Länk kopierad!

Visningar

sön 4 jun 12:00 - 13:00
Bokad visning. Anmälan via hemsidan alt 0730-505541
mån 5 jun 17:00 - 17:30
Bokad visning. Anmälan via hemsidan alt 0730-505541

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Verkstadsvägen 123D, Verkstadsön, Motala
Typ
Radhus
KVM
102.6 kvm
Avgift
4 120 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnradhus på härliga Verkstadsön

Välkomna till ett härligt radhus med hörnläge och tillgång till grönskande uteplats. Här bor ni i mysigt radhusområde vackert beläget mellan Göta Kanal och Motala ström med närhet till Borenshults slussar, Lokverkstan, fina promenadstråk och badplatser.

Bostadens 102,6 m² är fördelade på två våningsplan med totalt fyra rum och kök. Utanför den egna entrén finns en plattsatt yta med utrymme för utemöbler och på gaveln en grönskande uteplats. Ni välkomnas in i en ljus, möblerbar hall med garderobsförvaring. Direkt till vänster finns ett sovrum i bra storlek. Entréplanet erbjuder även ett rymligt kök med utrymme för stort matbord och ytterligare möblering. Vidare finns duschrum/wc och separat tvättstuga. På ovanvåningen finns två bra sovrum varav ett större. Badrum med badkar och fönster samt ett trevligt vardagsrum med utskikt över innergården och mot Göta Kanal. Till bostaden hör en carportplats samt ett förråd i länga. Lekplats och grönytor finns på föreningens område.

På Verkstadsvägen bor ni i ett lugnt och trivsamt kvarter med en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Här tar ni del av vackra natur- och kulturupplevelser i gamla verkstadsområdet med bl.a. Lokverkstan, Borenshult slussar, Sjöboknäppans naturreservat och sjön Boren. Förskola och skola finns i närheten. Ni tar er smidigt till service och handel i Motala centrum, Bråstorps handelsområde och Verkstadstorget.

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med plats för förvaring. Ljust målade väggar och mörk plastmatta på golvet.

Sovrum/kontor

Bra rum som kan användas både som sovrum eller kontor. Tapetserade väggar och ljust laminatgolv.

Kök

Stort kök med plats för en rejäl matgrupp. Vitmålade väggar och plastmatta i träimitation enhetlig med hall och sovrum. Ugn med spishäll, diskmaskin 2018, kyl/frys 2010. Köksluckorna renoverades och lackerades 2020 i mörkgrönt.

Tvättstuga

Från köket når du smidigt tvättstugan. Bra med plats, tvättmaskin 2017, torktumlare 2023. Fönster ovan arbetsbänk.

Duschrum

Duschrum med plastmatta på golv och målad väv på väggarna. Ny duschkabin installerad 2022 och väggarna målades 2022.

Hall

Hall med dubbla garderober. Parkettgolv och ljusa väggar. Från hallen lucka/trapp till golvad vind.

Vardagsrum

Parkettgolv och ljusa väggar. Dubbla fönster mot innergården/Göta Kanal.

Badrum

Våtrumsmatta och väggar med målad väv. Badkar, handfat , badrumsskåp och wc. Fönster ger ett naturligt ljusinsläpp.

Sovrum

Större sovrum med dubbla garderober. Fönster mot Verkstadsvägen och Motala Ström. Ljusa väggar och enhetlig plastmatta som Entréplan.

Sovrum

Mindre sovrum med fönster mot Verkstadsvägen och Motala Ström. Tapetserade väggar och plastmatta.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Verkstadsön Årsredovisning Brf Verkstadsön i Motala 2021 Energideklaration Verkstadsv 123D Frågelista - bostadsrätt 2023-05-26 0809

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 850 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

102.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Verkstadsvägen 123D

Ort

Motala

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer BRF

163-03-016

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Radhus

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Verkstadsön i Motala

Organisationsnummer

769627-9590

Allmän information

Brf Verkstadsön i Motala bildades år 2014 och består av sammanlagt 52 lägenheter med 1-4 rum och kök. Föreningen äger fastigheten Normandie 1 med adresserna Verkstadsvägen 111-131 ojämna nummer och Normandie 3, 5 och 7 i Motala kommun. Radhusen uppfördes år 1991 och kännetecknas av deras rödmålade fasader och vita knutar. I Brf Verkstadsön bor ni i ett lugnt och trivsamt kvarter med närheten till både vacker natur och fina promenadstråk vid Göta Kanal, Motala ström och sjön Boren. Ni har även närhet till slusstrappan, glasskiosker, café Mallboden mm.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-Tv med grundutbud.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning och ventilation: Eluppvärmt luftburet system med återvinning, FTX

Utförda renoveringar

Byggnaderna är i gott skick och ett löpande underhåll har skett. I samband med bostadsrättsbildningen 2014 genomfördes en omfattande yttre underhållsinsats. Samtidigt genomfördes ett byte till modernare och effektivare värmeåtervinningssystem med återvinning (minimastersystem) i samtliga lägenheter och i samband med detta gjordes en genomgång av fläktar och rörledningar tillhörande det luftburna värmesystemet. Varmvattenberedare har bytts ut. Varmvattenberedare och värmesystem ägs av föreningen som ansvarar för dessa. För närvarande finns ett serviceavtal med Edekyl som servar värmesystemet en gång per år. Föreningen utförde även målning 2018. Föreningen har nyligen sett över taken. Nymålade fönster maj 2023.

Övriga utrymmen i föreningen

Inom föreningens område finns carport i längor, besöksparkeringar, lägenhetsförråd i längor, lekplats, grönyta, cykelförråd och sopstation.

Byggnader

Byggår

1991

Ekonomi

Månadsavgift

4 120 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten, kabel-tv (grundutbud), 150 kr av avgiften går till carport och 200 kr av avgiften går till underhåll/skötsel av det gemensamma området i föreningen. Den boende står själv för hushållsel samt uppvärmningskostnad.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes januari 2023. I dagsläget ingen mer beslutat höjning enligt information från styrelsen 2023-01-26.

Andelstal

2,4585

Andel av månadsavgift

0,024585

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

471 080 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Försäkringskostnad

160 SEK/månad

Uppvärmning & hushållsel

1 400 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 560 SEK/månad

Parkering

Typ

Carport

Ingår i avgiften

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Sebastian Oliwers

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl