Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 950 000 SEK / Fast pris
Adress
Ludvigsgatan 1C, Vellinge centrum, Vellinge
Typ
Villa
KVM
170.0 kvm, biarea 22.0 kvm
Tomt
560 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högkvalitativt och nybyggt stenhus på centralt och skyddat läge i Vellinge

Här ges en ovanligt fin möjlighet att köpa en tomt på centralt men ändå skyddat läge i centrala Vellinge, kopplad till ett skräddarsytt entreprenadkontrakt på ett stenhus, uppfört av Dast AB - ett byggbolag som under många år utmärkt sig för sin höga kvalitet och trygga leverans av sina unika stenhus. Stenvillan är specialritad och placerad utifrån den specifika tomtens förutsättningar, vilket möjliggör att hela trädgårdssidans skyddade söderläge kan utnyttjas för soldränkta kvällsgrillningar utan insyn. Den solida stommen i putsad lättbetong ovan en isolerad betongplatta med golvvärmeslingor kopplad till en frånluftsvärmepump är förmodligen den tryggaste och mest beprövade byggkonstruktionen man kan välja.

Villans takhöjd är hela 2,6 meter på entréplanet, och detta tillsammans med den öppna planlösningen och den generösa fönstersättningen, gagnar för ett ljust, öppet och välkomnande hem. Siktlinjen när man kommer in via entrédörren är drygt 11 meter, vilket faktiskt är ganska ovanligt. Matplatsen som ligger ut mot baksidan har ett ryggåstak med hissnande 4,2 meter i nock och invid finns utgång ut mot den odiskutabelt bästa platsen för ett rejält trädäck eller kanske en stensättning, med sol från söder och väster. Den specialsnickrade köksinredningen, vitvaror från Smeg och blandare från Hansgrohe vittnar om vilken grundkvalitet vi har att göra med. Här levereras kvalitet utan att det kallas för tillval. Fyra sovrum och två badrum ger gott om plats även för den lite större familjen, och de stora sociala ytorna på entréplanet kompletteras perfekt med ovanvåningens allrum, om man tillfälligt önskar skilja generationerna åt för en liten stund. I entreprenaden ingår även ett isolerat och uppvärmt garage, uppfört i sten och med fjärrstyrd garageport.

Eftersom man som köpare kommer in i processen innan byggnationen påbörjas, har man möjlighet att anpassa icke bygglovspliktiga detaljer i samråd med Dasts kunniga inredare samt ingående specialister såsom köksspecialist, el-/ljusdesigner och trädgårdsarkitekt. I entreprenaden ingår även en s k färdigställandeförsäkring och innan slutbetalning sker, görs alltid en slutbesiktning så att man som köpare kan känna sig säker på att alla detaljer är på plats. Sedan skadar det ju inte att slippa betala fastighetsavgiften i 15 år, att man kan ansöka om amorteringsfrihet i fem år samt att man som köpare enbart betalar lagfart på tomtkostnaden. Att bygga nytt är alltid en resa, men förutsättningarna för en trygg och trivsam sådan blir knappast bättre.

Rumsbeskrivning

Entréhall med klinkergolv och semiseparat kapprum för effektiv och snygg klädförvaring. Blickar man rakt fram när man kommer in genom entrédörren kommer man att ha en siktlinje på drygt elva meter, fönsterljus från fyra håll och en generös takhöjd på 2,6 meter - något som kommer att skapa en öppen, luftig och välkomnande känsla. Vardagsrum och kök förenas i en öppen planlösning och matplatsen, som har 4,2 meter upp i nock, har ingång både från vardagsrumsdelen och köket. Från vardagsrummet tar man sig även vidare ut mot trädgårdssidan med härlig uteplats i rakt söderläge. Backar vi tillbaka till entrén, hittar vi ett avskilt arbets-/sovrum till vänster och på andra sidan finns ett badrum samt den innanförliggande tvättstugan med klinkergolv och separat utgång till garaget. Trappan upp till övre plan leder till ett bra allrum, ljussatt av ett stort takfönster. Här finns ett badrum samt tre fina sovrum, varav ett master med eget dressing room. Alla parkettgolv är i enstavsutförande i ek från Kährs.

Kök

Inbjudande arbetskök, avgränsat ut mot vardagsrummet av en kökshalvö som inte bara blir en effektiv arbets- och förvaringsyta, utan även en social överlappningszon där kocken möter de hungriga middagsgästerna på ett naturligt och avslappnat sätt. Köksinredningen med mjukstängande lådor och skåp kommer från Wood Studio i valfri kulör, och bänkskivorna är i tålig Silestone. Blandaren kommer från Hansgrohe medan maskinparken är signerad Smeg och utgörs av en 80 cm bred induktionshäll med fläkt, inbyggd multifunktionsugn, inbyggd mikro, helintegrerad diskmaskin samt kyl och frys.

Badrum entréplan

Klinkergolv och en blandning av helkaklade väggar och våtrumsmålade stenväggar. Wc, handfat och duschhörna.

Badrum övre plan

Klinkergolv med elslinga, och helkaklade väggar. Wc, dubbelhandfat och duschhörna.

Tvättstuga

Grovkök med ingång även från garaget. Klinkergolv och putsade väggar. Fullhöjdsinredning från Wood Studio och bänkskiva i Silestone med underlimmad vask. Tvättmaskin och torktumlare från Smeg.

Dokument (pdf)

Dast stenhus - Lyftplan med veckor Dast Säljritning Asken 13 - Planer sektioner o fasader Dast Byggbeskrivning 123-2 Asken 13

Länkar

Film

Allmän information

Pris

8 950 000 SEK (Fast pris)

Information om försäljningen

Notera att det till det utannonserade priset tillkommer s k byggherrekostnaderna såsom bygglov, kontrollansvarig, utsättning, anslutning el/VA m m. Dast AB lämnar här en kostnadsgaranti på 293 000 kr. En fullständig specifikation på dessa kostnader kan erhållas från ansvarig fastighetsmäklare.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

7 varav 4 Sovrum

Tomtareal/mark

560 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea

170 kvm

Boareabeskrivning

En äldre uppgift om bostadsbyggnad på 114 kvm finns omnämnd i Lantmäteriutdraget. Uppgiften härrör från taxeringsuppgift från tiden innan förrättningen genomfördes.

Biarea (BIA)

22 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Ludvigsgatan 1C

Ort

Vellinge

Kommun

Vellinge

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

1 493 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 348 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 841 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Taxeringsvärdesbeskrivning

Notera att angivna taxeringsvärden härrör från tiden innan fastighetsregleringen genomfördes. Fastigheten är idag samtaxerad med intilliggande fastighet (Vellinge Asken 1). Enligt information från Skatteverket bryts samtaxeringen automatiskt i samband med att lagfart söks av den nya ägaren till Vellinge Asken 13

Fastighetsbeteckning

VELLINGE ASKEN 13

Objektskategori

Småhus

Objektstyp

Villa (Typkod: 220)

Byggnader

Typ av byggnad

1,5-plansvilla

Typ av ventilation

Mekanisk frånluft. Tilluft via spaltventiler i fönster alt väggventiler

Fönster

Elit Retro aluminiumfönster, ljusgrå

Utvändiga plåtarbeten

Lackerad plåt (svart resp silver)

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor, 2-kupiga svarta

Grund

Kantförstyvad, radonskyddad betongplatta med 300 mm underliggande cellplastsisolering

Typ av uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe S735, golvvärme markplan, radiatorer övre plan. Kamin är tillval.

Stomme

Lättbetongblock 365 mm, densitet 375

Fasadtyp

Genomfärgad puts, STO Lotusan, vit (NCS S0500N)

Bjälklag

Isolerat träbjälklag

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Storleken på huvudsäkring (16-25 A) väljs av kunden.

TV/Internet beskrivning

Fiber beställs och bekostas av köparen, enligt separat överenskommelse med bredbandsleverantör. Teknik som ingår i entreprenaden är bl a Yale Doorman-lås och Plejdfunktion i många av de fasta armaturerna.

Uteplatsbeskrivning

Uteplats i söderläge och i lähörna kan lämpligen placeras på villans trädgårdssida i vinkeln mellan huvudbyggnaden och matplatsen.

Ekonomi

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Isolerat och uppvärmt garage, uppfört i lättbetong och med fjärrstyrd garageport. Utanförliggande biluppställningsplats.

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1938-08-26, Senast ändrad: 2021-11-29)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Vellinge kommuns vattentäkter vid vellinge och stora hammar-räng, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 1988-03-01, Senast ändrad: 2023-04-28)

Inteckning

Inteckningar

1

Totalt belopp

1 000 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Notera att beskrivningarna och bilderna rörande entreprenaden i denna annons ska ses som illustrationer och att det är entreprenadkontraktets slutliga innehåll som är relevant för köparens överenskommelser med Dast AB. Notera vidare att det är fastighetsägarens krav att den slutliga köparen ska teckna ett samtidigt entreprenadavtal med Dast AB och att det är fastighetsägaren som är uppdragsgivare till ansvarig fastighetsmäklare. När det gäller visningar kan man kontakta ansvarig mäklare för visning av själva tomten och mäklaren sköter även vidarebefordring av kontakt med Dast AB för separata möten rörande entreprenaden.

Områdesbeskrivning

Vellinge tätort ligger strategiskt placerad med god närhet till både Malmö, Näset och Trelleborg. Här finns allt man behöver i form av butiker, mataffärer, torghandel, gym, systembolag, grundskolor, gymnasium och mycket mer. Utmärkta kommunikationer.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl