Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
De gamlas väg 9, Enskededalen, Enskededalen
Typ
Villa
KVM
141.0 kvm, biarea 60.0 kvm
Tomt
660 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fint 20-talshus vid De Gamlas Lund

Välkommen till detta fina 20-talshus beläget på lugn och barnvänlig gata vid parken De Gamlas Lund. Huset ligger på friköpt och plan trädgårdstomt med utsikt över parken i underbara, familjevänliga, attraktiva och klassiska kvarter. I Enskededalen är det lätt att trivas och läget precis vid parken är lugnt och eftertraktat. Lägg sen till att i kvarteret bredvid ligger den fantastiska Magnebergsparken som är älskat av barnfamiljerna. Även Nackareservatet och den vackra Skogskyrkogården ligger på bekvämt gångavstånd en kort promenad bort. Området är som klippt och skuret för barnfamiljen och för den som önskar ett bekvämt villaliv med närhet till allt som storstaden har att erbjuda. Du bor med skolan, förskola på bekvämt gångavstånd och inte långt från huset finner du tunnelbanan som tar dig raka vägen till City. Det är lätt att förstå varför området är så populärt och efterfrågat.
Huset erbjuder en mycket trivsam bottenvåning med kök med direkt access till en fin altan och den plana barnvänliga tomten, vardagsrummet och matsal i fil, wc och en hall med goda avlastningsmöjligheter. På det övre planet hittar vi två rymliga och bra sovrum, fint badrum och en ordentlig trappa upp till den rymliga och inredda vinden som nuvarande ägare har nyttjat som sovrum med gott om plats för såväl skrivbord som mysig soffhörna. Slutligen en källarvåning med inrett arbets/gästrum, stor tvättstuga med badkar och dusch samt diverse bra förvaringsutrymmen.
På den härliga tomten (friköpt) hittar vi har en välmående gräsmatta med gott om sol dagens alla timmar. Här finns såklart också plats för studsmatta som hjälper till att roa barnen i timmar utan att störa trädgårdens utseende. Här har ägarna även låtit uppföra ett mycket fint uterum med tillhörande uteplats där man med fördel sitter i solen.
Garage samt uppställningsplats för bil. Fiber finns indraget. Bergvärmepump.

Välkommen hem!

OBS! Kommande objekt. Maila gärna intresse redan nu för bättre service.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

6 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtareal/mark

660 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

141 kvm

Biarea (BIA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

De gamlas väg 9

Ort

Enskededalen

Kommun

Stockholm

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

2 686 000 SEK

Taxeringsvärde mark

4 438 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

7 124 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM SNICKARLAGET 13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Byggår

1922

Utförda renoveringar

2021 Bytt tak
2020 Slipat trappen till övervåningen och behandlat med hårdvax
2019 Målat panel i trappen till övervåningen. Installerat markis över altan. Ny keramikhäll i kök.
2018 Bytt fasad från plåt till trä. Tilläggsisolerat. Bytt hängrännor, stuprör, ytterdörr och ett vindsfönster. Byggt ny entrètrapp. Målat hus och garage utvändigt, även fönster och grund. Slipat golv i kök och hall, behandlat golvet med hårdvax.
2017 Byggt uterum
2014 Installerat fiber. Bytt tvättmaskin
2013 Bytt diskmaskin
2011 Renoverat ett sovrum. Nytt trätak, infällda lampor, nya garderobsdörrar, tapetserat och målat,
2010 Installerat bergvärme, ny värmepanna. Utbyggt altan, stenlagt intill altan.
2009 Totalrenoverat badrum och wc. Lagt in golvvärme.
2008 Installerat dusch i tvättstuga. Gjort i ordning med våtskikt och kakel runt badkar.
2007 Installerat torktumlare
2005 Renoverat tambur, målat, lagt golvkakel, installerat golvvärme, satt in garderob och vikdörr mot hall. Ny asfalterat garageinfarten.
2004 Totalrenoverat kök, dock byttes inte skåpsstommar eller de tre år gamla kyl/frys. Renoverat vardagsrum/matsal, installerat fönster mot trädgården, gjort öppningen mellan rummen större, renoverat, slipat och lackat golv, tapetserat och målat tak. Installerat larm.
2001 Ny kyl och frys
2000 Nya golv i kök och hall
1996 Satt in en riktig trappa till vindsvåning. Inrett vinden till bostadsrum.
1991 Inrett sov/arbetsrum i källaren
Tidigare ägare
1986 Byggt in veranda. Utökat takkupan på övervåningen och inrett ett badrum med dusch. Byggt garage. Bytt fönster.
1980 Bytt fönster.
1977 Dränerat, pålat och grundförstärkt.
Enligt frågelista vid köp är alla el- och vattenledningar utbytta och stammar bytta fram till rensbrunn

Typ av byggnad

1 1/2-plan med källare och inredd vind

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2 och 3-glas

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Grundsula/källare

Typ av uppvärmning

Bergvärmepump

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

Övriga byggnader

Fint uterum med uteplats.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage och uppställningsplats.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 18/8 2023

Specifik energianvändning

40 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

72 kWh/m²

Energiklass

C

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Snickarlaget t 1-13, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1921-01-17, Senast ändrad: 1986-12-03)

Planer och bestämmelser

Del av enskede, Stadsplan (Beslutsdatum: 1923-04-06, Senast ändrad: 1991-08-26)

Inteckning

Inteckningar

2

Totalt belopp

1 400 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

HISTORIA:
Enskededalen består till stor del av självbyggen och var rena landet när området stod klart på 1920-talet och nybyggarna flyttade hit. De lämnade sina trånga stadslägenheter för egenhändigt byggda hus mitt i naturen med betande kor och små torp som låg inbäddade i grönskan.
Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad. Stadsplanen ändrades delvis 1920 och man uppförde tvåvånings flerfamiljshus på bl.a. Kyrkogårdsvägen. Efter det satte byggandet av villor igång med full kraft.
För de äldre uppfördes redan 1912 Hemmet för gamla som är ett äldreboende vid Gamla Tyresövägen och för ungdomen uppfördes 1929 f.d. Skarpnäcks folkskola, ritad av Georg A. Nilsson.

NÄROMRÅDET:
Granne med huset ligger den fina parken De gamlas lund och lite längre bort ligger den fantastiska Magnebergsparken där barnen har många alternativ till lek och spring i den fantastiska miljön med de vackra 20-talshusen.
I Kärrtorps centrum, ett par minuters gångväg bort, finns ett 20-tal affärer med bland annat bank, apotek, pizzeria, pressbyrå, Ica, Konsum och T-bana. Läs mer på www.karrtorpcentrum.se
Är du sugen på mer shopping så tar det c:a 10-15 min med bil till Stockholms innerstad. Sen finns även Globens köpcentrum inom promenadavstånd med sitt stora utbud av affärer, restauranger, service och nöjen.

På Gamla Tyresövägen, bara runt kvarteret, ligger Sapori en trevlig italiensk restaurang, Simple sushi samt en utmärkt Thai takeaway. På andra sidan Nynäsvägen, i Ga Enskede, hittar vi de utmärkta restaurangerna Gamla Enskede Matbod och Matateljén samt Delselius bageri.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Det finns två badsjöar på cykelavstånd, Flaten och Söderbysjön. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår.

Inte långt från huset ligger Skogskyrkogården, ett populärt utflyktsmål som med sin vackra tallskog ger långpromenaden en upplevelse. Skogskyrkogården finns med på Unescos världsarvslista och här kan man även besöka Greta Garbos minneslund.

KOMMUNIKATIONER:
Med Tunnelbanan tar det endast c:a 12-15 minuter till Stockholm C från Sandsborg, Skogskyrkogården eller Kärrtorp. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort.
Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur staden på bara några minuter.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
I närområdet finns ett flertal skolor, förskolor och fritidshem; till exempel Skarpnäcks nya och gamla skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola och Kärrtorps gymnasium. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy