsta åren kommer att bli tät och växa upp till önskad höjd.
- Läggning av oregelbundna Offerdalsskiffer.
- Flertalet träd planterades, Magnolia, smalbladig Ask, Korstörne, Ambra.

Typ av byggnad

2-plans villa med källare

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

Blandade 2-glas kopplade samt 2-glas isoler

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Utvändiga plåtarbeten

Koppar

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Låglutande med papp

Grund

Betong (Källare)

Typ av uppvärmning

Grundvattenvärmepump

Skick på värmeanläggning

Bra skick

Ålder på värmeanläggning

2006

Märke på värmeanläggning

IVT Greenline

Stomme

Betong, lättbetong

Grundmur

Betonghålsten

Fasadtyp

Tegelstensfasad murad i förband

Bjälklag

Betong

Elkablar

Ledningar bytta

Huvudsäkring

20 A

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Elen är bytt i huset

TV/Internet beskrivning

Fiber in via Telia

Uteplatsbeskrivning

Flera stenlagda alternativ varav den ena är nedsänkt intill villans södra gavel och skyddad av ett lövverk såsom en berså

Övriga byggnader

Garage och förråd separat på tomtens södra del

Fel och brister

Inga kända fel och brister

Byggnadskommentar

Kvalitativa byggmaterial rakt igenom. Betong, lättbetong, tegel, svensk kalksten, granit, gran och ek mm.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Ett dubbelgarage nås bekvämt och enkelt från trädgården men även med bil från Vikingagatan. Kommunens boendeparkering(omr.kod 421) gäller för flera av områdets gator och vägar. Kl 9-18 gäller gatuparkering till kostnaden 10:-/timme(omr.kod 420)

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 28/3 2018

Energiprestanda, primärenergital

39 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1928-11-09, Senast ändrad: 2020-04-01)

Planer och bestämmelser

Hjalmar, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1967-04-26)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

8 127 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Västervång är ett av Malmös mest exklusiva bostadsområden. Här finns några av de största, finaste och mest påkostade villorna som Malmö har att erbjuda. Läget är utsökt, med Riberborgsstranden på gångavstånd och närheten till Erikslusts kommers och andra utbud av tjänster och service. Om du går ner till vattnet och svänger höger kommer du till Malmös mest populära badstrand, svänger du vänster hittar du till Limhamn och småbåtshamnen. Med bil, buss, cykel eller till fots ? längs med Ribersborg får du en otroligt scenisk färd på den korta vägen in till stan. Du tar dig även smidigt in till Malmö City och stadens puls på några minuter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl